Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 12:35 #59400

• Panther
Tehát a hazaihoz hasonló kivitel, csak néhány eredeti darabbal. Gondolom ezek talán görgők, nyílászárók, esetleg kipufogó alkatrészek lehetnek, vagy néhány belső apróság.

A Kubus eredeti példánya túlélte a Varsói felkelést?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 13:30 #59402

• Számvéber Norbert
Panther írta:
Tehát a hazaihoz hasonló kivitel, csak néhány eredeti darabbal. Gondolom ezek talán görgők, nyílászárók, esetleg kipufogó alkatrészek lehetnek, vagy néhány belső apróság.

A Kubus eredeti példánya túlélte a Varsói felkelést?

A Pantheren a csőszájfék, a vezető periszkópjai és a géppuska-gömbcsukló eredeti. Utóbbi még nincs beszerelve. Ami a képen látható, az még a replika.

Mellékelem a Kubus múzeumi adattáblájának angolnyelvű felét. Ebből kiderül, hogy ez az eredeti. Nagyon érdekes a története. Mivel a felkelők használhatatlanná tették, újjá kellett építeni. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 13:35 #59403

• Számvéber Norbert
koszta írta:
Norbi, nem küldenél el pár képet az email címemre? Ha nincs akadálya, kitenném őket a Látogatásaink (link: www.masodikvh.hu/index.php?option=com_po...gory&catid=1) menüpontba.

Milyen e-mail címre küldjem őket?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 15:57 #59408

• Panther
Bocsi, csak összekevertem a két szót. A Kubus elég modernnek néz ki ahhoz képest, hogy csak egy röktönzött jármű, vékony, kétrétegű páncélzattal és nem kifejezetten erre a célra tervezett alvázzal épült meg. de ennek ellenére fontos szerepe volt a felkelés kezdeti sikereiben, gyakran egy zsákmányolt Hanomag társaságában harcolt.

De arról most hallok először, hogy lángszórót alkalmaztak rajta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 17:47 #59410

• Számvéber Norbert
Panther írta:

Nekem nem egyértelmű, hogy a rajta szállított 8-12 fős rohamosztag kezelte a lángszórót, vagy \&quot;fedélzeti\&quot; fegyver volt.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2011-10-09 19:54
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 18:25 #59411

• koszta
Számvéber Norbert írta:
koszta írta:
Norbi, nem küldenél el pár képet az email címemre? Ha nincs akadálya, kitenném őket a Látogatásaink (link: www.masodikvh.hu/index.php?option=com_po...gory&amp;catid=1) menüpontba.

Milyen e-mail címre küldjem őket?

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 09 20:05 #59414

• Nix
Számvéber Norbert írta:
Panther írta:

Nekem nem egyértelmű, hogy a rajta szállított 8-12 fős rohamosztag kezelte a lángszórót, vagy \&quot;fedélzeti\&quot; fegyver volt.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2011-10-09 19:54

A \&quot;Kubuś\&quot; fegyverzetét a források szerint egy darab szovjet DP 28-as géppuska, és egy K mintájú lángszóró alkotta. Mivel minden forrás a harcjármű részeként említi a lángszórót, elkülönítve a fedélzeten szállított katonák fegyvereitől. Szerintem a legvalószínűbb az, hogy a jármű fegyverállásaiból tüzeltek vele a Kubuś kezelői.
A jármű egyébként a \&quot;Wydra\&quot; gépesített alakulat kötelékében harcolt egy németektől zsákmányolt Sd.Kfz. 251/3.D mellett a varsói egyetem körül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 10 07:44 #59417

• Panther
Én is ezt a járművet említettem. Végül raktak hamut és fűrészport a két réteg páncél közti űrbe?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 10 09:26 #59418

• Számvéber Norbert
Nix írta:
Számvéber Norbert írta:
Panther írta:

Nekem nem egyértelmű, hogy a rajta szállított 8-12 fős rohamosztag kezelte a lángszórót, vagy \&quot;fedélzeti\&quot; fegyver volt.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2011-10-09 19:54

A \&quot;Kubuś\&quot; fegyverzetét a források szerint egy darab szovjet DP 28-as géppuska, és egy K mintájú lángszóró alkotta. Mivel minden forrás a harcjármű részeként említi a lángszórót, elkülönítve a fedélzeten szállított katonák fegyvereitől. Szerintem a legvalószínűbb az, hogy a jármű fegyverállásaiból tüzeltek vele a Kubuś kezelői.
A jármű egyébként a \&quot;Wydra\&quot; gépesített alakulat kötelékében harcolt egy németektől zsákmányolt Sd.Kfz. 251/3.D mellett a varsói egyetem körül.

Ez eddig oké. De melyik fegyverállásból?
A DP 28 egyébként nem géppuska, hanem golyószóró.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 10 18:20 #59422

• Nix
Számvéber Norbert írta:
Nix írta:
Számvéber Norbert írta:
Panther írta:

Ez eddig oké. De melyik fegyverállásból?
A DP 28 egyébként nem géppuska, hanem golyószóró.

Jogos, én is kezdek elangolosodni, ők meg nem ismerik a golyószórót, mint fogalmat, de nem hagyom magam! Legközelebb jobban figyelek.
A fegyverállásra sajnos nincs tippem, csak az biztos, hogy a harcjármű részeként szerepelt egy K-lángszóró. Talán éppen ott használták, ahol célpont adódott... erre vonatkozóan nincs adatom. Szerintem még a varsóiak sem tudják.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 10 20:39 #59423

• HunBütyök
Számvéber Norbert írta:
Ugyanaz a gép más szögből:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Hó de lájkolnám, de sajna itt nincsen olyan gomb. Nagy királyság!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 11 14:16 #59428

• koszta
Egy kis off:
A látogatásaink menüpontba kikerült pár kép. Link:
www.masodikvh.hu/index.php?option=com_po...gory&amp;catid=1

Köszönet érte Számvéber Norbertnek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 13 13:53 #59443

• Számvéber Norbert
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 13 14:02 #59444

• Bazooka Joe
Érdekes, köszi! Mikor olvastam a beszámolókat bennem is azonnal felmerült, hogy nem-e tévesztették össze a harckocsik típusát. Magyarországon ugyanis az a tendencia, hogy minden német harckocsi csak Tiger E vagy B lehetett.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-10-13 16:07
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 okt. 18 20:08 #59490

• Dezsőőőke
Lenne 2 kérdésem:miféle masina van a képen?Sorozatban gyártott vagy valami sufni cucc?
A másik meg hogy valaki meg tudná mondani Kurt Knispel utolsó harckocsijának a lajstromszámát?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.21 másodperc
Joomla templates by a4joomla