Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 02 20:11 #15415

• HunBütyök
Köszönöm az információt! Akkor tényleg megtörtént...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 02 20:50 #15417

• HunBütyök
Amúgy hogy meséljek érdekességet, volt másik Tigris is a világháborúban. 16 darab készült belőle.

Na ki tudja miről beszélek?

Jujj, nem bírom ki, el kell áruljam.

Nahuel D.L. 43 ez volt a neve. Nahuel az argentína területén élt őslakók nyelvén tigrist jelent.
Monjduk számomra rejtély, hogyan láthattak ezek a benszülöttek tigrist Argentína déli részén, de hát nem ez az első rejtély a történelemben igaz-e?

Na szóval az argentínok 16 darab Nahuelt, azaz Tigrist gyártottak 1943-ban.
A harckocsi kifejlesztésére nag yhatással volt az M4 Sherman, ezér thasonlít is rá. Azonban nem másolat volt!
Egy darab 75 mm-es ágyúval és egy párhuzamosított 12,7 mm-es géppuskával valamint a testben volt 3 darab 7.62 mm-es géppuska. 35 tonnás harkocsi volt.
A frontpáncél 80 mm vastag volt.

Az Argentínok akartak gyártani még párat 1945 után is, de az amcsik éppen akkor dömpingáron árulták a Sherman-eket, ezért inkább az argentínok is vettek egy adag shermant fillérekért.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 13 16:08 #15654

Én szavak helyet képpel magyarázok! A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Wittmann 2009 jún. 14 15:51 #15699

• HunBütyök
Ezt én is imádom, mégpedig nagyon nagyon. Lengyelországban kb 30 darab, franciaországban meg olyan 140 darab volt belőle...

(persze a tévedés jogát fenntartom, de valami hasonlókat olvastam)

Mondjuk a Panzer Iv-est úgy amblokk szeretem, minden mennyiségben és típusban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 jún. 15 05:27 #15734

• koszta
Bütyök, van olyan harckocsi, amit nem szeretsz?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 jún. 15 06:31 #15738

• Oberstgruppenführer
Ez is milyen érdekes, hogy a tornyon van kötény az oldalán meg nincs.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2009-06-15 08:33
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 jún. 27 07:59 #16162

Nekem a Jagdhpanther és persze a tigris
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 jún. 27 08:14 #16168

• HunBütyök
A tigrist már ismerem (pár hete meséltek nekem róla itt a fórumon.)

A Jagdhpanther az a Jagdpanther egyik változata volt?

Amúgy más téma, de most olvastam olyan érdekességet, hogy a barbarossa hadművelet első hónapjaiban még szovjet részről teljesített szolgálatot pár T-18 C.

Az ősöreg T-18-as a \'39-es T-26-osról ismert tornyot kapta meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 jún. 27 08:41 #16169

• Liberator
Oberstgruppenführer írta:
Ez is milyen érdekes, hogy a tornyon van kötény az oldalán meg nincs.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2009-06-15 08:33

Norbi, ezen a képen mozgó védelem látható?(nem tudom hogy hívják pontosan) Még a Targu Frumos-i előadáskor mondtad, hogy a harckocsikkal beállnak egy töltés mögé, úgy hogy csak a torony látszódjon ki. Ez is ilyen? <br><br>Szerkesztette: Liberator, Időpont: 2009-06-27 10:42
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 jún. 27 08:44 #16170

• Számvéber Norbert
Kedves Liberator!

Igen, ezek a páncélosok biztosító állásban vannak. Csak a főfegyverzet irányzóvonala van a lanka felett.

A mozgó védelem egy kicsit más...

Üdv<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-06-27 10:46
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 jún. 27 09:12 #16176

• HunBütyök
koszta írta:
Bütyök, van olyan harckocsi, amit nem szeretsz?

Igazából midnegyiknek külön szorija van, mindgeyik egy-egy külön egyéniség. Nem lehet olyat mondani, hogy ezt szeretem, azt nem.
Mindegyiket szeretni kell vagy egyiket sem kell szeretni.
Én szeretem a Tigrist meg a Párducot is, de már unalmasak nekem. Ezért manapság keveset olvasok róluk. Amikor tinisrác votlam természetesen Tigris mániám volt, ahog ymindenkinek. De most egy szovjet T-27-es jobban megmozgatja a fantáziámat, mint egy Tigris.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 09:57 #16768

• marco
az én kedvenc tankjaim legfóképpen a német hackocsik.:TIGRIS1,párduc,KIRáLYTIGRIS.-ezek olyan \&quot;klasszikusok\&quot;,de tetszenek még ezen kívul a szovjet gépek is
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 14:36 #16781

• HunBütyök
mesélnél nekem a TIGRIS1-ről, a párducról és a KIRáLYTIGRIS-ről?

nem ismerem őket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 16:48 #16784

• marco
A német panzer 6-os Tiger a legfélelmetesebb és legkarizmatikusabb német tank volt.Elsóként Tunéziában vetették be,és a szovetségesek rettegtek hatalmas 88 mm-es ágyújától,mely akkor egyedulálló volt.Védekezésben kulonosen sikeresnek bizonyult,fóként északnyugat-Európában,ahol támadói képességeit a terpviszonyok miatt nem nagyon lehetett kihasználni.Legnagyobb hátránya,hogy kissé lassú volt.
Páncélvastagsága helyenként elérte a 100 mm-t.-tehát ahogy már említettem a védekezés volt az eróssége.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 16:55 #16786

• Számvéber Norbert
Leningrád Tunéziában van, Harkov és Kurszk pedig Északnyugat-Európában?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla