Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 10 08:03 #61126

• Zhadorr
Szerintem is inkább a párduc, mint a tigris továbbfejlesztésének tűnik.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 11 17:50 #61134

• Zhadorr
A késői PzIV-es (F-H) 75 mm-es lövegének van valami köze a pantheréhez?
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 11 19:12 #61140

• Panther
A lövegcső átmérőjén kívül semmi az ég világon.

De, ahogy azt a World of Tanksban is láthatjátok, a németek a valóságban is gondolkoztak azon, hogy a Panzer IV-esre illesszék a Panther F/Panther II Schmallturmját az L/70-es löveggel együtt. de ez elvetélt próbálkozás volt. Már csak a súly és a magasság miatt is.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 12 05:34 #61141

• Számvéber Norbert
A World of Tanks mint forrás? Na, ne!

A Panzer IV/70 (V) és (A) viszont valóban Panzer IV volt a Panther lövegével. Noha formailag vadászpáncélos volt, a páncélosezredek Panzer IV osztályainak tűzerejét is ezekkel akarták megnövelni.

Üdv
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 12 09:41 #61143

• Zhadorr
Gondoltam,hogy így van... Megint egy felesleges párhuzamos fejlesztés. A németek ezt nagyon elszúrták. Mindenki azt fejlesztett amit csak akart. Semmi koordináció nem volt az egyes kutató csoportok között. Az amiknak meg az angoloknak egy normális harckocsiágyújuk volt, azt gyártották ezerrel. A németek neeem. Nekik három kell egyik jobb mint a másik, mindegyik jobb mint az ellenségé, de kiválasztani a legjobbat és központilag azt gyártani óriási tételben,erre nem voltak képesek.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 13 10:13 #61150

• Panther
Nem, nem a WOT a forrásom, ezt a neten is megtaláltam. De én meg sem próbáltam volna ezt a hibridet létrehozni, időpocsékolás.

A Tiger II meg inkább "Párducosított Tiger", a Panther vonalat a Panther II vitte volna tovább, ami egyértelműen józanabb választás lett volna. Viszont a tervezés alatt álló E-50 és e-75 harckocsik sem igazán feleltek meg a harctéri követelményeknek, már csak a korabeli hidak teherbírását nézve sem.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 13 12:21 #61153

• Zhadorr
A szovjetek megalomániás harckocsiterveit ismeritek, kb. 120 tonna, 15 m magas stb. azok is tudtak nagyot álmodni! A különbség az, hogy a németek némelyiket meg is építették.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 13 16:40 #61155

• Magyarharcos
Zhadorr beküldte:
A szovjetek megalomániás harckocsiterveit ismeritek, kb. 120 tonna, 15 m magas stb. azok is tudtak nagyot álmodni! A különbség az, hogy a németek némelyiket meg is építették.

Ajré, akkor a most készülő cikkemről lefog esni az állad!
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 13 19:29 #61158

• Gipszj
Zhadorr beküldte:

Nem tudom, hogy melyik a bölcsebb.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 14 12:20 #61163

• Zhadorr
Hol fog megjelenni a cikked? Minden érdekel a témával kapcsolatban!
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 14 13:58 #61166

• Gipszj
Zhadorr beküldte:

15 m magas harckocsi nem lehet 120 tonna. Ha 15 m magas akkor minimum 10m hosszú és ugyanilyen széles, mert különben földűl mint a kuglibábú. 10mm vastag vaslemez súlya négyzetméterenként kb. 80 kg. Egy 10m-es kocka felszíne 6x10x10=600m2. Ez kb. 50 tonna és akkor még se motor, se lőszer se üzemanyag. ha 25mm-nek veszem az átlagos vastagságát a páncélnak az már jóval 100 t fölött van.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 14 17:06 #61167

• Zhadorr
Most nincs nálam a könyv, holnap megnézem a pontos adatokat. Ne olyan harckocsiban gondolkodj amit már láttál...ez nagyon "innovatív" Valamiért nem készült el. Megpróbálom meglelni a neten.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 14 17:50 #61169

• Magyarharcos
Zhadorr beküldte:
Most nincs nálam a könyv, holnap megnézem a pontos adatokat. Ne olyan harckocsiban gondolkodj amit már láttál...ez nagyon "innovatív" Valamiért nem készült el. Megpróbálom meglelni a neten.

Nem egy óriás kerekűre gondolsz?
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 14 17:51 #61170

• Magyarharcos
Zhadorr beküldte:
Hol fog megjelenni a cikked? Minden érdekel a témával kapcsolatban!

Most leltem meg nem régibe, mikor a M3 GMC-t írtam, akkor futottam össze velük. Két részbe fogom csinálni, egybe lesz amit találtam, egy másikba pedig össze foglalom őket.

Ja igen!

Itt a honlapon, mire sorra kerülnek. gondolom szegény Kosztáéknak elég sok gyűlt össze az 1 hónapos újítás alatt is.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 ápr. 15 19:44 #61184

• Zhadorr
De igen. Elég halvány emlékeim vannak róla, mert régen olvastam a könyvet, de arra emlékszem, hogy több óriási elképzelésük is volt. Hamarosan visszakapom, (a könyvet)és akkor be tudom másolni a képet is. A neten nem találtam a témával kapcsolatban semmi használhatót.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla