Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 már. 19 05:16 #60981

• banditos
A Maus-t,repülővel könnyedén kilehetett volna lőni!
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 már. 19 09:19 #60982

• ultras1885
Nekem alapvetően a német páncélosok,de nem tudnék kiemelni egyet közülük,mindegyik valamiért a kedvenc
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 már. 25 09:59 #60994

• Panther
A Maus hiába jött volna ki hamarabb, nem a csataterekre való volt. Még taktikai fegyverként is kudarcra volt ítélve, nemhogy stratégiai szinten.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 már. 30 12:13 #61008

• pekola
Van itt minden.
Ha választani kellene akkor nekem kedvenc tankjaim a németek, abból is a Párduc és a Tigris. De velük egy szintben van a szovjet T-34. Nem a modern 1944-es verzió, hanem a régebbi 42-es. Gyors erős és a téli mintája nagyon szép kis külsőt kölcsönöz ennek a gyilkosnak
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 már. 30 17:55 #61013

• Magyarharcos
Párduc?

Nem rossz. A kezdeti hibákat kiküszöbölve jó harckocsi lett. Tigrisnek meg a gyakori motor hibája megmaradt.

T-34 meg tényleg kiváló harckocsi volt. De harckocsi téren nem nagyon van kedvencem, nem nagyon tudok dönteni.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 már. 31 12:26 #61022

• banditos
Kérdésem lehet?Ha a Párduc mindenben jobb volt mint a Tigris(Löveg,Páncél,Gyorsaság,Súly,),akkor mért gyártottak Tigrist?
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 már. 31 13:02 #61024

• Gipszj
banditos beküldte:
Kérdésem lehet?Ha a Párduc mindenben jobb volt mint a Tigris(Löveg,Páncél,Gyorsaság,Súly,),akkor mért gyártottak Tigrist?

Több okból:
-mert nem voltak biztosak benne, hogy melyik válik be jobban
-mert egyes cégek nem voltak hajlandóak más cég fejlesztését bérmunkában gyártani (üzlet az üzlet)
-személyes okokból (valaki szeretett valakit, vagy utált mint pl. Milch Messerscmittet)
-tévedésből
-csak
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 01 14:36 #61027

A Királytigrissel mi a helyzet úgy hallottam nagyon keveset gyártottak belőle ?
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 01 16:30 #61031

• Magyarharcos
Szerintem az nyom legfőbb, hogy későn jelent meg, és nem akartak sokat gyártani belőle, inkább a régi jól bevált dolgokat gyártották folyamatosan. Meg az is közre játszhatott, hogy sok időbe, nyersanyagba és energiába kerül egyet össze hozni.

A Kriegesmarine-nál is majdnem ez volt a helyzet. 1942 elejére olyan kevés lett az eredmény a tengeralattjárók nem sok sikert hoztak, így Hitler leakarta állítani az U-boot-ok gyártását, és az így felszabadult nyersanyagokat felhasználni a Wehrmacht-nál a Keleti-fronton. De Dönitz meggyőzte Hitlert, hogy adjon neki haladékot, hogy bizonyítsa az U-boot-ok képesek még nyerni. Ekkor kezdődött a "Farkas-falka" megjelenése, és az U-boot-ok nagyobb intenzitása.

Jé, 666-ik hozzá szólásom!
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 01 16:48 #61033

Szerintetek ha Hitler várt volna még Kurszknál egy hónapot vagy többet mielőtt támadott volna , meg tudta volna állítani a szovjeteket ?
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 01 19:40 #61037

• Zhadorr
Szerintem akkor nyerhetett volna, ha egy hónappal előbb támad. Ő azonban meg akarta várni a Tigriseket, meg a többi új fejlesztésű harckocsit. Az eredmény: mindenki tudta, hogy hol és mikor támadnak. A szovjetek annyi fegyvert toltak a kiszögellésbe, amennyi most talán az egész világon nincsen.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 01 19:44 #61038

• Zhadorr
Azért nem mindenben volt jobb a párduc mint a tigris. A 88-as utolérhetetlen átütőerejű volt, és a páncélvédettsége is jobb volt mint a párducé. Csak az a szerencsétlen Maybach motor alig vonszolta. Ha valakit érdekel, feltöltöttem a tigris kezelési útmutatóját.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 02 14:50 #61041

• banditos
Zhadorr beküldte:
Azért nem mindenben volt jobb a párduc mint a tigris. A 88-as utolérhetetlen átütőerejű volt, és a páncélvédettsége is jobb volt mint a párducé. Csak az a szerencsétlen Maybach motor alig vonszolta. Ha valakit érdekel, feltöltöttem a tigris kezelési útmutatóját.

A 75 mm-es löveg nagyobb átütő erejű volt.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 02 19:50 #61048

• Panther
Banditosnál a pont, a 75 mm-es L/70 löveg páncélátütő ereje meghaladta a 88 mm L/56-ét, nagyjából akkora volt, mint a 88 mm L/71 lövegé. Ez, mint az írtakból látszik, főleg a csőhosszból adódott.

E mellett a Párduc jóval több lőszert vihetett magával.

És azért ne csak a számokból kalkuláljuk a védettséget, mert a Panther páncélzata döntött volt. Egy 60 fokban döntött 45 mm-es páncéllemez a földel párhuzamosan érkező lövedék számára 90 mm-es ekvivalens páncélnak felelt meg. Míg ez a páncél függőleges helyzetben könnyen áttörhető mondjuk egy t-34-esnek is, addig egy 60 fokban megdöntött, ugyanilyen vastag páncéllemezbe legfeljebb csak beágyazódik, de nem tör át. De sok esetben egyszerűen csak lepattant. Nem véletlenül van pl. az M1 Abramsnek olyan extrémen megdöntött, majdnem vízszintes frontpáncélja.

Épp ezért maradt a Panther család tömege végig 50 tonna alatt, míg a Tiger család csak hízott és hízott.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 02 20:31 #61050

• Zhadorr
Én úgy tudom, hogy csak addig volt így, (75 jobb mint 88) amíg a 75-t kúpos furattal, űrméret alatti gránáttal használták. Amint elfogyott a nikkel, kénytelenek voltak hagyományos huzagolt csővel gyártani és ennek megfelelő gránáttal használni, így a teljesítménye kisebb volt.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla