Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 máj. 30 09:54 #15265

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
1 van az oroszországi Kubinka múzeumban, de hol található a másik?

Hol másutt, mint az USA-ban...

en.wikipedia.org/wiki/File:Elefant_USAOM-01.jpg
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 máj. 30 11:56 #15268

• Bazooka Joe
Ahaaa..., ok köszi.
Téma zárolva.

Wittmann 2009 máj. 31 08:22 #15291

• Számvéber Norbert
Kedves Mindenki!

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum \"Hadtörténelmi Délutánok\" sorozata 2009. június 13-án, szombaton 13 óra óra 30 perckor folytatódik a Hadtörténeti Intézet és Múzeum (1014, Budapest, Kapisztrán tér 2-4.) II. emeleti \"Tóth Ágoston\" termében.

Ez alkalommal jómagam tartok előadást \"Célkeresztben a \'007\': Michael Wittmann SS-Hauptsturmführer halálának harcászati körülményei\" címmel.

Az előadást szokás szerint vitafórum követi.
A belépés továbbra is díjtalan.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Üdvözlettel:
Számvéber Norbert
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 14:52 #15295

• Bazooka Joe
Ez a téma olyan érdekes, hogy előadást lehet róla tartani? Tudtommal 2 verzió lehetséges: vagy egy Sherman Firefly harckocsi lőtte ki (de azt hiszem az is csak közelről), vagy egy Hawker Typhoon vadászbobázó lőtt ki rakétákat Wittmann Tigris I-nek küzdőterére, ahol a páncélzat vastagsága csupán 25 mm (itt a legvékonyabb)...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 máj. 31 15:45 #15297

• koszta
Biztos érdekes, különben nem tartana róla előadást. Egyébként miért lett Tóth Ágoston terem? Csak én vagyok ennyire tudatlan, hogy nem tudom ki volt ő?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 15:46 #15298

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Ez a téma olyan érdekes, hogy előadást lehet róla tartani? Tudtommal 2 verzió lehetséges: vagy egy Sherman Firefly harckocsi lőtte ki (de azt hiszem az is csak közelről), vagy egy Hawker Typhoon vadászbobázó lőtt ki rakétákat Wittmann Tigris I-nek küzdőterére, ahol a páncélzat vastagsága csupán 25 mm (itt a legvékonyabb)...

A téma szerintem igen csak érdekes. Nem az az érdekes, hogy mi lőtte ki. Az ismert: egy Sherman Firefly volt. Ezért nem az az előadás címe, hogy \"Wittmann halálának oka\".
A lényeg a \"hogyan\", a \"hol\", a \"miért\" és \"milyen körülmények között\" kérdésekre adható válaszok. Ezekre is tudod a választ?
Egyébként milyen nemzetiségű volt az a Firefly?<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-05-31 17:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 15:49 #15301

• Bazooka Joe
Nos a helyszín ahol utolérte a vég az a Caen-Falaise út mentén található Cintheaux volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 máj. 31 15:50 #15302

• Számvéber Norbert
koszta írta:
Biztos érdekes, különben nem tartana róla előadást. Egyébként miért lett Tóth Ágoston terem? Csak én vagyok ennyire tudatlan, hogy nem tudom ki volt ő?

Bár ez itt off:
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B3th_%C3%81goston_Rafael
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 15:51 #15303

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Nos a helyszín ahol utolérte a vég az a Caen-Falaise út mentén található Cintheaux volt.

Nem, csak onnan indultak meg a Tigerek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 15:53 #15304

• Bazooka Joe
Nos vhol ott a közelben. Sajnos nincs Normanndiáról akkora térképem...

Egyébként örülök, hogy megkérdezted, hogy milyen nemzetiségű volt az a Firfly, az vagy Kanadai, vagy Brit lehetett.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-05-31 17:54
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 15:56 #15306

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:

Egyébként örülök, hogy megkérdezted, hogy milyen nemzetiségű volt az a Firfly, az vagy Kanadai, vagy Brit lehetett.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-05-31 17:54

Onnan másfél km-re észak-északkeletre, egy Gaumesnil nevű falutól keletre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 15:57 #15307

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:

Egyébként örülök, hogy megkérdezted, hogy milyen nemzetiségű volt az a Firfly, az vagy Kanadai, vagy Brit lehetett.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-05-31 17:54

Voltak ott lengyel Firefly-ok is...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 máj. 31 15:57 #15308

• koszta
Számvéber Norbert írta:
koszta írta:

Bár ez itt off:
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B3th_%C3%81goston_Rafael

Tudom, de most ide tartozott ez a kérdés, ha máshol teszem fel hülyén hangzott volna. Off vége.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 15:58 #15309

• Bazooka Joe
Halálának helyszíne akkor St. Aignan de Cramesnil városa (vagy annak környéke) volt, közel a 122-es magaslathoz. <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-05-31 17:59
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:00 #15310

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Halálának helyszíne akkor St. Aignan de Cramesnil városa (vagy annak környéke) volt.

Ez a település is a környéken van valóban, de a \&quot;007\&quot; kilövése helyszíne Gaumesnilhez volt közelebb. St. Aignan de Cramesnil-nél aznap egy másik érdekes harc folyt le...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla