Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 14:22 #57624

• Panther
Nekem meg a T234 Pikachu. Fő fegyverzetét egy távolsági sokkoló alkotja, igen fürge, de a páncélzata vékony .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 14:22 #57626

• Panther
Valaki elmodja, miért küldte el kétszer a hozzászólásomat? Csak mert szeretném a továbbiakban elkerülni.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-06-25 16:24
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 16:04 #57628

• cs.d.
igazad van,2000-ben születtem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 16:29 #57631

• Zeki
Van, hogy a küldés elsőre nem sikerül és ilyenkor rámegy az ember újra, mert azt hiszi az előző nem sikerült. És ilyenkor mindkettőt elküldi. Elkerülhető, ha határozottan megy rá a küldésre, először.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 25 17:26 #57633

• Roland
HunBütyök írta:
Jalátom 2000-es születésű vagy,akkor nem szóltam. Nekem kedvenc harckocsim az M34 Winnie the pooh. Ez egy Mici Mackó formájú harckocsi volt, hátul méztartályokkal és önvédelmi géppusk ahelyett önvédelmi méhkasok voltak rajta. A Százholdas pagony legjobb harckocsija volt a második világháborúban.

Naggyon offenzív természetű vagy Bütyök

Szinte biztos voltam benne, hogy belekötsz szegény srácba...

Csakhogy ne legyen felesleges a hozzászólásom kérlek, áruld el. Ha egy brit Mark IV-re mondom, hogy \&quot;tank\&quot;, az helyes megnevezés?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 26 13:16 #57646

• HunBütyök
Igazából annál helyes, de mivel magyarok vagyunk mi nevezzük csak harckocsinak, mivel nálunk az elfogadott név. A tank az nálunk jövevényszó, vagy akár lehet katonaiszleng is.. Az angolszász és szovjet terminológiában a tank szó elfogadott és pontos is, de mi magyarok vagyunk és egy sokkal szebb szavunk is van rá. Mk IV. harckocsi jobban hangzik mint az Mk. IV tank...
Na meg ha komoly munkát akarunk kiadni kezünkből. Akkor a tank szó eléggé vicces benne. Oké, egymásközött gyakran hazsnáljuk ezt a szót (én csak elvétve, vagy direkt poénból, lásd \&quot;bogyótank\&quot;) de nyílvános fórumokon harckocsi a jó változat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 26 15:21 #57652

• Panther
Eredetileg az I világháborúban használták a Water Tank (víztartály) elnevezést, álcázásnak, de a jármyű alakja is arra emlékeztetett. Erről később egyre többször lemaradt a Water. Angol nyelvű oldalak fordításakor gyakran tartálynak fordítja a gép a tank szót (pl. a Word of Tanksot nekem a \&quot; tartályok világának\&quot; fordította le:ohmy: ).<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-06-26 17:22
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 26 16:43 #57656

• Zeki
Nos ezért ragaszkodni kell a pontossághoz, mert születnek ilyen öszvérek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 27 07:39 #57665

• banditos
Ha már a harckocsiknál vagyunk,valaki tud nekem mesélni arról a Mark.I.-es harckocsiból kifejlesztett páncélozott gyalogsági \&quot;desszant\&quot; gépről beszélni amelyet az I. világháborúban akarrtak bevetni de nem sikerült?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 júl. 06 13:20 #57923

• koi
Panther írta:
Eredetileg az I világháborúban használták a Water Tank (víztartály) elnevezést, álcázásnak, de a jármyű alakja is arra emlékeztetett. Erről később egyre többször lemaradt a Water. Angol nyelvű oldalak fordításakor gyakran tartálynak fordítja a gép a tank szót (pl. a Word of Tanksot nekem a \&quot; tartályok világának\&quot; fordította le:ohmy: ).&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-06-26 17:22
Nekem meg a harckocsizót(tanker)tartályhajónak fordítja le...<br><br>Szerkesztette: koi, Időpont: 2011-07-06 15:21
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 júl. 09 13:35 #57988

• Panther
Az sem rossz . Gondolom a light tankot is könnyű tartálynak, és így tovább. A helyesírásról nem is beszélve...

A desszantjárgányról még nem hallottam, de érdekesen hangzik, várom a választ.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 júl. 20 17:47 #58151

• Magyarharcos
A Panczer IV-seknek a variáció között, már mint hogy D, E, G, H, meg ilyenek, mi különbség? Csak annyi hogy nagyobb ágyú, vastagabb páncél?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 júl. 20 21:38 #58157

• gibzin
Sziasztok!

Magyarharcos, a kérdésedre válaszolva sok minden volt a különbség.
A-tól F1-ig a 75 mm-es L/24-es löveg volt. A sebtében szolgálatba állított F2 változaton 75 mm-es L/43-as löveg, a G, H és J változatokon pedig 75 mm-es L/48-as löveg volt.
Páncélzatban igen, szinte minden változatnál folyamatosan erősítették, így jutunk el az A-nál meglévő 20 mm-es páncéltól a H-nál és J-nél lévő 80 mm-es frontpáncélzatig.

Volt több apró módosítás is természetesen. A B változatnál lecserélték az A-ban meglévő motort és később ez az új maradt meg az összes későbbi változatnál.
Az E-nél lecserélték a parancsnoki kupolát és a jármű kémlelőnyílásait is.
Az F1-be újfajta gömbcsuklós géppuskát raktak a frontpáncélzatnál.
A G változatnál kezdtek el ködgránátvetőket a toronyra építeni.
A H-nál egyéb változtatások is történtek, mint például az új légszűrők és támasztó görgők, új láncfeszítő kerék, az oldalsó figyelőnyílások elhagyása, és az új parancsnoki kupola, amelyet immár egy darabból álló fedőajtóval és vastagabb páncélzattal láttak el. Ezenkívül lehetővé tették légvédelmi géppuska felszerelését a parancsnoki kupolára. A
Amúgy alapvetően ez volt az egyetlen harckocsi, ami a fejleszthetősége miatt hadrenben állt a háború elejétől a végéig, igaz voltak nála jobbak is, de jó kezekben még tudott meglepetéseket okozni. A köténylemezeket is ennél a változatnál szerelték fel gyárilag.
A J-nél a köténypáncélzatot már az olcsóbb dróthálóból csinálták. A torony elektronikus mozgatóberendezését kézi irányításúra cserélték. Ezen kívül egy 200 literes extra üzemanyagtartályt is kapott.

Szeretnék többet megtudni a Honvédségben 1944-45-ben szolgálatot teljesítő Panzer IV-esekről.
Ha jól tudom valamennyi a H variánsból került ki.
Főleg arra vagyok kíváncsi, hogy milyen felségjelzéssel (esetleg toronyszámozással?) kerültek harci alkalmazásra, ezen kívül a festésük is érdekelne. Például a téli harcokban, mint a garami hídfőcsata, vagy a Konrád hadműveletekben ezek is téli álcafestéssel rendelkeztek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 júl. 21 05:28 #58158

• HunBütyök
Azért ne feledjük, voltak átfedések is. pl. Volt G változatú Panzer IV L/43-assal és L/48-cal is.
Éppígy Pz. III-nál is voltak ilyen átfedések.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 júl. 21 17:17 #58171

• Magyarharcos
Még egy kérdés, a maradék köd eloszlatására. Az, hogy L/24, azt jelenti, hogy Left 24, azaz 24 láb hosszú cső?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla