Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 02 18:43 #13102

• Számvéber Norbert
Kedves Koszta!

Egyelőre biztosan nem lesz időm ide írni a Târgu-Frumos melletti páncélosütközetről (a csata más léptéket jelent). Ugyanis március 14-én vagy 21-én lesz a páncélos-sorozat harmadik előadása az 1944. februári cserkaszi/korszunyi katlanról, amit még el kell készítenem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 02 19:47 #13106

• Bazooka Joe
Koszta a Großdeutschland Hadosztályról szóló cikkemben van rész a Targul Frumos közelében lezajlott csatákról, ugyan nem Norbi színvonalúan, de azért megállja a helyét + térképeket is küldtem ahhoz a részhez, a jobb szemléltethetőség végett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 02 19:56 #13112

• koszta
Sajnos még nem volt időm átolvasni a cikket.
De ami késik nem múlik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 11 19:54 #13413

• SZ.P
Az én kedvenc tankom a Panzerkampwagen V.- ös Párduc G.Azért a G-típus mert megbízhatóbb volt az D-típussal szemben amit minden ki tud 1943-ban vetettek be Kurszk térségében.A D-típusú első széria rengeteg technikai problémával küszködött.Azt hiszem a bevetett Párducokból a D szériából már a hadművelet harmadik napján 200-ból 160 megsemmisült .Kedvencem még a G széria után az A széria amely a D-változat után jelent meg és a D széria problémáit már orvosolták,javították ki.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 12 09:54 #13416

• Shültze
Nekem a Panzerkampfwagen VI.\"Tiger\" egyedül a futóműve volt túl bonyolult (ha sérült a lánctalp, nehezen lehetett kicserélni, és a tömege miatt gyakran sérült meg),páncélvadász meg a Hetzer.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 12 14:07 #13418

• HunBütyök
Na ha már német kedvenc páncélosok, akkor a kései években a Páduc és a Panzer Iv ausf. H avgy J. Az utóbbi egy H változat olcsó, amolyan Tesco-gazdaságos véltozata volt 1944-ben. Korai években meg a cseh zsákmányból származó 38t-k, meg a panzer II-esek. Bár korai páncélosok legjobbjait egyáltalán nem a németeknél kelle, keresni, a francia Somua vol ttalán a legkiválóbb közepes harckocsi 1940-ben. A Char B1-es is jó volt de azért annál már azok a hibák jelentkeztek mint később a tigriseknél.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 12 14:49 #13421

• koszta
Főleg az a Párduc, amin van lövegstabilizátor, ugye Norbi?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 12 19:55 #13428

• Bazooka Joe
Viszont annak ellenére, hogy csak 75 mm-es lövege volt felvette a versenyt ha felül nem múlta a Tigris 88 mm-es lövegét ugyanis a kilőtt lövedék sokkal nagyobb sebességgel csapódott be mint a 88 mm-es lövedék.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 24 19:41 #13776

• Ailles da Colon
Na a kartörés után lassan, de biztosan már a bakancsom is be tudom fűzni

Nos, április közepére kapom a hanganyagot, amit ígértem a lövegstabilizátorral kapcsolatban. Az úgy tudom a kazettáról be lehet digitalizálni. Majd valaki segíthetne. Felteszem vagy inkább átküldöm e- mailben. Amúgy üdv mindenkinek, visszatértem bajt keverni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 25 04:53 #13788

• koszta
Üdvözlünk újra a fórumon Ailles da Colon!

Norbi is már régen írt, majd ez a hír, hogy visszatértél, és nem adod fel a lövegstabilizátoros véleményedet, majd biztos őt is inspirálja valami hozzászólásra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 25 07:28 #13792

• művésznő
Ailles da Colon írta:
Na a kartörés után lassan, de biztosan már a bakancsom is be tudom fűzni

Nos, április közepére kapom a hanganyagot, amit ígértem a lövegstabilizátorral kapcsolatban. Az úgy tudom a kazettáról be lehet digitalizálni. Majd valaki segíthetne. Felteszem vagy inkább átküldöm e- mailben. Amúgy üdv mindenkinek, visszatértem bajt keverni

Szia Ailles!
Örülök, hogy újra \"látlak\"! Előbb a szemed, most meg a kezed... át kéne talán gondolnod ezt a bajkeveréses dolgot!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 25 13:53 #13801

• Számvéber Norbert
Legyen Kosztának igaza!

Milyen hanganyagról van szó? A múltkor még egy könyvet emlegettél, aminek mellesleg azóta sem találod az ISBN számát.
Ez már-már paródiába hajlik...
Ezt a hanganyagos \"bizonyítást\" mégis hogy gondolod? Egy hang, amely akárki lehet, rámondja magnóra, hogy \"bizony-bizony a Pantherben VOLT lövegstabilizátor a második világháborúban\"?
Mert akkor én is magnóra mondhatom: \"a Panther harckocsikban NEM VOLT lövegstabilizátor a második világháborúban\". 1:1 Ezzel sokra nem megyünk.

Mi újság az ISBN számmal? Nem lehetne, hogy előbb azt keríted elő?

Üdv<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-03-25 14:54
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 28 13:18 #13875

• koszta
Norbinak ez az ISBN szám a mániája
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 28 15:17 #13886

• Bazooka Joe
Szerintem jogosan.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 már. 29 18:57 #13944

• Oberstgruppenführer
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla