Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 21 17:24 #61359

• Panther
Ha a Dorára gondolsz, nem láttam soha, csak képen

De az már a tüzérség topicba való.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 22 17:37 #61366

• Magyarharcos
Most hogy mondod, igaz.

Majd átviszem a tüzérségi topikba.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 23 08:50 #61373

• Zhadorr
A németeknél nem az a hihetetlen, hogy megépítették ezt a monstrumot, hanem az, hogy be is vetették Szevasztopolnál. Szerencsétlen oroszokat jól meglepték vele.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 23 17:17 #61376

• Magyarharcos
De nem ebben a formájában!
Csatolmányok:
  • Csatolmány A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 23 17:18 #61377

• Magyarharcos
Pardon, rosszat választottam ki!

Á, ez az amire gondoltam!
Csatolmányok:
  • Csatolmány A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 23 20:07 #61383

• Gipszj
Magyarharcos beküldte:
Pardon, rosszat választottam ki!

Á, ez az amire gondoltam!

Nem igazán lehetett működőképes, márcsak geometriai okok miatt sem. (Lásd kör kerülete.) Fordulásnál akkora igénybevételek keletkeztek a lánctalpban amik gyakorlatilag elviselhetetlen a lánctalpnak.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 24 14:29 #61386

• Zhadorr
Nem ez volt. A vasúti verziót láttam egy képen.
www.mszp007.hu/modules.php?name=Sections...tpage&artid=2200
Ez sem kisebb durranás. Az önjáró változat, ha elkészül kíváncsi lettem volna hány métert tesz meg mielőtt a szövetséges légierő elkapja. Semmi esélye sem volt. De tervezési feladatnak nem kis kihívás. Mondjuk a lánctalpak méretezési számításait fel lehetne dobni a gépészmérnököknek diplomamunka témának.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 25 10:26 #61389

• Panther
Szerintem sok mérnök megenné a kalapját, ha a Landkräuzer P1500 Monster tervezeteit meglátná.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 26 10:14 #61397

• Zhadorr
Eben biztos vagyok. Csak a kiválasztott ötvözetekre is kíváncsi lennék... lánctalp csapszegek, görgők, torziós rugók stb...
A T-55-ös csapszegei olyan jó anyagból vannak, hogy egy barátom abból gyártotta egy időben a szamurájkardokat . A pécsi vasútállomáson található néhány tonna T-55 lánctalp, ha valaki kedvet kapott kipróbálni.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 26 18:30 #61398

• Panther
A Szamuráj Katana nem hinném, hogy ugyanolyan acélból készült volna, arról nem is beszélve, hogy néha évekig is eltartott egy kard készítése, mert sokáig edzették az acélt. Van is róla egy cikk a japán kézifegyverek között.

Nem hinném, hogy a barátod szamurájkardokat gyárt, ha csak nem japán a haverod....
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 28 06:12 #61405

• Zhadorr
Rosszul fogalmaztam. Természetesen másolatokat gyártott, de tökéletesen működtek. Ő szokott velük hadonászni, és hasonlóképen lehetett velük szúrni vágni mint egy eredetivel. Nem tört el, kellőképpen rugalmas és mégis erős volt. Ezért volt alkalmas a csapszeg erre a célra.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 28 08:52 #61407

• Panther
Én azt mondom, amíg az eredetivel nem próbáltad, merész ez a kijelentés

És mindemellett a Katanával nem csak "hadonásztak", hanem szertartásos harcokat vívtak, amik szinte mindig az egyik fél halálával végződtek. Hogy az említett cikkből idézzek, a Katana hajlított formája pont azért alakult ki, mert az egyenes kardok sorra törtek el a csaták során. Ez persze nem csak az alaktól függött (Európában a kétkezes lovagi kardok is egyenesek voltak, mégsem törtek el általában), hanem az alapanyag és a ráfordított idő, a technika is sokat nyom a latba.

De már másodjára kalandozunk el elég komolyan a témától (igaz most részben miattam ), úgyhogy azért csak maradjunk ebben a topicban a Heavy Metal-nál
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 28 14:06 #61414

• Zhadorr
Ez egy nagyon érdekes téma. Megérdemelne egy topikot. Zárásként csak annyit, hogy az én barátom csak hadonászni tudott vele, de kinézetre és működésre megtévesztésig hasonló volt az eredetihez.
Hogy az ötvözeteknél maradjunk, a wotan páncélzat összetétele fennmaradt? Ez igazi heavy metal.
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 28 17:59 #61415

• Magyarharcos
Postán nem küldenél egy-két darabot?
Téma zárolva.

Válasz: Tankok/Harckocsik 2012 máj. 29 19:11 #61418

• Zhadorr
Nekem nem adott egyet sem a galád! Ami nem kellett neki, azt mind eladta.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla