Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 09:56 #15358

• Számvéber Norbert
Oberstgruppenführer írta:
Az 503.-asok 1.százada volt Tiger B-vel ellátva Normandiában és azok jelentős része Porsche tornyos volt amelyik ezek közül jól működött annak biztos élvezte a személyzete a harckocsivadászatot.

Azt olvastam ,hogy a másik két század meg Tiger E-vel volt felszerelve akkor ez hány harckocsi maximumra töltve?

És az SS nehézpáncélos zászlóaljak is ugyan ennyi harckocsit tartalmaztak mint a Wehrmachtosok?

A s. SS-Pz.Abt. 101-nek és a s. SS-Pz.Abt. 102-nek is eredetileg 45-45 Tiger E-je volt.
A s. SS-Pz.Abt. 101 1. százada 1944. július végén 14 Tiger B-t vett át, de ezek csak 1944. augusztus végén kerültek bevetésre.

A s. Pz.Abt. 503-nak az 1. százada már az invázió előtt kapott 14 Porsche-tornyos Tiger B-t, a másik két századát 14-14 Tiger E-vel szerelték fel. A 3. század, miután Tiger E nehézharckocsijai zömét elveszítette, 1944. július 31-én 14 Henschel-tornyos Tiger B-t kapott, amelyekkel csak aug. 21-én került ismét bevetésre.

Mind a Heer, mind a Waffen-SS nehézpáncélos-osztályai 1944-ben 45 nehézharckocsis állománytáblával rendelkeztek.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-06-01 11:58
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 12:23 #15361

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:
A s. SS-Pz.Abt. 101-nek és a s. SS-Pz.Abt. 102-nek is eredetileg 45-45 Tiger E-je volt.

Ez világos de mennyi érte el a frontvonalat, hogy harcolhasson? Ezért írtam azt, hogy nem voltak teljes harcértékűek mert gondolom, hogy a szövetséges repülőgépek folyton támadták őket.

A s. Pz.Abt. 503-nak az 1. százada már az invázió előtt kapott 14 Porsche-tornyos Tiger B-t...

Róluk meg azt olvastam, hogy szintén a folyamatos légitámadások miatt csak 12 harckocsijuk érkezett meg épségben.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-06-01 14:24
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 13:54 #15363

• Számvéber Norbert
A s. SS-Pz.Abt. 101-nek mind a 45 Tigere elérte a kijelölt bevetési körzetet.
A s. SS-Pz.Abt. 102-nek ugyanúgy, csak a műszaki hibák miatt 28 maradt bevethető, de a többit is megjavították rövid időn belül.
A s. Pz.Abt. 503 44 Tigerrel érte el a kijelölt körzetet, mert a 323-as Tiger E alatt beszakadt egy híd.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 17:55 #15375

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:

A s. Pz.Abt. 503 44 Tigerrel érte el a kijelölt körzetet, mert a 323-as Tiger E alatt beszakadt egy híd.

A Tiger II-ről beszéltem... de végül is pár számnyi eltérés nem a világ.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 18:03 #15377

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Számvéber Norbert írta:

A Tiger II-ről beszéltem... de végül is pár számnyi eltérés nem a világ.

Mint a lentiekből kiderül: Tiger B-t egyet sem veszítettek Normandiába menet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 18:06 #15379

• Bazooka Joe
Az én könyvem ezt írta... de nem fogunk összeveszni 12 vagy 14 között ugye?<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-06-01 20:08
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 18:30 #15380

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Az én könyvem ezt írta... de nem fogunk összeveszni 12 vagy 14 között ugye?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-06-01 20:08

Nagyon nem mindegy, hogy az a kettő megsemmisült, vagy csak harcképtelenné vált. Megsemmisült Tiger B-ről nem tudok odafelé menet, meghibásodottról igen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 18:44 #15381

• Bazooka Joe
Akkor valószínűleg ez állt a háttérben...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 20:29 #15387

• HunBütyök
Kezdem szeretni a tigriseket:

\&quot;Tiger E alatt beszakadt egy híd.\&quot;

mekkora már! Látod-látod Norbi, ez nem fordulhatott volna elő ha egy zsákmányolt 7TP-vel mennek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 20:32 #15388

• HunBütyök
Komolyra fordítva a szót nagyon érdekes amiről beszéltek. Ezeket az infokat szuper lesz majd játékban feldolgozni. Írjatok még sok ilyet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 20:43 #15390

• HunBütyök
Amúgy az igaz-e, hogy volt valami ütközet Poroszországban vagy hol, ahol összetalálkoztak a Tiger II és a JSZ-2 harckocsik... És állítólag a JSZ-ek kibabráltak a cicákkal...
Ezt egyik jóbarátom meéslte, aki meg mondjuk szovjet harckocsi mániás (persze nem baloldali, hanem turbómagyar, csak lenyűgőzi a szovkjet haditechnika, úgy ahogy engem, a nyugati és korai dolgok), ezér tkételkedem szavaiban némiképpen.

Na szóval Norbi, mint keleti front szakértő és a téma szakértője, mondd el kérlek, hogy mi volt ez az összerüffenés, és tényleg leszerepeltek-e a tiger 2-k, vagy szovjet kamu az egész.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 21:02 #15394

• HunBütyök
Oberstgruppenführer írta:
Elég durva ez a 17 fontos jah
Gondoltam hogy a Tigris I-est még kb ki tudták lőni viszonlyag nagy távból, de ez a Párducot is kilövi sőt egyenrangú ellenfelek ez szégyen szerintem .
Mondjuk a D-day-nél még csak kb 500 ilyenük volt a Britteknek de még ehez hozzá kell számolni a ShermanM4A3E8 verziókat amiből nem tudom mennyi volt az Amcsiknak és végül kiderül ,hogy a Németek nem is élveztek semmilyen előnyt normandiában maximum azt ,hogy ők védekeztek és a szövetségeseknek tapasztalatlanabbak voltak a katonáik.

Miért lenne szégyen? Nem értelek. Ebben semmi szégyen nincsen. nem csak németek csináltak jó dolgokat a háborúban. remngeteg példa van, amik azt bizonyítják, hogy az ellenségeik is tudtak jó dolgokat produkálni.

Norbi biztosn olvasta a vicces sztorit, amikor Litvánia környékén 1941-ben egy KV-2-es beparkolt egy utcára. A németek mentek mint a rekéta és meglátták a szovjet szörnyet. Elkezdték lőni de mindhiába (hülyeség amit Földi Pali bácsi ír, hogy a magas tornya miatt könnyen kilőhető volt). A németek azonnal hívták a Cobra 11-et ja nem hanem a Luftwaffét, de azok azt mondták hogy ne röhögtessetek már srácok. Lőjjétek ki azt a harckocsit és menjetek tovább, nem fogjuk egy szovjet harckocsi miatt kiküldeni a repülőket.
Hogy mi lett a KV-2-essel nem tudom, szerintem kiéheztették a kezelőket vagy hoztak egy 88-ast.

De épppen ilyen meglepi volt a náciknak 1939-ben a lengyelek által is használt 37 mm-es bofors L/56-os péncéltörő ágyú. Később a szovjetek is megkóstolták, amikor a finnek ezekkel lőtték a T-26-osaikat.

Elsőkét Olaszországban használtak Fireflyokat az angolok. De nem sokat.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-06-01 23:04
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 01 21:07 #15397

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Kezdem szeretni a tigriseket:

\&quot;Tiger E alatt beszakadt egy híd.\&quot;

mekkora már! Látod-látod Norbi, ez nem fordulhatott volna elő ha egy zsákmányolt 7TP-vel mennek!

Szerintem a Tigris II-ket, a Vadásztigriseket meg pláne nem bírta el egy híd sem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 02 15:25 #15404

• Oberstgruppenführer
Azért szégyen mert a Németek a minőségi fölényre játszottak mennyiségi helyett és az 1943 közepén harcba vetett Párduc egy év múlva már nem számított különösen kemény ellenfélnek. A SZövetségeseknek is volt egyenrangú harckocsija a Szovjeteknek meg jobb is volt.

A Királytigris meg túl nehéz volt, a futóműve és a motor szempontjából tehát a Németek elérték legjobb gyártható harckocsijukat a Párducot. 1943 végére tökéletesítették és utána nem tudtak ennél jobb harckocsit előállítani a páncél kiképzési eljárásaik miatt az Otto motor korlátai miatt és a nyersanyag és időhiány miatt.

A Párduc II. sem hozott volna nagy előrelendülést egyszerűen zsákutcába jutottak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 02 19:36 #15413

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Amúgy az igaz-e, hogy volt valami ütközet Poroszországban vagy hol, ahol összetalálkoztak a Tiger II és a JSZ-2 harckocsik... És állítólag a JSZ-ek kibabráltak a cicákkal...
Ezt egyik jóbarátom meéslte, aki meg mondjuk szovjet harckocsi mániás (persze nem baloldali, hanem turbómagyar, csak lenyűgőzi a szovkjet haditechnika, úgy ahogy engem, a nyugati és korai dolgok), ezér tkételkedem szavaiban némiképpen.

Na szóval Norbi, mint keleti front szakértő és a téma szakértője, mondd el kérlek, hogy mi volt ez az összerüffenés, és tényleg leszerepeltek-e a tiger 2-k, vagy szovjet kamu az egész.

Én erről a két Tiger B cinkről tudok:

1944. augusztus 10-én délután a német III. páncéloshadtest 1., 3., 16. és 24. páncéloshadosztálya, valamint 20. páncélgránátos-hadosztálya Chmielnik északi előteréből támadást indított Baranów irányában. A 16. páncéloshadosztály alárendeltségében harcoló 501. nehézpáncélos-osztály volt az első alakulat, amelyet 45 Tiger B nehézharckocsival keletre vezényeltek. Az augusztus 12-i támadásban csak nyolc ilyen páncélos vett részt. Ezek közül a szovjet 3. gárda-harckocsihadsereg 7. gárda-harckocsihadtestének állományába tartozó 56. gárda-harckocsidandár kiválóan álcázott T&amp;#8211;34/85 harckocsijai aznap hármat megsemmisítettek (a toronyban tárolt lőszer robbanása következtében a Tiger B-k kiégtek ). Ebből kettőt A. P. Oszkin alhadnagy harckocsija lőtt ki, aki később meg is kapta ezért a Szovjetunió Hőse kitüntetést.

Másnap reggel az 501. nehézpáncélos-osztály Oglendov körzetében biztosító Tiger B nehézharckocsijait megtámadta a szovjet 97. lövészhadosztály 289. lövészezredét támogató önálló 71. gárda nehézharckocsi-ezred három ISz&amp;#8211;2 nehézharckocsija. A szovjet harcjárművek 700-1000 méter közötti távolságról nyitottak tüzet. A két típus első összecsapásában négy német nehézharckocsi megsemmisült, kettő pedig megsérült. Az &amp;#8222;502&amp;#8221;-es toronyszámú Tiger B a szovjetek zsákmánya lett. A két nehézharckocsi-típus első összecsapását az ISz&amp;#8722;2-ök &amp;#8222;kiütéssel&amp;#8221; nyerték meg.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla