HunBütyök írta:
De 501-esekről olvastam már az tuti. És ha nem tévedek másik nevük 101 SS Pz. abteilung volt.
De a budai várban is voltak királytigrisek (amúgy nem beszélhetnénk más páncélosokról? az üzemanyagtemető önjáró erődöket nem szeretem annyira) amiket a kitöréskor fel kellett robbantani.
Amúgy érdekel a téma és várom az információt a nehézpáncélos alakulatokról, de miért csak a tigrisekről és királytigrisekről beszélünk?
Továbbá tudom hogy zsákmányolt Pantherekkel a szovjetek is harcoltak a tavaszi ébredésben, illetve hummeleket is használtak a muszkák.
Az 501. nehézpáncélos-osztály nem volt Magyarországon, csak az 501. SS-nehézpáncélos-osztály. Ilyen számon volt a Heer-ben és a W-SS-ben is nehézharckocsi-alakulat.
A Budai Várban egyetlen napon voltak csak Tigerek, 1944. október 16-án 6.00 óra és kb. 13 óra között. Ezek az 503. nehézpáncélos-osztály harckocsijai voltak, de közük nem volt a kitöréshez. Budapest ostromakor Tiger nem volt a városban!
Én nem erőltetem a témát, de azért láthatóan nem minden unalomig ismert. Mindegy.