Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 19 17:14 #57494

• Panther
Bocsi a topicért, én nem a médiában kerestem, ezért nem találtam.

Ezer bocs.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 19 17:36 #57497

• Zeki
Semmi gond. Egyszer lehet én is megnézem ,de nekem ott a Sudden, azt kell módolnom immáron.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 22 05:02 #57537

• HunBütyök
Zeki írta:
Bütyök, azokon át lehet törni, ha nagyon akar az ember.
Hát érdekes lenne, szegény lengyelek, jó nagy sz@rb@n lennének... mondjuk ha távcsővel megvan, el lehet előle menekíteni mindent, és lángszórósokkal, meg gyújtópalackokkal valamit megpróbálni... a 15 cm-res lengyel tarack meg nem tom mire elég.

Hááát... a taracklőszerek jük lehetnek harckocsik ellen, sőt nehezebb harckocsikellen is (gondoljunk arr ahogy a Sztálin harckocsikon is \"tarack\" volt, és a Zrínyiken is. A 155 mm-es Schneider mle.17 tarack HEAT lövedékkel mit tudott, passz. Bár ezt a tarackot sok nép használta (amcsik, nácik, finnek, lenygelek, franciák, ausztrálok, románok meg sok sok sok sok nép).

Ha azt vesszük, hogy a szovjet 152 mm-es BR-540 10 cm körüli páncélt tudott átrobbantani 0-2000 méter között. Nem hinném hogy a 155 mm Mle.17 ennél többet tudott volna...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 22 13:10 #57546

• Com. Hakapeszi
HunBütyök írta:
Zeki írta:
Hát érdekes lenne, szegény lengyelek, jó nagy sz@rb@n lennének... mondjuk ha távcsővel megvan, el lehet előle menekíteni mindent, és lángszórósokkal, meg gyújtópalackokkal valamit megpróbálni... a 15 cm-res lengyel tarack meg nem tom mire elég.

Hááát... a taracklőszerek jük lehetnek harckocsik ellen, sőt nehezebb harckocsikellen is (gondoljunk arr ahogy a Sztálin harckocsikon is \"tarack\" volt, és a Zrínyiken is. A 155 mm-es Schneider mle.17 tarack HEAT lövedékkel mit tudott, passz. Bár ezt a tarackot sok nép használta (amcsik, nácik, finnek, lenygelek, franciák, ausztrálok, románok meg sok sok sok sok nép).

Ha azt vesszük, hogy a szovjet 152 mm-es BR-540 10 cm körüli páncélt tudott átrobbantani 0-2000 méter között. Nem hinném hogy a 155 mm Mle.17 ennél többet tudott volna...

A tarack nem ideális páncéltörő fegyver a lövedék alacsony kezdősebessége miatt. Ami miatt hatásosak voltak mégis részben az a romboló gránátjuk puszta ereje volt. A JSz tankok ágyúja L/45 volt ami még az ágyútarackok csőhosszát is jóval meghaladja, nem hogy a sima tarackokét, mint amilyen Schneider mle. 1917.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 22 13:30 #57547

• Panther
A találat helye is sokat számít. Ha a járművet tüzérségi előkészítéskor éri a tetején, a kaliber majdnem mindegy.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 22 17:26 #57567

• Oberstgruppenführer
en.wikipedia.org/wiki/ISU-152

Itt alul van egy táblázat ott a BR-540-es lőszer 125mm-t tud átlőni 500 méterről. Bár feljebb azt írja ezt a lőszert nem nagyon használták inkább a sima robbanó lőszerrel tüzeltek a tornyot az is szétnyírta vagy harcképtelenné tette a járművet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 23 19:50 #57591

• HunBütyök
Com. Hakapeszi írta:
HunBütyök írta:
Zeki írta:

A tarack nem ideális páncéltörő fegyver a lövedék alacsony kezdősebessége miatt. Ami miatt hatásosak voltak mégis részben az a romboló gránátjuk puszta ereje volt. A JSz tankok ágyúja L/45 volt ami még az ágyútarackok csőhosszát is jóval meghaladja, nem hogy a sima tarackokét, mint amilyen Schneider mle. 1917.

Minden tarack rendelkezett páncélrobbantó gránáttal péncélos erők ellen. Célozni nehéz volt velük, de gyakorlatilag minden távolságról ugyanúgy romboltak. Ha vasat ért a gránát akkor bumm... Maga a robbanás szakított... vagy csak éppen a robbanástól vált le belül a páncélzat egy darabja ami halálos volt a kezelőkre nézve. A németek is sikeresen alkalmazták például a B1-es harckocsik ellen a tarackokat, és a honvédeink is használták a tarackjaikat péncélosok ellen. Pl. a 8 cm-es Skoda ágyúkat is, de leghíresebbek a Zrínyiink... De mondom, célozni kellett mázli, mivel lassan repült a lövedék. Nagy távról szinte lehetetlen volt eltalálni valamit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 24 18:42 #57597

• cs.d.
nekem a magyar turán 2 nehéz,és a panzar tankok:)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 05:48 #57601

• cs.d.
meg a zrízyi rohamtarrack(bár az tarrack volt)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 07:27 #57603

• Gipszj
cs.d. írta:
meg a zrízyi rohamtarrack(bár az tarrack volt)

Jó lenne a hozzászólásaid helyesírását valakivel ellenőriztetni megjelenítés előtt!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 11:10 #57612

cs.d. írta:
nekem a magyar turán 2 nehéz,és a panzar tankok:)

Bocsi de akkor az összes német harckocsi ? ( és panzer )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 11:52 #57615

• cs.d.
bocs a hibákért
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 12:02 #57618

• cs.d.
Bocs a hibákért,egyébként igen,az összes német tank
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 13:11 #57620

• HunBütyök
cs.d. írta:
Bocs a hibákért,egyébként igen,az összes német tank

És miért pont azok? Tudtad hogy a német tank nem volt sosem, csak német harckocsi?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 13:14 #57621

• HunBütyök
Jalátom 2000-es születésű vagy,akkor nem szóltam. Nekem kedvenc harckocsim az M34 Winnie the pooh. Ez egy Mici Mackó formájú harckocsi volt, hátul méztartályokkal és önvédelmi géppusk ahelyett önvédelmi méhkasok voltak rajta. A Százholdas pagony legjobb harckocsija volt a második világháborúban.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla