Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 24 17:49 #17297

• HunBütyök
Sőt azért Panzerkampfwagen, mert páncélharckocsi!
Amikor először a makettje elkészül fából, fa toronnyal miegymás, akkor Holzkampfwegen!

nem is tudtad?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 24 17:52 #17298

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Sőt azért Panzerkampfwagen, mert páncélharckocsi!
Amikor először a makettje elkészül fából, fa toronnyal miegymás, akkor Holzkampfwegen!

nem is tudtad?

Na, ne fárassz, légy oly\' szíves!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 24 17:55 #17300

• HunBütyök
Inkább less a zene topicba Norbi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 24 18:59 #17308

• HunBütyök
Nézzétek mit leltem.

www.100thww2.org/support/776tankhits.html

Ennyire gyenge lett volna a bazooka?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 24 21:37 #17311

HunBütyök írta:
Harkocsikkal sosem csapott össz elenygel lovasság. Pánmcélautós feldírő alakulatba viszont belebotlottak.

Amit írtam azért írtam, mert végre valaki aki nem Tigris meg SS meg 1944-45 mániás...

Nem ???? Akkor eddig tévhitben voltam mert azt biztos olvastam hogy orosz tankokkal össze csaptak de mind1 mert sztem azon nem változtat hogy voltak olyan bátrak hogy lóra üljenek .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 25 04:20 #17314

• HunBütyök
Tény és való, hog bátrak voltak, és a jó kis első világháborús eredetű erődrenndszer megtette hatását. Mind a Westerplatte, mind Mlawa, mind Vyzna szép pédája a vitézségnek, a kitartásnak és az önfeláldozásnak!

Amúgy amit én tudok, az Lemberg környékén volt, amiko ris gyalogos lenygel menekültek, és a hadsereg maradványai gyalogosan szálltak szembe BT-5,7 és T-26 harckocsikkal.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-07-25 06:21
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 júl. 25 06:56 #17321

• Bazooka Joe
A németek, meg ki tudtak hozni az M1A1 Bazooka-ból, egy sokkal hatékonyabb fegyvert: a Panzerschreck-et... ez is érdekes dolog nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 aug. 02 11:43 #17480

Hát nekem a kedvenc folyamatom az hogy az amcsiktól vett ötletekből kifejlesztették a T-34 (se a felfüggesztés se a döntött páncél nem orosz találmány )
T-34ből a Párducot igaz szerintem a fejlesztés és a hatékonyság sorrendje megegyezik .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 aug. 02 18:18 #17482

• HunBütyök
Csomó olyan újítás volt amit mindenki próbált magáénak mondani.

ilyen volt a kommunist apropaganda által hangoztatott technikai bravúr a toroyn eg ydarabból való kiöntése... csak ugye azt a bértollnokok elfelejtették mondnai, hogy a franciák már a 30-as évek elején csináltak ilyet.

Mondjuk voltak vicces afférok emiatt. Pl. a Somuáknak ha a tornyát találat érte akkor úgy viselkedett mint egy harang, és a kezelők berezegtek...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 aug. 02 19:02 #17487

Jaja hallottam olyat hogy megsüketültek elég érdekes lehetett igaz még mindig jobb mint ami a shermannal volt hogy egy elhibázott találatól kigyulladt és bent égett mindenki:ohmy:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 aug. 06 19:52 #17546

• Álmos97
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 aug. 07 07:33 #17547

hát, nem tudom... én személy szerint inkább süketülök meg csigazabálóként, minthogy átpárolódjak jenkiként... még mindig 1000* somu mint 1* sherman na ez kicsit túlzó volt de kb.

Tegnap néztem 1 műsort a discoveri-n és a shermanról volt szó. Azt mondta a műsorvezető úr, hogy a jenkik igenis szerették a tankot, és hogy a kimagasló tűzereje mellé rendkívül jó páncélvédettség párosul... Az én arcomra kiült egy D betű, majd amikor felfogtam az elhangzottak jelentését... -.- ez a fej nem tükrözi az arcom valós kinézetét. húúú anyám bejött a szobába és nem tudta elképzelni mi a bajom.. ekkor bejöttem a szobámba, elővettem az egyik tönyvemet, hogy én vagyok ennyire hülye vagy ő és még 2* összehasonlítottam a sherman adatait a Pz. IV H verziójával... megnyugodtam, nem én vagyok a hülye... xD
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 aug. 07 18:01 #17561

• HunBütyök
Később már volt nedves lőszerrakodó rész a shermaneken, ez volt a W jelzés. Így nerm tudtaj berobbanni a lőszerek. Nekem a sherman a kedvenc harckocsim.

Mondjuk csak néhány verziója:

M4 Sherman
M4(105) Sherman
M4A1 Sherman (early)
M4A1 Sherman (Late)
M4A1(76)W Sherman
M4A2 Sherman
M4A2(76)W Sherman
M4A3 Sherman
M4A3(75)W Sherman
M4A3(76)W HVSS Sherman
A4A3 (75) VVS Sherman
M4A3(105) Sherman
M4A3E2 Sherman
M4A3E8 Sherman
M4A4 Sherman

és még számos verzió...

Ja most vettem észre ez a pár verzió ez az összes akar lenni, meg ami nem jut eszembe.

Spearhead!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 aug. 07 18:34 #17562

• kakrikalex
Igen, a Sherman jó volt, csak nem a német nehézharckocsi kellen szánták (arra ott voltak a páncélvadászok), hanem a gyalogság támogatására, amire megfelelt, s ez mellett nagyjából egyszinten volt a Panzer IV-gyel (a H-nál gyengébb, a G-nél erősebb volt).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 aug. 07 18:49 #17563

hát, nem tudom... a G verzión is már az a hosszúúúú 75-ös löveg volt, ami szerintem mondjuk úgy klasszisokkal múlta felül a sherman rövidke 76/75-ös lövegét (nem tudom pontosan az űrméretben nem vagyok biztos). Hiába ezekhez nem értek...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla