Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 22 07:30 #17181

• Oberstgruppenführer
Egy Pz38(t)-nek és PzIII/L-nek milyen esélyei vannak egy T-34/76(40-41)-es verzióval szemben? Azért kérdezem mert unokaöcsém hozott egy újságot amiben ezt a két típust nevezte meg az író mint a T-34/76 ellenfele. Én mondtam unokaöcsémnek ,hogy szerintem ezek nem igazi ellenfelek egy T-34-esnek de nem tudtam alátámasztani érvekkel mivel nem ismerem a 37mm-es ágyú és az 50mm-es páncéltörési értékeit a T-34-es ellenében. Valakinek van erről infója?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 22 08:16 #17186

• PanzerfaustHans
Hát nem sok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 22 18:16 #17198

• Számvéber Norbert
Oberstgruppenführer írta:
Egy Pz38(t)-nek és PzIII/L-nek milyen esélyei vannak egy T-34/76(40-41)-es verzióval szemben? Azért kérdezem mert unokaöcsém hozott egy újságot amiben ezt a két típust nevezte meg az író mint a T-34/76 ellenfele. Én mondtam unokaöcsémnek ,hogy szerintem ezek nem igazi ellenfelek egy T-34-esnek de nem tudtam alátámasztani érvekkel mivel nem ismerem a 37mm-es ágyú és az 50mm-es páncéltörési értékeit a T-34-es ellenében. Valakinek van erről infója?

Az 5 cm-es L/60-as harckocsiágyú csak oldalról és hátulról volt eredményes 150-800 méter közötti távolságon a T-34 harckocsi alváza ellen az 5. és 6. görgő között vagy a farpáncél ellen.
Szemből csak a géppuska-gömbcsuklónál tudta átütni a homlokpáncélzatot 150-400 méterről.

A 3,7 cm-es ennél is gyengébb eredményeket hozott.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-07-23 18:18
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 22 18:48 #17199

• HunBütyök
Továbbá 1943-as modellű T-34-esnél volt egy gyenge rész mégpedig a torony alatti 8-10 centis sáv. 1943-ban ezt a hibát már kiküszöbölték. Ezt egy jóbarátom mesélte.

Ellenfelének azértnevezhették az újságban mert ez volt akkortájt a németeknek legnagyobb számban. és jobb híján tényleg ez volt az ellenfele, de tényleg nem voltak ellenfele a T-34-eseknek. És ez jó kis szójáték is.

Amúgy mondtam már hogy a T-34 is egyik kedvenc harckocsim? Bár az LT vz.38 meg a panzer III Ausf. L is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 22 18:49 #17200

• HunBütyök
Amúgy oldalt az alváz páncélját is megerősítették 1943-ban!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 23 07:51 #17213

Remélem még lehet írni kinek mi a kedvence ?
Nekem németek közül a Pz3 és 4 szerintem ezek voltak a leghasznosabb harckocsik és ezek a típusok már ott voltak a háború elején néhány példányuk már megjelent lengyel fronton és ők is átmasíroztak Franciaországon

Szövetségeseknél hát inkább csak angol Matilda 2 A22 Churchill és a legjobb angol harckocsi vagy inkább páncélvadász nem tudom mind1 a Sherman Firefly.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 23 08:16 #17225

• Zeki
Ezt Bütyöknek hagyom
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 23 14:38 #17255

• HunBütyök
Luger írta:
Remélem még lehet írni kinek mi a kedvence ?
Nekem németek közül a Pz3 és 4 szerintem ezek voltak a leghasznosabb harckocsik és ezek a típusok már ott voltak a háború elején néhány példányuk már megjelent lengyel fronton és ők is átmasíroztak Franciaországon

Szövetségeseknél hát inkább csak angol Matilda 2 A22 Churchill és a legjobb angol harckocsi vagy inkább páncélvadász nem tudom mind1 a Sherman Firefly.

Hát Lengyelországban szerencséjük volt a P. IIIasoknak meg a P IVeseknek, de Franciaországban már koptak rendesen.

A 47 mm-es francia páncéltörő ágyú sikerrel tudta őket leküzdeni.

Lásd Cpt. Bilotte esete, amikor is Char B1 Bis harckocsijával 13 Pz. III-ast és 1 Pz IV-est lőtt ki. h ajól emléxem a számokra... lehet hogy 11 Pz III-ast és 3 Pz IV-est nemtudom

Angoloknál a Matilda az 1940-ben csodafegyvernek számított, ugyanis a 37 mm-es német páncéltörők meg sem karcolták.
De éppilyen csodafegyver volt a francia Somua S35 és a Char B1 is.
Valahol olvatsam, hogy volt olyan Char B1 harckocsi, ami 1940-ben több mint 200 találatot kapott, és túlélte.

Amúgy nekem is kedvenceim a P III-as és P IV-es harckocsik.
meg az összes brit harckocsi is, meg az összes francia is.

És jó látni végre valakit a fórumon aki a korai dolgokat említi meg! Üdv közöttünk!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 23 15:23 #17260

• Liberator
Egyébként az sok harckocsinál számított, hogy a futóművet hol éri találat? Vagy az általában mindig mozgásképtelenné tette? Ha már a T-34-esnél nem mindegy.
Plusz még egy kérdés. Köténypáncélt miért nem alkalmaztak nagyobb számban?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 23 18:22 #17262

• HunBütyök
A kötényezés nem volt újkeletű találmány. A náci propaganda azt hangoztatja, hogy ez milyen praktikus volt, meg milyen ötletes német dolog.

Elárulom: A Matilda 2 is kötényezett volt, a Somua S35 is. A futűművet egy páncéllemezzel védték.
A Matildánál azért döntöttek ilyen lemezről, mert a Matilda I. legsérülékenyebb volt a lánctalpánál.
A Somua S35 apró futógörgpőkkel volt felszerelve és az önhordó alváza is sérüléken yvolt, ezért itt is kapott egy páncéllemezt.

itt jól látható a matulda II páncéllemeze, vagyis köténye:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Itt pedig láthatjátok, amint a Somua S35 egy helyes kis szoknyácskával illegeti magát:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Mondjuk mindkét harckocsinál volt eg yhátránya a kötényezésnek: ha valamilyen úton--módon megsérüét a lánctalp vagy a futógörgők valamelyike, akkor ezt a kötényt le kellett bontani. És az nem volt könnyű, szó szerint.

érdekes megoldás az FCM36 nveű francia harckocsi esetében a döntött kötény a lánctalp védelmére.

Amúgy tudjátok mi az érdekes? Mind a kommunista, és mind a náci propaganda menőz9tt olyan dolgokkal, amiket a farnciák találtak ki.
Pl. a T-34-es öntött tornya technikai barvúr volt és a szovjetek találták ki elsőként. Ezt egy könyben olvastam! Hát jó nagyot tévedtek! a franciák készítették az első öntött tornyot. Sőt a franciák harckocsitestet is öntöttek, jóval a Shermanek előtt.

De franciák használtak először önzáró üzemeanyagtartályokat, fenékbúvónyílást, elektromos indítót, stb...

Amúgy Libertor kérdésére válazsolva, számított hát. Az amerikaiak így tudták legkönnyíebben kivégezni a Tigriseket meg Párducokat. ha megbénul akkor akár ki is lehet éheztetni a kezelőket. Amúgy azt a taktikát a németek is alkalmazták a KV harckocsik ellen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 23 18:25 #17263

• HunBütyök
Naja, a kommunista propaganda azt hangoztatja, hogy a szovjetek taláták ki a döntött péncélt... mekkora idióták... Az FCM36-nak akkor milye van ha nem döntöt tpáncélja? pedig pár évvel megelőzte a T-34-est, illetve a T-50-est.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 23 18:42 #17265

• Liberator
Köszi a választ. Érdekes egy jószág ez az FCM36. Mintha valami piramis lenne.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 23 18:59 #17266

• HunBütyök
A Char léger Mod&amp;#232;le 1936 FCM vagy röviden FCM36 egyik kedvenc harckocsim, de ezzel nem árulok el szerintem újat.

1935-ben készült el első példányuk és 1936-ban kerültek a csataokhoz. Nem sok készült belőle, csupán 100 darab. Két személyes harckocsi volt. Maximum 22 km/h-val tudott menni. Amúgy nem csak te vetted észre ezt a piramis hasonlatot, mert csúfolták ezt a harckocsit vaspiramisnak is.
(pedig tudjuk a Piramis nem is Metal!)

Ami különös volt ebben a harkocsiban az az,m hogy gázolajjal üzemelt és a 217 literes tartályával 225 km volt a hatótávolsága!

A kisharckocsik között védettség és teljesítmény tekintetében a toppon volt, viszont a 37 mm-es SA 18 löveg az nagyon gyér teljesítményt nyújtott ellenséges páncélosok ellen.

Ezt a hiányosságát ellensúlyozta némiképpen az a tény, hogy gyalogsági harckocsinak tervezték. Éppúgy mint a Renault R-39, R-40 harckocsikat vagy a Hotchkiss-eket. Tehát kis célfelületet mutató, gyengén fegyverzett, gyalogságot támogató harckocsinak.

Amúgy a Maas (nem tudom hogyan írják pontosan, lehet hogy Mease? folyónál Guderianék belebotlottak pár ilyen vaspiramisba. Ha emlékeim nem csalnak, akkor egy Panzer III Ausf. E kilőtt itt egy ilyen FCM36-ot. Azonban mákja volt neki. Az SA 18 löveg közelről át tudta volna vini a 30 mm-es Panzer III páncélt, ezért a francia harckocsizók igyekeztek minél közeleb kerülni a P III-ashoz. A P III-as a 37 mm-es ágyújával lőtt egyet, de az lepattant a döntött páncélzatú FCM36-ról. A németek nagyon meg voltak ilyedve, mert hogy lehet az hogy egy ilyen parányi harckocsit nem tudtak kilőni. Aztán lőttek mégyegyet, és akkor sikerült kilőni az FCM36-ot, pont mielőtt az veszélyesen közel került volna. Nagy szerencséjük volt: a két döntött lemez találkozásánál érte a lövedék az FCM36-ot. És az összeillesztésnél nem tudott lecsúszni a találat.

Most hirtelen ennyi jut eszembe eme kiváló gyalogsági harckocsiról.

Szeresséátek ti is!<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-07-23 21:01
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 23 19:19 #17267

Hát Bütyök remélem nem baj ha így szólítalak azért a fejlesztés sokat számít azt nézzük hogy a háború elején még a PzIV-nek 30mm páncélzata volt a végén 80mm vagy a PzIII 37mm lövege is 75mm lett de igen a Somua S35 és a Char B1 Bis megtudták lepni a német harckocsizókat de megtanulták mit kell tenni és lekötötték a franciákat míg a 88asok Egyébként lehet jol tudom hogy a németek átadtak a magyaroknak Somua S35 harckocsikat? Mert olvastam hogy német barátaink ilyeneket is átadtak.

És a korai dolgok szeretek azzal az időszakkal foglalkozni mert akkor még a németek győzelmet győzelemre halmoztak és Magyarország és reményteljesnek láthatta a jövőt.... csak nem olyan lett a vége...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 23 21:34 #17268

• Oberstgruppenführer
Köszönöm az infókat a lövegekről én úgy gondoltam ,hogy inkább a PanzerIV/F2 és MarderII/III-at kellett volna felsorolni mint a T-34/76 potenciális ellenfele erről mi a véleményetek?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla