Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 15 21:08 #12262

• Bazooka Joe
A Panzer IV-et is már csak ezzel a 85 mm-es lövegével tudta tartósan leverni ahogy írtad.

Nézd én sokkal jobban kedvelem a német harckocsikat mint az oroszokat, úgyhogy szerintem tartsuk tiszteletben egymás véleményét ezügyben.

Mi ketten ebben nem hiszem, hogy valaha is dűlőre fogunk jutni.

De azt neked is be kéne látnod, hogy tankcsatában a létszámfölényben lévő T-34-ek összekerültek a Párducokkal, vagy Tigris I-kel, pláne a Tigris II-kel akkor javarészt vagy vesztesként távoztak, vagy hihetetlen mennyiségüknek köszönhetően, de nagy veszteségek árán nyerték meg a csatát.

Remélem érthető volt az okfejtésem, hogy miért nem tartom nagyra ezt a típust.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-02-15 22:11
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 16 13:53 #12272

• Ailles da Colon
Az a helyzet, hogy nem veszed észre, hogy én is német tank párti vagyok. De el kell ismerni a T-34 előnyeit. Mert többek közt ezzel nyerték meg a háborút..
Ezzel lehet vitatkozni csak nem érdemes..
Tankcsata= sok tank sok tank ellen.....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 16 13:56 #12276

• Bazooka Joe
Gyors, könnyen előállítható harckocsi ha ezekre érted elismerem, de ezen kívül számomra nem jelent semmi egyebet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 16 16:45 #12295

• Ailles da Colon
akkor pár vicc tetszeni fog

Mit eszik a Tigris?
- T-34-est...

Mi a T-34 es?

- részeg orosz koporsója....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 17 15:17 #12341

• Számvéber Norbert
Ailles da Colon írta:
de a dízelnek nem volt elég ereje. Amugy a pantherben volt lövegstabilizátor, de nem a mai alapelvű, hanem a sima giroszkópos. Egyik háborús (orosz) veterán megemlékezésébe olvastam a Kv-2 vs Panther meccsről.. MAjd megkeresem a cuccot, valahol itt van a szobámban
JOE a T-34 es pedig el kell ismerni, nagyon praktikus cucc volt. Könnyen gyártható (traktorüzemben is) a 85 millis lövege már elég jó volt, alacsony felépítménye miatt, pedig igen nehéz célpont.. A felfüggesztése nagyon egyszerű és megbízható...
Sok megfelelő tank, mint kevés kiváló...

Ha esetleg adnál forrást a Panther giroszkópos lövegstabilizátorára, az jó lenne. Köszi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 17 15:23 #12342

• Ailles da Colon
Panther V Ausf A

Amugy egyes példányokon már infravörös képalkotó is volt...<br><br>Szerkesztette: Ailles da Colon, Időpont: 2009-02-17 16:26
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 17 16:22 #12346

• Számvéber Norbert
Ailles da Colon írta:
Panther V Ausf A

Amugy egyes példányokon már infravörös képalkotó is volt...&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Ailles da Colon, Időpont: 2009-02-17 16:26

Nem típusváltozatot, hanem forrást kértem.
Az infra oké; abból Magyarországon is használtak néhányat. Igaz, csak néhány napig, aztán leszerelték őket, mert a szovjetek éjszaka nem támadtak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 17 16:41 #12348

• Számvéber Norbert
Ime a Panther Ausf. A tornya. Hol is van ezen a lövegstabilizátor?

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-02-17 17:43
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 17 20:26 #12370

• Bazooka Joe
És mivel működik a T-34-es?

Vodkával...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 18 13:24 #12377

• Ailles da Colon
Nem sikerült kinagyítanom, de a lövegcsőemelő mechanizmus mellett kétoldalt van, közös giroszkóppal (valamivel a lövegcső alatti forgózsámoly fölött..

(a típusleírás egyben forrás is, jelen esetben)
Időközben megtaláltam a könyvet. Erich Steinhoff: Panzer AusF A c. könyve. Szintén rajzzal.
nem magyar kiadvány, de sztem érdeklődj a HAjja és Fiai kiadónál, több ötletem nincs hol tudod beszerezni..<br><br>Szerkesztette: Ailles da Colon, Időpont: 2009-02-18 14:24
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 18 20:08 #12434

• Számvéber Norbert
Ailles da Colon írta:
Nem sikerült kinagyítanom, de a lövegcsőemelő mechanizmus mellett kétoldalt van, közös giroszkóppal (valamivel a lövegcső alatti forgózsámoly fölött..

(a típusleírás egyben forrás is, jelen esetben)
Időközben megtaláltam a könyvet. Erich Steinhoff: Panzer AusF A c. könyve. Szintén rajzzal.
nem magyar kiadvány, de sztem érdeklődj a HAjja és Fiai kiadónál, több ötletem nincs hol tudod beszerezni..&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Ailles da Colon, Időpont: 2009-02-18 14:24

Érdekes, hogy a világ legnagyobb könyvnyilvántartó rendszereiben sem találtam Erich Steinhoff munkásságát. Megadnád a könyv ISBN számát? A kolofón oldalon van, az első szöveges oldaltól balra. Esetleg beszkennelhetnéd a borítóját, hogy könnyebben megtalálhassam.
Mellesleg Panther-téma legelismertebb és főleg visszakereshető szerzői (Walter J. Spielberger és Thomas L. Jentz) szerint sem volt ilyen műszer egyik Panther-változatban sem.
A Pantherfibel sem említi:
www.panther1944.de/Panther/fibel/vowo.htm

Mellékelem a Panther Ausf. A tornyát oldalnézetből. Ezen sem tudod megmutatni? A vázlat az eredeti tervek alapján készült. Forrás: Thomas L. Jentz: Der Panther. S. 74. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-02-18 21:08<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-02-18 21:10
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 19 14:13 #12461

• koszta
Engem is érdekelne ez a könyv, mert nem találtam ilyen írót.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 19 14:44 #12468

• Ailles da Colon
upsz. Bocsesz, ezt benéztem.

Dr. Erich Bischhoff (matematikus/fizikus) ÉS mindenféle érdekes számításokat végzett a tankokkal kapcsolatban. találati valószínűség ilyen, meg olyan eszközökkel, és itt olvastam a lövegstabilizátort a pantherben.. Szal nem tősgyökeres világháborús cucc..
Egyébként, a borító szerint írt könyvet a számmisztikával kapcsban is..
Megnéztem elől-hátul, ISBN nincs külön feltüntetve (PEter C. Smith Stukák c könyvében se..)
Akkor az ISBN megegyezik a vonalkód számával , mint pár regénynél??

Norbi, a képen nekem gyanús a keresztbe tett rúd, a lövegvég alatt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 19 15:03 #12482

• Számvéber Norbert
Ailles da Colon írta:
upsz. Bocsesz, ezt benéztem.

Dr. Erich Bischhoff (matematikus/fizikus) ÉS mindenféle érdekes számításokat végzett a tankokkal kapcsolatban. találati valószínűség ilyen, meg olyan eszközökkel, és itt olvastam a lövegstabilizátort a pantherben.. Szal nem tősgyökeres világháborús cucc..
Egyébként, a borító szerint írt könyvet a számmisztikával kapcsban is..
Megnéztem elől-hátul, ISBN nincs külön feltüntetve (PEter C. Smith Stukák c könyvében se..)
Akkor az ISBN megegyezik a vonalkód számával , mint pár regénynél??

Norbi, a képen nekem gyanús a keresztbe tett rúd, a lövegvég alatt.

Oké, akkor a szerző legyen Erich Bischhoff. A könyv címe még mindig \&quot;Panther Ausf. A\&quot;, vagy időközben az is megváltozott?
Te inkább hiszel egy fizikusnak harckocsi-ügyben, mint a téma elismert nemzetközi szaktekintélyeinek? (Feltéve, hogy olvastad a munkáikat.) Szíved joga, de ettől a Pantherben még nem lesz lövegstabilizátor...<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-02-19 16:04
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 feb. 19 15:06 #12484

• Ailles da Colon
Felhívtam telefonon, Tastalos barátomat, harckocsizó a ZMNE-n, nekik is ezt tanítják (mármint h van stabilizátor a toronyban sőt, úgy emlékszik, hogy a giroszkópot eredetileg kicsinyítve egy modellgépben próbálták ki a németek)..
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla