Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 16:59 #16787

• marco
panzer 5-os panther:párduc
szerintem osszevéve ez volt a németek legjob tankja,és a második vh.egyik legjobb harckocsija.Ennél a jármúnél sikerult kialakítani a nagy erejú 75mm-es loveg,a ferde síkú páncélzat és a mozgékonyság hatékony kombinációját, és a párduc volt a németek válasza a T-34-esre is.A német hadsereg késóbb a párducra alapozta a kovetkezó harceljárásokat,és ez a típus alkotta a háború végén a harmadik birodalom megfogyatkozott tankállományának legnagyobb részét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 17:00 #16788

• Tomi222
Hééééékás!!!!Nem szép dolog elsőre ilyen durván kioktatni a fiatal fórumozót:angry: Két ével ezelőtt én is csak ennyit tudtam:P
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 17:06 #16790

• koszta
Tényleg nem szép dolog, örüljünk inkább neki, hogy vannak új, fiatal fórumozóink is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 17:20 #16794

• marco
(bocsássatok meg,nem tudom hogyan kerulhetett a p betú helyére az a vigyor)
Panzer 6-os királytigris

a királytigris nagy erejú 88mm-es lovege,valamint dontott kialakítású nehézpáncélzata(ami elol elérte a hihetetlen 150mm-es vastagságot)miatt a szovetségesek ettól a tipustól rettegtek és féltek a leginkább.Legfóbb hátrányai miatt:lassú volt,ugyanis még a páncél vastagabb lett elódjéhez képest(ezáltal a harckocsi súja novekedett)addig ugyan azt a motrot használta,mint a tigris.Amásik nagy hátránya,hogy túl kis számban állították hadrendbe,ezért nem tudta megakadályozni hog a szovetségesek 1945 máusában kivívják a végsó gyózelmet.Ez a típus is,mint a Tigris védekezó típus volt.Ugyanis 1944-ben Hitlernek a birodalmát kellet megvédenie,nem pedig villámháborús módon hódítani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 17:30 #16795

• HunBütyök

A szövetségesek megmondom mitől rettegtek a sivatagban!

Az angolok mentek mendegéltek és hallották, hogy \"Bumm\"!
és felrobbant egy harckocsi. Hallottak másik \"Bumm\"-ot. ésa felrobbant mégegy harckocsi...
Az angolok tanakodtak, hogy a mi a csuda lehetett ez?
88-as? Á az túl nagy és azt észrevennék könnyen...

Na mégis mi volt az mit gondoltok?

Elárulom: F22 tábori ágyú!

A németek 1941-ben amit összeszedtek az elküldték Rommelnek Marder III harckocsivadász formájában, meg szerintem normál állapotban is, bár nem emlékszem hogy olvastam-e ilyet...
Előszőr FK 296(r) néven tábori ágyúként hazsnálták majd átalakították páncéltörővé 7,62 cm PaK 36(r) néven.

De Norbi ebben biztosan ki tud egészíteni mert annyira a sivatagban sem vagyok otthon...

M
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 17:35 #16796

• Számvéber Norbert
Tomi222 írta:
Hééééékás!!!!Nem szép dolog elsőre ilyen durván kioktatni a fiatal fórumozót:angry: Két ével ezelőtt én is csak ennyit tudtam:P

Mi az hogy hékás?! Kapj a fejedhez! Nem a homokozóbeli spanoddal beszélsz...
Nem oktatott itt ki senki senkit. Mi csak kérdezgetünk Bütyökkel...
Ha valaki veszi magának a bátorságot, hogy ír egy fórumba, vállalja annak kockázatát is! Jelesül, hogy butaságot írt... Nem kötelező posztolni, ugye?<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-07-16 19:37
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 17:36 #16797

• marco
Bocs,igazad van Számvéber Norbert.Utánna néztem, és tényleg elósszor 1942 augusztus 29-én vetették be a Leningrádhoz kozeli Mga korul zajló utoketekben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 17:41 #16798

• Számvéber Norbert
marco írta:
Bocs,igazad van Számvéber Norbert.Utánna néztem, és tényleg elósszor 1942 augusztus 29-én vetették be a Leningrádhoz kozeli Mga korul zajló utoketekben.

Így van. Dicsérendő, hogy utánanéztél! Csak így tovább!
Ne is hallgass a finnyáskodókra! Senki sem akart téged megbántani. Csak néhányunknak már tele a hócipője a sok Tigrinccsel és Pancserrel, akarom mondani Panzerrel...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 17:42 #16799

• marco
Te kérted,hogy írjam le mit tudok?,vagy nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 17:51 #16803

• HunBütyök
A legfőbb hátránya a királytigrisnek az volt, hogy ha egy vasmadár rápottyantott egy vastojást akkor kifejezetten szépen kinyílt mint a tubarózsa...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 18:05 #16806

• Zeki
Bütyök, ez a britek mentek mentek és bumm,
nagyon jópofa, még ilyet!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 18:07 #16807

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
A legfőbb hátránya a királytigrisnek az volt, hogy ha egy vasmadár rápottyantott egy vastojást akkor kifejezetten szépen kinyílt mint a tubarózsa...

Csakhogy ez igen-igen ritka volt, mert a királytigrisekkel egy harcalakzatban cammogtak a kistesók is 2 centis négycsövű és 3,7 centis egycsövű csúzlikkal, és rendre elzavarták a vastyúkokat...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 18:25 #16822

• HunBütyök
Muszáj Neked illúziórombolónak lenni?!?!

Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 18:27 #16824

• Zeki
Pedig még a hasonlat is jó volt
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 16 18:35 #16829

• művésznő
Vastyúkot is talál szeg.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla