Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 01 06:57 #61241

• Zhadorr
Azt tudjátok, hogy ennek a kiváló orosz téli ruházatnak a jelentős részét az USA-ban gyártották. Az élelmezés gerincét jelentő konzerveket is onnan kapták.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 01 09:19 #61242

• Panther
Ezt nem tudtam, csak a konzervet.

De légyszi fiúk, térjünk már vissza a topic témályához!
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 01 09:21 #61243

Panther beküldte:
Hát, hidd el, én ezektől függetlenül nem bírnám ki az effajta viszonyokat, akármennyire is küzdenék érte. Aki nincs hozzászokva, mindegy, mibe öltözik. Én elég sok embert ismerek, akik hozzám hasonlóan nem bírnák ki ezt. Mi pl. a munkánk miatt a hosszú, akár 26 órás ébrenléthez és a 4-5 órás alváshoz vagyunk hozzászokva, ami szintén hasznos erény, de ez nagyon emberfüggő.

De már nagyon eltértünk az eredeti témától, úgyhogy hajózzunk vissza hazai vizekre.

Valaki meg tudja mondani, mi lett a sorsa a VK-3002 DB prototípusának? Én a legtöbb helyen azt olvastam, hogy felrobbantották vagy beolvasztották, da valahol a neten láttam egy képet egy rozsdás páncéltestről, ami egy nagy kupac egyéb hadihulladék közt volt. Azóta nem lelem a képet sajnos, de a test alakja egyértelműen ezé a járművé volt, és a géppuska befogata sem a Pantherre emlékeztetett. Ráadásul a kép színes, nem tudom, mikor és hol készülhetett.

Véletlenül nem erre a képre gondolsz?
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 01 11:11 #61244

Nem nyert. Alapanyagot kaptak az USA-ból, de azt is csak részben.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 01 17:35 #61249

• Panther
Igen, ez az a kép. De most ahogy megnézem, az a közelebbi zöldes alváz meg mintha a VK3001-re emlékeztetne.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 01 19:38 #61252

• Zhadorr
Ez a VK3001 ha rendszerbe állítják, mindent ki tudott volna lőni a 128mm-es ágyújával, de marad a probléma, nincs út amin végig mehetne, nincs híd ami elbírná. Nem tudom, hogy a szovjetek hogyan tudtak kijönni jóval kevesebb acélból. Még a JS-3 tömege sem érte el a tigrisét sem ha jól emlékszem.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 02 10:23 #61253

• Panther
Álj. A VK3001P soha nem lett ellátva sem fegyverzettel, sem toronnyal. És a páncélzata sem volt több 50 mm-nél, a súlya meg a Pantheré alatt maradt.

Valamit nagyon keversz.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 02 12:17 #61255

• Zhadorr
Az interneten találtam ezt a képet.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 02 12:19 #61256

• Zhadorr
Nem tudom nagyon keverni, mert nem tudom mi ez. Az interneten kerestem rá és ezt találtam.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Most sikerült a képet is beillesztenem. Itt találtam.

www.achtungpanzer.com/heu.htm
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 02 15:52 #61258

• racz16
Üdvözlök mindenkit!
Nemrég eldöntöttem, hogy második világháborús magyar járműveket, fegyvereket modelleznék számítógépen, 3DS Max segítségével. Sajnos meglehetősen kevés, rossz minőségű képet találtam. Elsődlegesen a három Turánt szeretném elkészíteni (jelenleg az elsőt készítem) és ehhez szeretném az itteni fórumozók segítségét kérni.

Tehát, ha valaki esetleg tudna képet szerezni egy lánctalpszemről vagy elmagyarázná, hogy hátul, a két pótkerék között lévő 5, henger alakú tárgy mi akar lenni.

Felraktam pár képet, hogy lássátok, hol tartok most:

A képek már vannak pár naposak, szóval pár hiba már javításra került. Ha elkészül(nek) és az oldal is fogékony, itt is megoszthatom akár a modelleket.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 02 17:26 #61259

• Panther
Szerintem elég jók, csak így tovább!

A kép amit beszúrtál, más. Elsőnek: a Tiger programhoz vezető úton a henschel cég a Vk3001H-val, majd ezután a VK3601H-val indult a tenderen, ez utóbbi futóművét alkalmazták később a Tigeren. A Porsche cég a VK3001P vel indult, ez látható véleményem szerint a kép sarkában, zöldes árnyalatban az előtérben.

Nos, a fekete-fehér képen látható páncélvadász a VK3001H alvázára épült, de nem azonos a két típus. A neve most nem jut eszembe. kettő darab épült 128 mm-es löveggel, amit a 88-ashoz hasonlóan légvédelmi lövegből alakítottak át. Ezek bevetésre is kerültek, az egyik megsemmisült, a másikat Sztálingrádnál zsákmányolták az oroszok, ez jelenleg megtekinthető a kubinkai páncélosmúzeumban.

Viszont a súlya nem okozott gondot a hidaknak, a legtöbb megerősítés nélkül is elbírta.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 02 19:51 #61261

• Zhadorr
Azt tudtam, hogy tervezték harckocsiba építeni a 128-as löveget, de nem gondoltam, hogy eljutottak a bevetéséig. Most már látom 35 t. Egy másik forrás 90 t-t írt. Ennyit a források szavahihetőségéről.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 04 16:23 #61266

Ha jól tévedek, akkor az öt henger alakú izé, az ködvető, azaz ködgenerátor.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 05 18:02 #61270

• Magyarharcos
Soha nem értettem hogy mire kell azokra követő. Mivel akkorák mint egy kisebb hegyomlás, és akkora zajt keltenek, hogy simán meglehet hallani őket.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 06 20:02 #61272

• Panther
A ködvető azért kell, hogy ne lássák a járművet. Ez a légvédelem és a páncélelhárítás ellen is hatásos volt.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla