Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 jan. 04 19:38 #9745

• HunBütyök
Amúgy egy nagyon perverz kérdésem van:

voltak-e mondjuk panzer II-es ászok?
Mondjuk lengyelországi harcokban...
Vagy T-38, T-35 ászok franciaországban?
Róluk lehet tudni valamit?

Én egy sztorit ismerek, le is írom mindjárt:

Roman Orlik nevű lengyel harckocsizó 1939 szeptember 18-án 3 db Pz.35(t) harkocsit lőtt ki TKS tankettel. De már írtam róla...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 19:40 #9747

• Ailles da Colon
kurt meyer re gondolhatok még, de az ő eredményeit nem ismerem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 19:43 #9749

• Számvéber Norbert
Ailles da Colon írta:
kurt meyer re gondolhatok még, de az ő eredményeit nem ismerem...

Kurt Meyer sohasem ült páncélosban annak parancsnokaként. Fegyverneme sem páncélos volt. Hiába aggatta a nevébe a \"Panzer\" jelzőt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 19:45 #9750

• Ailles da Colon
jogos. ez baromság volt amit irtam
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 19:53 #9751

• HunBütyök
Elkezdtem keresgélni, de nem találtam panzer II-es ászokat.

Norbert! Miért van az hogy a történelem homályába vesznek ezen ászok? Mert szerintem már 1939-ben is dokumentálták hogy hány harckocsit lőtt ki ez és ez. Nem hinném hogy a Tigriseknél lett volna ez divatos jelenség csak. Persze lehet hogy rosszul tudom.

De az is bene lehet a pakliban, hogy valaki régi járművel kezdte karrierjét lésd a mi tarzcyaink aki kezdetben turánnnal harcolt majd eljutott a tigrisig.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 19:58 #9752

• Ailles da Colon
akkor. Kurt Kircher?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 19:58 #9753

• HunBütyök
Na megvan!

Tudtam valami Kurt Hasselhoff vagy mi, de aztán valami Kurt Krispen vagy Knisper vagy Kasper... Utálom hogy nem jut eszembe a neve...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 20:01 #9754

• HunBütyök
A Kircher is elképzelhető...

Kurt Cobain?

Bár ő nem a vallhallába ment hanem a Nirvanát hagyta ott maikor meghalt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 20:01 #9755

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Elkezdtem keresgélni, de nem találtam panzer II-es ászokat.

Norbert! Miért van az hogy a történelem homályába vesznek ezen ászok? Mert szerintem már 1939-ben is dokumentálták hogy hány harckocsit lőtt ki ez és ez. Nem hinném hogy a Tigriseknél lett volna ez divatos jelenség csak. Persze lehet hogy rosszul tudom.

De az is bene lehet a pakliban, hogy valaki régi járművel kezdte karrierjét lésd a mi tarzcyaink aki kezdetben turánnnal harcolt majd eljutott a tigrisig.

Elvileg a német páncéloscsapatok esetében is megvan az összes kitüntetés-felterjesztés fegyverténnyel együtt, 1941-ig biztosan. Szerintem Freiburgban utána lehetne nézni, hogy kik kaptak magasabb kitüntetést Panzer II parancsnokként.
Egyébként messze nem lennének szerintem akkora kilövési adatok, mert 1939-1941 között a páncélosok közötti találkozóütközet viszonylag ritka volt. 1941. jún. 22-től már megváltozott a helyzet...

Tarczay elég későn kezdte, mert csak 1944 áprilisában került először bevetésre (akkor még Turánnal). Májusban már Tigerben ült.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 20:03 #9756

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Na megvan!

Tudtam valami Kurt Hasselhoff vagy mi, de aztán valami Kurt Krispen vagy Knisper vagy Kasper... Utálom hogy nem jut eszembe a neve...

Hunbütyök annyira körbelőtte, hogy ő nyert.

1. Kurt Knispel törzsőrmester (s. Pz. Abt. 503/FHH): 162 igazolt páncélos-kilövés;
2. Otto Carius főhadnagy (s. Pz. Abt. 502): 150 igazolt páncélos-kilövés;
3. Johannes Bölter százados (s. Pz.Abt. 502): 144 igazolt páncélos-kilövés;
4. Michael Wittman SS-Hauptsturmführer (s. SS-Pz. Abt. 101): 138 igazolt páncélos-kilövés;
5. Rolf Möbius SS-Hauptsturmführer (s. SS-Pz. Abt. 101): 125 igazolt páncélos-kilövés;
6. Paul Egger SS-Obersturmführer (s. SS-Pz. Abt. 502): 113 igazolt páncélos-kilövés;
7. Heinrich Rondorf törzszászlós (s. Pz. Abt. 503/FHH): 106 igazolt páncélos-kilövés;
8. Heinz Gärtner törzsőrmester (s. Pz. Abt. 503/FHH): 103 igazolt páncélos-kilövés;
9. Karl Körner SS-Hauptscharführer (s. SS-Pz. Abt. 503): 101 igazolt páncélos-kilövés;
10. Albert Kerscher törzsőrmester (s. Pz. Abt. 502): 100 igazolt páncélos-kilövés.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 20:07 #9757

• Ailles da Colon
Wittman egykori lövegkezelője meddig jutott??
Asszem \"Bobby\" Woll ként volt ismert
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 20:07 #9758

• Számvéber Norbert
Knispel és Gärtner Magyarországon is harcolt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 20:07 #9759

• HunBütyök
Igen, én is erre az elhatározásra jutottam, hogy mondjuk talán 2-5 kilőtt ellenséges páncélos lehet egy-egy panzer II-es vagy más könnyűpáncélos rovásán...

Mondjuk szerintem minimum kitüntették azt a német harckocsizót akik kilőttek egy francia nehézpáncélost.

Elképzelem egy Somua és egy panzer II-es találkozását... Hát az olyan mint a Sherman vs. Tigris...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 20:09 #9760

• HunBütyök
A szovjeteknél egy F-betűs nevű harckocsizó 53 német harckocsit lőtt ki, ha jól tudom ő a legnagyobb szovjet harckocsizóász...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 jan. 04 20:09 #9761

• HunBütyök
Ja igen: ki tudja ki ő?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla