Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 07 14:36 #18366

• Számvéber Norbert
A \"Könyvek\" topicban felvetett M18 vs. Nashorn és Marder témához:

A Marder 1941-es, a Hornisse/Nashorn pedig 1942-es SZÜKSÉGMEGOLDÁS volt, ami jobb hiányában rendszeresítve maradt a háború végéig. Mindkettőt a keleti front szükségszerűsége hívta életre és ott kiválóan beváltak.

A M18-at 1943-ban tervezték, SZÁNDÉKOSAN olyanra, amilyenre. Ez is kiválóan bevált.

Szerintem nem lehet kijelenteni, hogy melyik volt jobb. Ugyanis nem egymás ellen találták ki őket!

Egyébként az európai hadszíntéren (ETO) 539 M10, 215 M18 és 151 M36 hullott el a háború végéig.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 07 14:49 #18368

• HunBütyök
Wow! Köszönöüm szépen Norbi! Tutdam hog yte szaktudásod és szakterületed ellenére sem vagy elfogult mint egyesek itt a fórumon!
A veszteségek pedig önmagukért beszélnek.
mennyi Marder veszett oda? Mennyi Nashorn?
Lehet hog ymagukkal vitték többtíz szovjet vagy amerikai harckocsit de csak elkoptak. A Hallcatek, m10-ek és M36-ok is magukkal vittek ugyanennyit a német oldalról.

Amúgy a szakosított páncélvadászok tervezésével 1945-ben végleg felmondott az amerikai hadvezetés, mivel az M26 alapján kifejlesztett M46, M47, M48 lkiváló harckocsinak bizonyult, valamint a megmaradt rengeteg Sherman is volt még készleten amiket Koreában is szívesen használtak.
Tehát nem azér thagyták abba az amerikaiak a páncélvadászgyártást mert nem voltak jó járművek, hanem rájöttek, hogy tudunk gyártani harckocsikat is, akkor minek gyártsunk páncélvadászt?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 07 15:03 #18370

• Számvéber Norbert
Néhány adat még a német páncélvadászok veszteségeihez:

1944. június-július folyamán 65 német páncélvadász semmisült meg a nyugati fronton és pótlásukra 56 érkezett. Ugyanez a keleti fronton 657 darabos veszteség, 384 darabos pótlás.
1945. április 10-én 23 Nashorn volt a nyugati, és 62 a keleti fronton.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 09 18:06 #18508

• HunBütyök
Megnéztem a Forces of valor honlapot. A fetsett fémlemez tábkák között lévő m4 Sherman-es az bakis, mert a képen M4A1 sherman látható. Az M4-es az szögletesebb volt, a lekerekítettebb volt az M4A1.

m4 Sherman:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

m4a1 Sherman:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 13 14:52 #18579

• HunBütyök
Éppen kedvenc harckocsimról a Velentine-ról olvasok egy könyvet és Norbi avatarját megtaláltam benne. Brit 6. páncélos hadosztály jelzése. Azt hittem a Götz Von Berlichingen jele az ami Norbi avatarjában van.

Bocsi csak ez megdöbbentett kicsit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 13 14:53 #18580

• HunBütyök
Most látom ez a kis huncut honlap nem linkeli be a képet amit beraktam.. na sebaj
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 13 16:16 #18581

• Bazooka Joe
Én is ugyanezt hittem, de aztán Norbi felvilágosított, hogy ez nem a 17. SS-pc.gr.-os hadosztály jelvénye.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 13 16:17 #18582

• HunBütyök
Amúgy most jelenleg kedvenc harckocsimról a Vickers Mk.VI-ról olvasok.
Szeretitek Ti is remélem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 13 16:19 #18583

• Bazooka Joe
Amit nem ismerek arról nem nyilatkozom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 13 16:31 #18585

• koszta
öröm nézni, hogy Bütyök minden nap ,ás harckocsit favorizál. De gondolom egy idő után ismétlés is lesz. Vajon egyszer a Párduc is Tigris is benne lesz a napi kedvencek között?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 13 19:14 #18609

• Számvéber Norbert
Mivel a cikkekhez továbbra sem lehet hozzászólni, itt reagálok az E-100 cikkre.

Nos, sajnos a szerző egyetlen forrást sem adott meg. Így nem igazán lehet tudni, hogy az adatokat honnan is vette. Gondolom, hogy a netről.

A szakirodalom igenis foglalkozik az E-100 harckocsival és társaival is. A harcjármű teljesen egészében soha nem készült el, de az alváza a háború végén szinte teljesen készen állt. A tornyon is dolgoztak, de soha nem építették össze őket. Tehát a harckocsi nem készül el SOHA.
Az E-100 technikai adatai is ismertek, és a legtöbb nem egyezik meg a szerző által említettel. A páncélos tömege pl. csak 140 tonna lett volna, nem 250. A további adatok részletes ismertetésétől most eltekintenék. Helyette beszúrok egy német szakkönyvből származó oldalt és néhány fényképet az alvázról.
Végül beszúrom a Ratte (Patkány) német páncélos vázlatát, amely ezer(!) tonna lett volna. A méretei a rajzon, mm-ben...

Üdv A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-09-13 21:14
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 13 19:15 #18610

• Számvéber Norbert
Második kép

Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 13 19:16 #18611

• Számvéber Norbert
Harmadik kép A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 13 19:16 #18612

• Számvéber Norbert
A \&quot;Ratte\&quot;

Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 14 11:30 #18616

\&quot;a szerző\&quot; nem a net-ről nézte az anyagokat, és nem véletlenül nincs megjelölve 1 forrás sem... na mind1 nem akarok senkit a törvénysértés bűnébe vinni, de nem csak az alváz készült el, nem 140 tonnára tervezték (am én 210 tonnát írtam) hidd el, ingyen nem hazudok soha! És még ha meg is tenném... mi értelme lenne, hogy nem biztos, hiteltelen, és a valóságot nem fedő információkat közöljek?

jah a részletes ismertetésre valóban kíváncsi lennék, ha már az én változatom nem jó! kérlek írd le!

köszi

illetve még 1 kérdés: Te hol néznél utána? (remélem nem amerikai, orosz vagy hasonló lapokat olvasgatsz) xD
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla