Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 nov. 01 14:42 #59650

• Mondi
A tűsarkú cipőt nem kell ennyire komolyan venni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 nov. 01 19:23 #59656

• Panther
Én ezt a National Geographicon láttam a Gyáróriások című műsorban, de valamit nyilván elfelejtettem, és ők is nem egyszer nagyítottak már fel dolgokat....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 nov. 03 17:59 #59713

• Dezsőőőke
HunBütyök írta:
Szerintem Királytiogris! Annyira hasonlít a királytigrisre mint L3/33 illetve L3/35, vagy angol elődük a Carden-Loyd Mk. I-VI széria valamely tagja.

Ez egy cseh koppintása a Carden-Loyd kisharckocsinak, Skoda MU-4 néven gyártották és S-I vagy T-1 néven emlegették a prototípsut a csehszlovák hadseregben 1932-34 között. Na elmesélem a sztoriját. A második világháborús csehszlovák fegyverek alapvetően kedvenceim. Ennek a bogyótanknak az a sztorija, hogy a Skoda és a Praga gyárak keltek versenyre 1932-ben hogy a csehszlovák hadsereg kisharckocsi igényeit kielégítendő bogyótankokat gyártsanak. A Skoda megépítette a Skoda MU-4-et (S-1-et)1932-ben de valami mindig nem passzolt. Csiszolgatták-csiszolgatták, de a versenyt a Praga(CKD bogyótankja nyerte a P-1. Sokkal megbízhatóbb, fürgébb volt és sokal jobb Carden-Loyd lopás mint a Skoda változat. Az S-1-ből eg ydarab maradt csak meg ez Prágában ki is van állítva, sztem ezt láthatjuk a képen. A nyertes bogyótank került a csehszlovák hadsereg állományába Tanczik vz.33 néven. Ezeket 1934-ben aztán átdobták a csehszlovák határőrséghez, és ott szolgáltak. Amikor a németek megszállták a vidéket akkor párat elvittek kiképzési feladatokra, a többit meg a szlovákoknak adták 1939-ben akik otthon mászkáltak velük (a szlovák gyorshadtest állományába nem kerültek bele). A szlovák felkelésben pár akcióban részt vettek a P-1ek.

Köszönöm!Még annyit kérdeznék hogy az S-1-et milyen fegyverrel látták el és hogy mennyit gyártottak belőle?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 nov. 04 14:23 #59719

• koi
HunBütyök írta:
Szerintem Királytiogris! Annyira hasonlít a királytigrisre mint L3/33 illetve L3/35, vagy angol elődük a Carden-Loyd Mk. I-VI széria valamely tagja.

Ez egy cseh koppintása a Carden-Loyd kisharckocsinak, Skoda MU-4 néven gyártották és S-I vagy T-1 néven emlegették a prototípsut a csehszlovák hadseregben 1932-34 között. Na elmesélem a sztoriját. A második világháborús csehszlovák fegyverek alapvetően kedvenceim. Ennek a bogyótanknak az a sztorija, hogy a Skoda és a Praga gyárak keltek versenyre 1932-ben hogy a csehszlovák hadsereg kisharckocsi igényeit kielégítendő bogyótankokat gyártsanak. A Skoda megépítette a Skoda MU-4-et (S-1-et)1932-ben de valami mindig nem passzolt. Csiszolgatták-csiszolgatták, de a versenyt a Praga(CKD bogyótankja nyerte a P-1. Sokkal megbízhatóbb, fürgébb volt és sokal jobb Carden-Loyd lopás mint a Skoda változat. Az S-1-ből eg ydarab maradt csak meg ez Prágában ki is van állítva, sztem ezt láthatjuk a képen. A nyertes bogyótank került a csehszlovák hadsereg állományába Tanczik vz.33 néven. Ezeket 1934-ben aztán átdobták a csehszlovák határőrséghez, és ott szolgáltak. Amikor a németek megszállták a vidéket akkor párat elvittek kiképzési feladatokra, a többit meg a szlovákoknak adták 1939-ben akik otthon mászkáltak velük (a szlovák gyorshadtest állományába nem kerültek bele). A szlovák felkelésben pár akcióban részt vettek a P-1ek.
Akkor Suddenben a Tanczik mér hasonlít annyira a TKS-re?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 nov. 04 19:04 #59722

• Panther
Talán mert a Sudden nem a jó grafikára hajaz, hanem a sok pályára és egységre, valamint a hosszú játékidőre.

De pl. a körökre osztott Combat Mission sorozatban is vannak hasonló bakik (pl. a Jsz-2 és a JSZ-3 közt külsőre nincs különbség, ugyanez a T-34/85 és a T-44 esetében), pedig ezt épp a \&quot;remek\&quot; (jó vicc) grafikával reklámozták. A valóságban hasonló a Suddenhez (na ez azért talán erős volt...), csak 3D-ben.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-11-04 20:13
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 dec. 31 15:20 #60346

• aticky94
Heló én még új vagyok, de akkor már megírom, hogy nekem a Tigris és a Jagdpanther (Vadászpárduc) a kendvec tankjaim.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 dec. 31 15:51 #60348

• Gipszj
aticky94 írta:
Heló én még új vagyok, de akkor már megírom, hogy nekem a Tigris és a Jagdpanther (Vadászpárduc) a kendvec tankjaim.

Nem baj.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 dec. 31 15:52 #60349

• koi
Érdekes.Nekem meg a T29...Saját cikk,hehe.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2012 jan. 15 13:04 #60564

• Panther
Tulajdonképpen a Jsz sorozat két úton ment tovább? Mert egy míg a Jsz-3, a Jsz-7 és a T-10 frontpáncélja a \&quot;csukaorr\&quot; elrendezést követte, addíg a Jsz-2M, Jsz-4 és Jsz-6 orrpácélja egyszerű döntött lemez volt. A páncél kialakításának változásai a sorozaton belül sokat változtak, de soha nem jöttem rá, milyen okból. Pedig pl. a Jsz-4 és 7 nagyjából egy időben készültek. Itt is olyan versengésről van szó. mint pl. az A-20 és az A-32 között?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2012 jan. 15 15:54 #60566

• banditos
Na ha a kedvenceknél tartunk akkor B1 bis és PzII
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2012 jan. 16 20:16 #60578

• Panther
Hm, ezt még senkitől nem hallottam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2012 jan. 17 16:42 #60582

• banditos
nekem formára nagyon bejönnek
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2012 jan. 19 17:56 #60595

• Panther
Hm, én jobban szeretem a klasszikus formát, ami a Char B1 Bis-re nem igazán jellemző, a Panzer II még éppen belefér. Az én kedvencem, mint az a nevemből is kiviláglik, az a Panther

Bár, ha nem csak a második vh-t nézzük, akkor a T-55 is esélyes.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 jan. 31 18:22 #60711

• zsutyi
nekem a kedvencem a tigris tank
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 jan. 31 20:43 #60712

• Gipszj
Még egy
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla