Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 feb. 17 15:12 #60874

• Gipszj
Zhadorr írta:
A gyújtó méretének nincs jelentősége. Gyalogsági lőszerben is lehet gyújtó. A 12,7-es hk. géppuskához is van robbanó gyújtó lőszer. Amit a várpalotai múzeumban láttál, az valószínűleg tüzér gyújtó lehetett. Azoknak kell időt, magasságot mindenfélét állítani, és ezért van tele mindenféle vacakkal. Páncéltörő lövedék becsapódó gyújtója olyan egyszerű mint egy faék és és olyan megbízható is. A lényeg, hogy egy jól optimalizált lőszert kell többszörösére nagyítani, - itt a mauser puska lövedékére gondoltam - és akkor nem kell matekolni az alak tervezésével.

Igazad van, azok tüzérségi gyújtók voltak. Mondtam, hogy nem vagyok járatos a lőszer tervezésben, de azért nem hinném, hogy ilyen egyszerű lenne mérettől függetlenül. Már nem sokra emlékszem abból amit annak idején tanítottak a robbanó anyagokról és robbantásról, de úgy dereng, hogy különböző robbanó anyagokhoz különböző gyújtó/indító töltet kell. A gyújtandó tömeg méretét is figyelembe kell venni (talán, de ebben sem vagyok biztos)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 feb. 17 15:15 #60875

• Panther
Hát, ha ez ilyen egyszerű lenne, szerintem nem lenne annyiféle átmérőjű löveg és kézifegyver a világon, hanem mindenki a legjobbra állna át, nem?

Amúgy valaki elmondaná, hogy most bevetették-e a jsz-3-asokat 45-ben Berlinben vagy a távol-keleten? Az utóbbi helyen elég pusztító lett volna megjelenésük, hiszen a 2. vh alatt megépített legerősebb japán harckocsi, a Chi-To is esélytelen lett volna vele szemben, ráadásul ezek kivétel nélkül mind a Japán főszigeteken állomásoztak, tehát Mandzsúriában legfeljebb csak Chi-Ha és Ha-Go harckocsikkal találkozhattak volna, amiken akár át is hajthattak volna...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 feb. 17 16:19 #60876

• banditos
Én úgy tudom,hogy úgy vetették be Berlinben,hogy nem mérte össze erejét a német \"állatkert\"-tel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 feb. 18 00:59 #60885

• Zhadorr
Nem akarok sokat rágni rajta, mert annyira nem fontos az egész, csak arra akartam rámutatni, hogy nem valami mágikus izé miatt lett 88 mm, hanem praktikus okai voltak.

Egyébként én is úgy tudom, hogy nem lőttek a sztálin 3-asok Berlinben, csak a győzelmi felvonuláson villantották meg őket az amiknak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 feb. 19 05:13 #60891

• Panther
Igen, erről vannak is filmek, csak sokan állítják, hogy bevetésre is kerültek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 feb. 19 20:10 #60902

• Zhadorr
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mi ez?
Én sextonnak nézem...<br><br>Szerkesztette: Zhadorr, Időpont: 2012-02-19 21:11
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 feb. 19 20:14 #60903

• Zhadorr
Most itt lesz a kép
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 feb. 19 20:36 #60906

• Magyarharcos
Nekem inkább \&quot;Priest\&quot;. A szószékről könnyen felismerni. A \&quot;Sexton\&quot;-nak a löveg környéke szögletes, míg ennek döntött.

Nézd csak! Itt is látszik a szószék:

www.masodikvh.hu/index.php?option=com_co...3&amp;Itemid=476<br><br>Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2012-02-19 21:38
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 feb. 19 20:45 #60908

• Zhadorr
Igen ez egy Priest így már felismerem.
Kössz!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 feb. 19 21:13 #60918

• Magyarharcos
Nincs mit!

Illetve ha lesz, akkor szólok! <br><br>Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2012-02-19 22:14
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 már. 15 19:38 #60935

• Tiger
Német Super Nehéz tank "Mouse 2.vh
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 már. 16 13:23 #60946

• Zeki
Mármint a Maus nehéz páncélos prototípusra gondolsz?
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 már. 16 18:17 #60948

• Tiger
Igen.

Egész mondatos válaszokat ha kérhetném, köszönöm!
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 már. 17 18:39 #60962

• Magyarharcos
Ő, inkább nem mondok róla semmit.

Harcokban nem nagyon vett részt, és csak egy példány ismert az utókornak. Az elképzelés viszont, hogy egy elpusztíthatatlan harckocsit építsenek, elképesztően nagy tűz erővel, kiváló.

De mivel Hitler bácsi későn jött rá, hogy a nagyobb néha jobb, így ráfázott.

Biztosra venném, ha 1940-ban rá jött volna egy "brainstorming", akkor most lehet nem így állna a világ rendje.

Ha érdekel még valami, akkor ajánlom a "Mi lett volna ha..." toppikot. Ott erről nyugodtan lehet témázgatni.

Nekem nem nagyon van személyes kedvencem, inkább hajlok a repülő gépek fele, a lovagiasság utolsó várra felé.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 már. 18 21:05 #60980

• Zhadorr
Szerintem a Maus egyáltalán nem felel meg egy harckocsi iránti elvárásoknak. Nincs út amin végigmehetett volna, nem volt híd ami elbírja. Igaz, hogy nincs harckocsi ami kilője, de nem is találkozik vele. Kb. olyan mint a japán nagy csatahajók a Jamato és a Muszasi. Nem volt hajó ami árthatott volna nekik, de a legnagyobb fegyver amivel harcoltak az a repülő volt. Így járt volna a Maus is ha bevetik.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla