Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:01 #15311

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:
Voltak ott lengyel Firefly-ok is...

Azért a többit eltaláltam! Na de tudod-e milyen egységekben szolgáltak azok akik kilőhették?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:02 #15312

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Számvéber Norbert írta:
Voltak ott lengyel Firefly-ok is...

Azért a többit eltaláltam! Na de tudod-e milyen egységekben szolgáltak azok akik kilőhették?

Igen. Szakaszra és harckocsi-toronyszámra pontosan, név szerint.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-05-31 18:03
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:04 #15313

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:

Ez a település is a környéken van valóban, de a \&quot;007\&quot; kilövése helyszíne Gaumesnilhez volt közelebb. St. Aignan de Cramesnil-nél aznap egy másik érdekes harc folyt le...

Márpedig azt a támadást Wittmann vezette, mivel a másik századparancsnok eléggé határozatlan volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:06 #15314

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:
Igen. Szakaszra és harckocsi-toronyszámra pontosan, név szerint.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-05-31 18:03

Megosztanád velem, hogy honnan vannak ezek az infóid (persze az ismerettség, különböző levéltárok használata hiányában)?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:14 #15317

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:
Igen. Szakaszra és harckocsi-toronyszámra pontosan, név szerint.

Kanadai Sherbrooke Lövészezred, Brit Northamptonshire Önkéntes Lovassági ezred... ezek a nevek mondanak valamit?! <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-05-31 18:15
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:22 #15318

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Számvéber Norbert írta:
Igen. Szakaszra és harckocsi-toronyszámra pontosan, név szerint.

Kanadai Sherbrooke Lövészezred, Brit Northamptonshire Önkéntes Lovassági ezred... ezek a nevek mondanak valamit?! &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-05-31 18:15

Most szemtelenkedsz?
Ezek nem lövész- vagy lovasezredek, hanem zászlóalj méretű páncélosezredek voltak. Csak megtartották a hagyományos alakulatneveiket.
Az előző kérdésedet pedig nem értem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:25 #15319

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Számvéber Norbert írta:

Ez a település is a környéken van valóban, de a \&quot;007\&quot; kilövése helyszíne Gaumesnilhez volt közelebb. St. Aignan de Cramesnil-nél aznap egy másik érdekes harc folyt le...

Márpedig azt a támadást Wittmann vezette, mivel a másik századparancsnok eléggé határozatlan volt.

Heurich SS-Hauptsturmführer nem volt határozatlan. Tette a dolgát. Csak Wittmann nem hagyta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:27 #15320

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:
Heurich SS-Hauptsturmführer nem volt határozatlan. Tette a dolgát. Csak Wittmann nem hagyta.

Pedig sok helyen ezt olvastam.

De ami legjobban érdekelne Norbi, hogyan tudod, vagy tudják a történészek, hogy PONTOSAN ki lőtte ki, hol, és mikor, mert annyi verzió látott napvilágot, most ebből ki tudja, hogy melyik az igaz?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:30 #15321

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:
Most szemtelenkedsz?
Ezek nem lövész- vagy lovasezredek, hanem zászlóalj méretű páncélosezredek voltak. Csak megtartották a hagyományos alakulatneveiket.

Nem eszemben sincs!
Ezek pedig nyilván csak \&quot;álnevek\&quot; voltak, mivel, hogy is nézne ki, hogy egy ilyen nevű alakulatnak páncélosai lennének...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:33 #15322

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Számvéber Norbert írta:

Pedig sok helyen ezt olvastam.

De ami legjobban érdekelne Norbi, hogyan tudod, vagy tudják a történészek, hogy PONTOSAN ki lőtte ki, hol, és mikor, mert annyi verzió látott napvilágot, most ebből ki tudja, hogy melyik az igaz?

Az egyik általad is megemlített szövetséges alakulat hadinaplójában aznap pontosan rögzítették az egész eseménysort anélkül, hogy tudták volna: az egyik kilőtt Tigerben Wittmann ült.
A német források közül pedig egyet még nem igen használtak fel. Nekem most sikerült. Ez is hadinapló, már korábban említettem. Az SS-Pz.Rgt 12 hadinaplója. Ennek egyik osztályának rendelték alá azokat a Tigereket 1944. aug. 8-án.
Ezen kívül 17 különféle alakulattörténet és monográfia összevetése alapján dolgoztam ki az én verziómat.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-05-31 18:33
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:37 #15323

• Bazooka Joe
Szóval akkor van 2 teljesen hiteles forrás melyek ráadásul a két különböző féltől származnak... akkor OK. Na majd akkor megtudom az új könyvedből, hogy is zajlott le ez az egész. Na de azért ahhoz képest, hogy ez mennyire \&quot;fontos\&quot; téma el kell ismerned én is tudok valamit!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 16:41 #15324

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Szóval akkor van 2 teljesen hiteles forrás melyek ráadásul a két különböző féltől származnak... akkor OK. Na majd akkor megtudom az új könyvedből, hogy is zajlott le ez az egész. Na de azért ahhoz képest, hogy ez mennyire \&quot;fontos\&quot; téma el kell ismerned én is tudok valamit!

Az új könyv nem erről fog szólni, de röviden érintenem kellett a témát, mert az SS-Pz.Rgt. 12 részei is ott voltak Wittmann halálakor.
Wittmann elestének témája nem \&quot;fontos\&quot;, hanem inkább felkapott. Egyébként a róla szóló irodalom elég vaskos, s a téma a meglehetősen sokat tárgyaltak közé tartozik. Én sem találtam fel a \&quot;spanyolviaszt\&quot;, csak sorba rendeztem a tényeket, és ezekből következtetéseket vontam le.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 17:24 #15325

• Oberstgruppenführer
A Firefly tényleg képes 192mm páncélt átütni APDS lőszerrel 1000 méter távolságról 30fok-os dőlés szögnél?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 18:11 #15329

• Számvéber Norbert
Oberstgruppenführer írta:
A Firefly tényleg képes 192mm páncélt átütni APDS lőszerrel 1000 méter távolságról 30fok-os dőlés szögnél?

Nem 1000 méterről, hanem 1000 yardról. Egy yard 0,9144 méter. Vagyis az 1000 yard = 914.4 méter.
Egyébként ehhez SVDS (űrméret alatti) lőszer kellett. Ezzel a lőszertípussal a Firefly

500 yardról 208 mm-et,
1000 yardról 192 mm-et,
1500 yardról 176 mm-et,
2000 yardról 161 mm-et ütött át 30 fokos szög alatt.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-05-31 20:33
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 máj. 31 19:47 #15330

• HunBütyök
I love 17 pounder!

Én is megerősítem Norbit, én is hasonló dolgokról tudtam.

A Firefly meg egyik kedvenc páncélosom...

Bár mindegyik a kedvencem, ezt nem győzöm hangsúlyozni.

Amúgy kérdés:

Az Indiában lévő Hollandok (KNIL-ek) mennyi páncélossal rendelkeztek és milyenekkel amikor jöttek a japánok?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla