Kedves Bazooka Joe:
Nem zavar, hogy nem neki írtam? Olvass el még pár hozzászólást alatta, és megtalálod, kinek válaszoltam.
Agilitás, hát ez nem igazán a szárazföldi járműveknél használt kifejezés. Mindenesetre, ebben az esetben arra értem, hogy minél nagyobb egy tárgy, ugyanazon sebesség mellet (részben a tehetetlensége miatt) nehezebben vált irányt, mint egy kisebb tömegű. ezt persze sok már tényező is befojásolhatja. Pl. a lánctalpak szélessége. A Királytigris esetében a háború végi nyersanyaghiányra, és ebből adódóan a lánctalpszemek ötvözőanyagainak hiányára gondolok. Még akkor is eltörhetett a lánctalpszem, ha egy helyben fordult. Ha ezt a gyári végsebességnél próbálná meg mondjuk aszfalton, akár több szem is eltörhetne, stb. Pl. egy T-34-es hasonló esetben csak kis eséllyel szenvedne sérülést.
Pl., ha egy harcjármű egy szűk utcákkal teli városban csak lassan tud fordulni, az azt jelentheti, hogy egy darabig a sokkal sérülékenyebb oldalát és futóművét mutatja az ellenfelének.
Persze ennek a fele kb. spekuláció, az alapján mondom, amit olvastam, és amit ez alapján logikusnak gondolok. Ha rosszul gondolom, legalább tanultam valamit, ez a jó az ilyen oldalakban

.
Amúgy, most speciel 5 könyvem is van, amit Számvéber úr írt, vagy társszerző. Én csak azt kritizálom, aki \"megérdemli\"...