Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 19 17:32 #18828

• Bazooka Joe
Persze Bütyök oszd csak meg velem! A másik harcoló fél is érdekel.

Az a felsorolás amit találtál tényleg egy nagy 0!

Kurt Knispel - 162
Otto Carius - 150
Johannes Bötler - 144
Michael Wittman - 138 igazolt páncélos kilövés. Ez már közelebb áll a realitásokhoz. <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-09-19 19:37
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 19 17:33 #18829

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Ha érdkeel milyen Sherman változatok harcoltak Normandiában én arra szívesen válaszolok.

Kérdés:
Találtam neten egy ilyen listát és csak bámultam mint borjú az új kapura:

1) KNISPEL, Kurt (sz.Abt.503 &amp;#8211; HEER)500panzer
2) CARIUS, Otto (sz.Abt.502 &amp;#8211; HEER)275panzer
3) BOELTER, Johannes (sz.Abt.502 &amp;#8211; HEER)256panzer
4 )WITTMANN, Michael (s.SS-Pz.Abt.101 &amp;#8211; W-SS)160panzer

Ez komoly? Knispel 500 harckocsit lőtt ki? az két Magyarországi páncélosállomány szinte. Nag ygáz ha én ezt nem hiszem el?

A sorrend stimmel, a számok kamuk. Ez a tényleges lista:

1. Kurt Knispel törzsőrmester (s. Pz. Abt. 503/FHH): 162 igazolt páncélos-kilövés;
2. Otto Carius főhadnagy (s. Pz. Abt. 502): 150 igazolt páncélos-kilövés;
3. Johannes Bölter százados (s. Pz.Abt. 502): 144 igazolt páncélos-kilövés;
4. Michael Wittmann SS-Hauptsturmführer (s. SS-Pz. Abt. 101): 138 igazolt páncélos-kilövés;
5. Rolf Möbius SS-Hauptsturmführer (s. SS-Pz. Abt. 101): 125 igazolt páncélos-kilövés;
6. Paul Egger SS-Obersturmführer (s. SS-Pz. Abt. 502): 113 igazolt páncélos-kilövés;
7. Heinrich Rondorf törzszászlós (s. Pz. Abt. 503/FHH): 106 igazolt páncélos-kilövés;
8. Heinz Gärtner törzsőrmester (s. Pz. Abt. 503/FHH): 103 igazolt páncélos-kilövés;
9. Karl Körner SS-Hauptscharführer (s. SS-Pz. Abt. 503): 101 igazolt páncélos-kilövés;
10. Albert Kerscher törzsőrmester (s. Pz. Abt. 502): 100 igazolt páncélos-kilövés.

A kamu lista honnan van?

Egyébként Hans-Ulrich Rudel VALÓBAN több mint 500 szovjet páncélost lőtt ki \&quot;fentről\&quot;...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 19 17:36 #18830

• Bazooka Joe
Wikipedia?! <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-09-19 19:37
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 19 18:55 #18842

• HunBütyök
Egy gyerek osztja nekem az észt és most fogja nekem leírni hogy honnanm van a HITELES listája.

Álltólag egy hozzáértő ember gyújtötte az adataokat. Amiket akkor nem is csoda hogy én sem hittem el.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 24 11:29 #18946

500?????? xDxD

na most jót nevettem... azért hihetetlen, hogy valaki ilyeneket elhisz, mielőtt utána nézne... -.-\' xD

mondjuk a 352 igazolt légigyőzelem is elég hihetetlen, de már megszokta a fülem ezt a számost

Kurt Knispel Panzerkampwagen VI-oson \&quot;tolta az ipart?\&quot;

ezek közül a nevek közül, egyedül Wittmann-t tudom biztosan, hogy a legnagyobb macskával karmolászott...(nagyrészt) :$
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 24 12:51 #18949

• Bazooka Joe
Melezor írta:

Nem, nem csak azon \&quot;tolta az ipart\&quot;, hanem előbb megismerkedett a Panzer I-II-IV-es harckocsikkal, utóbbival ment először csatába is, majd 1943 januárjában ismerkedett meg a Tigris I-el. Majd egységével (ami ha jól tudom az 503. nehézpáncélos-osztály volt), Tigris II-kel harcolt Normandiában, és ezzel a típussal harcolt egészen haláláig. Norbi erről egészen biztosan többet tud.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 24 17:55 #18964

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Melezor írta:

Nem, nem csak azon \&quot;tolta az ipart\&quot;, hanem előbb megismerkedett a Panzer I-II-IV-es harckocsikkal, utóbbival ment először csatába is, majd 1943 januárjában ismerkedett meg a Tigris I-el. Majd egységével (ami ha jól tudom az 503. nehézpáncélos-osztály volt), Tigris II-kel harcolt Normandiában, és ezzel a típussal harcolt egészen haláláig. Norbi erről egészen biztosan többet tud.

A lényeget Joe jól leírta. Csak annyit tennék hozzá, hogy Magyarországon is harcolt 1944. október közepétől 1945. március végéig, Tiger B-vel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 24 17:57 #18965

• Számvéber Norbert
Melezor írta:

ezek közül a nevek közül, egyedül Wittmann-t tudom biztosan, hogy a legnagyobb macskával karmolászott...(nagyrészt) :$

A listán mindenki Tiger E-n vagy Tiger B-n harcolt, de a legtöbbjük közepes vagy könnyűharckocsin kezdte.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 24 18:11 #18966

• HunBütyök
És miket lőtt ki és mennyit a korai páncélosokkal? mert szerintem tévedés, hogy csak tigrissel győzött oly sokszor.

Amúgy hozzáteszem, sajnos nem találtam adatokat Panzer II, III, IV, Pz 38(t) vagy 35(t) ászokról. A legextrább német páncélos amivel ász születet az Stug volt. Swe marder, se hetzer, se semmi... ennyire rosszak voltak ezek a harckocsik? Akkor hogyan tudtak velük Moszkva külvárosáig eljutni?

Szerintem itt a média szerepe a fontos: csak a tigris meg a társaik... Azt elhallgatják, hog yWittmann győzelmeiben sok biztos nem Tigris nyergében született és társainál is szintén ez a helyzet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 24 18:12 #18967

• HunBütyök
Amúgy elárulom hogy a magyar rohamtüzélrek közt is voltak ászok, kilőttek ők is soksok harckocsit!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 24 18:13 #18968

• HunBütyök
Tényleg Norbi, valami magyar harckocsiászról tudnál mesélni nekünk?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 24 20:07 #18977

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Szerintem itt a média szerepe a fontos: csak a tigris meg a társaik... Azt elhallgatják, hogy Wittmann győzelmeiben sok biztos nem Tigris nyergében született és társainál is szintén ez a helyzet.

Osztom a véleményedet.

Egyébként Knispel 162 győzelméből csupán 42-t ért el Tigris I illetve II-es harckocsikkal.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-09-24 22:09
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 25 05:26 #18981

• HunBütyök
Na látod? Erről beszélek kedves barátom!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 28 11:47 #19079

1 óriási szívességet szeretnék kérni mindenkitől aki magára veszi...

légyszíves írjátok le nekem a russzki csodákat, a tankoktól az utolsó IZS-ig

sajnos nem értek hozzá, és nincs róluk könyvem se -.-\'

jahh ha valaki még ennél is jobban unatkozna, az a tankok, páncélvadászok stb... kategóriába tartozó vashegyek mellé egy SZUBJEKTÍV meghibásodási esélyt körmöljön oda, ahol 1 a legjobb, 10 a legrosszabb

nem vagyok szívbajos, simán rátok bízom, remélem valakit megfog, mert ezek nélkül nem tudok haladni a játékban. a német harjárművek zömét már megcsináztam, de ezekhez nem értek

előre is köszönöm mindenkinek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 28 20:34 #19107

• HunBütyök
Melezor inkább gyere msnre vagy skypera és mesélj hogy hova tóntél! nekünk meg rád lenne szükségünk! És én cserébe segítek Neked a kérdésben oké?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla