Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 01 06:25 #59265

• Panther
A pontatlansággal kapcsolatban ajánlom a Nehéz Harckocsik című könyvet.

A Királytigris lövege azért volt pontatlanabb, mert hatalmas volt a hátrasiklása. Ezt a csőszájfék és a fék csak harmadával csökkentette. A Tiger L/56-os lövege sokkal pontosabb volt. Azért lett a Tiger B fő fegyvere az L/71-es löveg, mert nagy volt a páncélátütése.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 01 09:12 #59267

• Bazooka Joe
Panther írta:
A pontatlansággal kapcsolatban ajánlom a Nehéz Harckocsik című könyvet.

A Királytigris lövege azért volt pontatlanabb, mert hatalmas volt a hátrasiklása. Ezt a csőszájfék és a fék csak harmadával csökkentette. A Tiger L/56-os lövege sokkal pontosabb volt. Azért lett a Tiger B fő fegyvere az L/71-es löveg, mert nagy volt a páncélátütése.

Nem zavar, hogy ő volt a könyv egyik szerzője?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 01 09:40 #59269

• Zeki
Norbi elég járatos főleg a német-szovjet páncélosok terén, nem hiszem, hogy gyakorta tévedne.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 01 15:52 #59288

• Panther
Kedves Bazooka Joe:
Nem zavar, hogy nem neki írtam? Olvass el még pár hozzászólást alatta, és megtalálod, kinek válaszoltam.

Agilitás, hát ez nem igazán a szárazföldi járműveknél használt kifejezés. Mindenesetre, ebben az esetben arra értem, hogy minél nagyobb egy tárgy, ugyanazon sebesség mellet (részben a tehetetlensége miatt) nehezebben vált irányt, mint egy kisebb tömegű. ezt persze sok már tényező is befojásolhatja. Pl. a lánctalpak szélessége. A Királytigris esetében a háború végi nyersanyaghiányra, és ebből adódóan a lánctalpszemek ötvözőanyagainak hiányára gondolok. Még akkor is eltörhetett a lánctalpszem, ha egy helyben fordult. Ha ezt a gyári végsebességnél próbálná meg mondjuk aszfalton, akár több szem is eltörhetne, stb. Pl. egy T-34-es hasonló esetben csak kis eséllyel szenvedne sérülést.

Pl., ha egy harcjármű egy szűk utcákkal teli városban csak lassan tud fordulni, az azt jelentheti, hogy egy darabig a sokkal sérülékenyebb oldalát és futóművét mutatja az ellenfelének.

Persze ennek a fele kb. spekuláció, az alapján mondom, amit olvastam, és amit ez alapján logikusnak gondolok. Ha rosszul gondolom, legalább tanultam valamit, ez a jó az ilyen oldalakban .

Amúgy, most speciel 5 könyvem is van, amit Számvéber úr írt, vagy társszerző. Én csak azt kritizálom, aki \"megérdemli\"...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 01 17:32 #59291

• Gipszj
Panther írta:
Kedves Bazooka Joe:

Agilitás, hát ez nem igazán a szárazföldi járműveknél használt kifejezés. Mindenesetre, ebben az esetben arra értem, hogy minél nagyobb egy tárgy, ugyanazon sebesség mellet (részben a tehetetlensége miatt) nehezebben vált irányt, mint egy kisebb tömegű. ezt persze sok már tényező is befojásolhatja.

befolyásolhatja
agilis az magyarul jelen esetben mozgékony, úgy gondolnám magyar fórumon inkább magyar szavakat kéne használni ha van az idegen nyelvű kifejezésnek magyar megfelelője.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 02 07:27 #59297

• Panther
Persze, de mondjuk ezért van minden állatfajnak latin elnevezése, mert nem biztos, hogy egy zooológus tudja Magyarországon, hogy mi az a Löwe, de azt tudja, mi az a Panthera leo.

És ha azt írom, agilitás, legalább úgy hanzik, mintha értenék hozzá .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 02 10:06 #59299

• Bazooka Joe
Panther írta:
Kedves Bazooka Joe:
Nem zavar, hogy nem neki írtam? Olvass el még pár hozzászólást alatta, és megtalálod, kinek válaszoltam.

Rendben van. A jövőbeli félreértések elkerülése végett majd használd az idézet gombot.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 07:31 #59390

• Számvéber Norbert
Négynapos munkalátogatáson voltam Varsóban. A lengyel vendégszeretet határtalan. Néhány érdekesség a meglátogatott gyűjteményekből.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Magántulajdonban lévő rekonstruált lengyel 7 TP harckocsi. A tulajdonos eredeti és utángyártott alkatrészekből MŰKÖDŐKÉPES páncélost készített, igen nagy anyagi ráfordítással.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2011-10-09 09:34
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 07:34 #59391

• Számvéber Norbert
Ugyanaz a gép más szögből:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 07:40 #59392

• Számvéber Norbert
Rekonstruált TKS kisharckocsi a lengyel hadtörténeti múzeum árkádja alatt Varsóban:

Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 07:41 #59393

• Számvéber Norbert
Az 1944. évi varsói felkelés idején rögtönzött lengyel páncélgépkocsi rekonstrukciója: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 07:43 #59394

• Számvéber Norbert
1945 januárjában, Varsó körzetében a németek által a visszavonuláskor felrobbantott Jagdpanzer 38(t) Hetzer vadászpáncélos a varsói hadtörténeti múzeum udvarán:

Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 08:21 #59395

• koszta
Norbi, nem küldenél el pár képet az email címemre? Ha nincs akadálya, kitenném őket a Látogatásaink (link: www.masodikvh.hu/index.php?option=com_po...gory&amp;catid=1) menüpontba.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 09:09 #59397

• Panther
Hm, a Kubusnak az eredeti példánya is megvan még valahol? Úgy rémlik, talán az Aranysasban olvastam róla a Varsói felkelés kapcsán. Vagy az megsemmisült?

A lengyel páncélosok kevésbé ismertek, úgyhogy ha egyszer lesz manim, majd megpróbálok egyszer a lengyel barátokhoz is ellátogatni. Auschwitz-ban már jártam, de oda inkább nem szeretnék többet elmenni, elég nyomasztó hely, pedig csak az A táborban voltam, Birkenauban nem.

Ha jól látom, a 7TP mellett egy Panther is áll. Az hogyan/honnan került a múzeum birtokába?<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-10-09 11:19
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 09:42 #59399

• Számvéber Norbert
Panther írta:
Hm, a Kubusnak az eredeti példánya is megvan még valahol? Úgy rémlik, talán az Aranysasban olvastam róla a Varsói felkelés kapcsán. Vagy az megsemmisült?

A lengyel páncélosok kevésbé ismertek, úgyhogy ha egyszer lesz manim, majd megpróbálok egyszer a lengyel barátokhoz is ellátogatni. Auschwitz-ban már jártam, de oda inkább nem szeretnék többet elmenni, elég nyomasztó hely, pedig csak az A táborban voltam, Birkenauban nem.

Ha jól látom, a 7TP mellett egy Panther is áll. Az hogyan/honnan került a múzeum birtokába?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-10-09 11:19

Ez mind magántulajdon. A Panther replika, T-55 alapon, kisebb eredeti darabokkal.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.21 másodperc
Joomla templates by a4joomla