Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 07 08:36 #61274

• racz16
Köszönöm a válaszokat. Arról esetleg tud valaki valamit, hogy ugyanazt a lánctalpat használhatták itt is mint a Panzer 35 (LT vz. 35) vagy Vickers 6-Ton harckocsiknál? Mert én azt olvastam, hogy kisebb módosításokkal, de ugyanarról a felfüggesztésről van szó.

Új képek:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Kedvenc tankok 2012 máj. 07 08:45 #61275

• Zhadorr
Az M-26-ost nem azért tervezték, hogy felmutassanak valamit, hanem azért, mert azokat a tigriseket valamivel ki kellett lőni. A Sherman alkalmas volt erre, de legalább 6 db kellett egy tigrisre és ezek nagy része el fogyott mire végeztek. Az USA-ban ez nem elfogadható veszteségi arány (nem úgy mint a SZU-ban) ezért lépniük kellett. Más kérdés, hogy a légi fölény megoldotta a problémát, mielőtt az új páncélosok a harctérre érkeztek volna.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 07 08:47 #61276

• Zhadorr
Szenzációs munkát végeztél! Tudod a szerkezeti egységeket külön renderelni?
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 07 09:13 #61278

• racz16
Köszönöm! Igaziból most a tornyot, a testet és a felfüggesztést tudom külön-külön renderelni, de a az elemek elrejtésével gyakorlatilag mindent, tehát egy kereket vagy egy csavart is.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 08 10:37 #61279

• Panther
Nagyon szépen halad a munka, kíváncsian várom a végeredményt.

A Sherman eredetileg a gyalogságot volt hivatott támogatni, ezért kaptak gyengébb löveget a korai szériák. Ám még az Easy 8 szériánál is gyakran 7-8 darab kilövése jutott egy Tigerre, pedig annak megerősített páncélzata, vizes lőszertartói (változattól függően) és 76 mm-es lövege volt.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 08 11:21 #61281

• Bazooka Joe
Panther beküldte:
Hát, hidd el, én ezektől függetlenül nem bírnám ki az effajta viszonyokat, akármennyire is küzdenék érte. Aki nincs hozzászokva, mindegy, mibe öltözik. Én elég sok embert ismerek, akik hozzám hasonlóan nem bírnák ki ezt. Mi pl. a munkánk miatt a hosszú, akár 26 órás ébrenléthez és a 4-5 órás alváshoz vagyunk hozzászokva, ami szintén hasznos erény, de ez nagyon emberfüggő.

De már nagyon eltértünk az eredeti témától, úgyhogy hajózzunk vissza hazai vizekre.

Valaki meg tudja mondani, mi lett a sorsa a VK-3002 DB prototípusának? Én a legtöbb helyen azt olvastam, hogy felrobbantották vagy beolvasztották, da valahol a neten láttam egy képet egy rozsdás páncéltestről, ami egy nagy kupac egyéb hadihulladék közt volt. Azóta nem lelem a képet sajnos, de a test alakja egyértelműen ezé a járművé volt, és a géppuska befogata sem a Pantherre emlékeztetett. Ráadásul a kép színes, nem tudom, mikor és hol készülhetett.

Más az, hogy te itt mit írogatsz és megint más amit az ember tesz a túlélési ösztönétől vezérelve.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 08 15:25 #61284

Panther beküldte:
Hát, hidd el, én ezektől függetlenül nem bírnám ki az effajta viszonyokat, akármennyire is küzdenék érte. Aki nincs hozzászokva, mindegy, mibe öltözik. Én elég sok embert ismerek, akik hozzám hasonlóan nem bírnák ki ezt. Mi pl. a munkánk miatt a hosszú, akár 26 órás ébrenléthez és a 4-5 órás alváshoz vagyunk hozzászokva, ami szintén hasznos erény, de ez nagyon emberfüggő. ...
Bazooka Joe beküldte:
Más az, hogy te itt mit írogatsz és megint más amit az ember tesz a túlélési ösztönétől vezérelve.

Bizony igazad van Joe!
Ha az embernek még ép a túlélési ösztöne (Mert azt is el lehet veszíteni ám!), akkor olyan teljesítményekre képes, amelyekről normális körülmények között, még elképzelése sem lehet!
Ahhoz a fantáziája is kevés mindenkinek!

Apámék mesélték - megjárva a Don-kanyart - hogy például ők a "finnyás úrigyerek tisztek", olyan lelkinyugalommal vackolták be magukat soknapos bűzlő, szétszakadt hullák közé, hogy ne fagyjanak meg, amit nemhogy elképzelni sem tudtak volna, de hülyének nézték volna azt, aki a számukra - mondjuk a Dunakorzón - alig fél évvel korábban azt jósolta volna, hogy egyenesen örültek volna az ő testmelegüktől némiképp felolvadt hekatombákból álló rothatdó szélfogóknak, a mínusz 25-30 fokban!

Egyáltalán elképzelhető ép ésszel ilyesmi?

A választás az életbenmaradás, és a fagyhalál között, ennek a helyzetnek nemhogy az elfogadása, de a kihasználása volt!

Ez a valóság.

Minden egyéb csak hipotézis.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 08 17:51 #61287

• Panther
Figyelj, amikor először láttam Vaddisznót a vadonban, 1 méternyire néztünk farkasszemet egymással. utána megindultam, ő utánam. 50 méteren szerintem elértem a 35 km/órát, mire sikerült egy kidőlt fánál oldalra kitérnem. Ezt a sebességet azóta sem értem el....
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 08 22:54 #61291

Panther beküldte:
Figyelj, amikor először láttam Vaddisznót a vadonban, 1 méternyire néztünk farkasszemet egymással. utána megindultam, ő utánam. 50 méteren szerintem elértem a 35 km/órát, mire sikerült egy kidőlt fánál oldalra kitérnem. Ezt a sebességet azóta sem értem el....

Na látod? Ugyanezt a "minőséget" érnéd el akkor, ha az orosz sztyeppék fagyosságával kellene farkasszemet nézned!
Nagy dolog ám az életösztön!
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 09 12:12 #61293

• Panther
Azért a futást ne hasonlítsuk a hideghez.

És ha lehet, hanyagoljuk már a témát, mert egy hete nem beszéltünk harckocsikról ebben a topicban...
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 12 18:21 #61300

• Magyarharcos
Volt olyan elképzelés, hogy köd vetők helyet olya lőszert használjanak, ami felrobbanásakor füstöt gerjeszt?
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 13 19:39 #61307

• Zhadorr
A tüzérségnek volt ködgránátja. Azzal tudtak "vakító" ködöt lőni. Harckocsigránátot szerintem nem gyártottak. A ködvető álcázó köd képzésére alkalmas, ami megvédi a HK-t a közvetlen irányzású fegyverek ellen.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 14 16:34 #61316

• Magyarharcos
Igen, azt tudtam hogy a tüzérségnek volt, és tudtommal az I. világháborúban a németek használtak olyan lövedéket, amibe mérges gázt töltöttek be. És hogy érted azt, hogy "vakító"?
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 14 17:18 #61318

• Zhadorr
A ködöt kétféleképpen lehet alkalmazni. Az egyik, amit főleg a tüzérség végzett, hogy az ellenséges peremvonal elé lőttek ködgránátokkal egy ködfelhőt, ez a vakító köd. A másik alkalmazás, mikor egy objektumot akarunk elrejteni az ellenség elől ez az álcázó vagy rejtő köd. Ezt tudják a harckocsik is fejleszteni, de vegyivédelmi szakcsapatok is végezhetik pl. kiépített védelem esetén.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 21 16:57 #61356

• Magyarharcos
Láttatok már 800mm-es löveget felmálházva lánctalpra?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla