Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 30 15:35 #19122

na visszatértem

végre van netem, tehát boldogíthatlak benneteket
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 szep. 30 18:10 #19132

• Zeki
Az kellemetlen ha nincs ma már sajnos alapvető
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 07 11:30 #19349

• Oberstgruppenführer
Az 1945-ös Lauban körüli harcokban egy Tiger B sem volt? vagy csak nincs róla adat?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 15 15:28 #19547

• Liberator
Bütyök, megkérdezhetem hogy Malajziában milyen japán harckocsik voltak?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 15 15:34 #19548

• HunBütyök
Nagyon szívesen tájékoztatlak felőle, amint léesz némi időm. Sztem ma este még. Amúg ykedvenc harckocsim a japán Kha-Go. Szeressétek ti is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 15 17:00 #19550

• HunBütyök
N o akkr kedves barátaim, még éppen a nekem való időszakból kérdeztetek és én válaszolok.

Természetesen a japán páncélosk is szívem csücskei bár bevallm, kb annyira értek hzzájuk mint az 1943 utáni dolgokhoz, de megosztm Veletek szerén ytudásom e témában.

A japánok Malajziában 1941 december 8-án kezdtek el huncutkodni. Na itt találkoztak két brit páncélosezreddel. Briték védték a maláj tájat, Percival tábornok vezetésével. A japánok 211 harckocsival indultak támadásnak. De vol tkis difi a dolgban: az erdős-hegyes vidéken a páncélosk eléggé nehezen boldogultak.
A japók Yamashita tábornok parancsnoksága alatt álló 25. hadsereggel támadtak, amhez tartoztt ez a 211 harckcsi. A harckocsik két ezredben voltak: a 6. és a 14. páncélosezredben.

Az 6. páncélosezredben volt 4 páncéloscsprt egyenként 10 Chi-Kha közepes harckocsival és kettő Ha-Go harckcsival valamint egy parancsnoki csoprtsulással, ami 4 parancsnki Ha-Go-val rendelkezett. Szorozzátok össze őket jól.
Na szóval ezekkel nyomultak be malajziába.
A legjelentősebb motoszkálás 1942 január 7-én volt, amikor a japánok 6. páncéls ezrede áttörte a védelmi állásokat a Slim fyoló partjánál Szingapur mellett. Nem vol tám piskóta a dolg: a britek elvesztették mind az 50 Marmon-Herrington páncélgépkocsijukat és Universal cerrierjüket. Szingapúr február 15-én elesett. A japánok sikerüket annak tudhatták be, hogy harckocsikkal nem találkoztak és páncéltörő fegyverekkel sem. Na jó pár Boys páncéltörő puska, pár 2 pdr ágyú volt arrafelé de az nem osztott, nem szoroztt a dologban.

Összegezve: japánok részéről Chi-Kha és Ha-Go harckocsik a britek részéről Marmon Herrington páncélgépkocsik és Universal Carrierek harcoltak.

Amúgy a Marmon Herrington páncélgépkocsi a kedvenc páncélosom! Szeressétek ti is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 15 17:06 #19551

• Liberator
Köszi! Azért kérdeztem mert most láttam erről egy filmet, amiben nagyon lehúzták a japán páncélosokat. De hát ha nincs ellenük még páncéltörő fegyver sem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 18 16:48 #19659

• bereszoo
Nekem a Tas nehéz páncélos a kedvencem, de sajnos csak a tervezőasztalig jutott. Pedig ott lett volna a szeren.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 18 17:16 #19666

• Vezér
jahjah az az adatait nézve a Tigrisnél és a Párducnál is jobb lett volna. de ha jól tudom elkezdték a prototipus építését, csak a mocsok amcsik lebombázták a gyárat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 19 11:09 #19688

• Oberstgruppenführer
A Su-152 hány méterről képes kilőni a Tigrist vagy a Párducot nem tudja valaki?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 19 18:56 #19707

• bereszoo
Oberstgruppenführer írta:
A Su-152 hány méterről képes kilőni a Tigrist vagy a Párducot nem tudja valaki?

A 152 mm-es löveg 436 m/s-ra gyorsított lövedékével 1500 méteren hatékonyan üthető át akár 76 mm páncélzat is. A továbbfejlesztett ML-20 tarack már képes volt 1500 méteren 110mm páncélzat átütésére. (Ez került a SZU-152 nehéz rohamlövegbe.) Forrás: Turcsányi Károly Nehéz harckocsik
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 19 19:02 #19708

• Oberstgruppenführer
Áhá köszi sajnos nekem nincs meg ez a könyv csak egyszer kaptam kölcsön de erre az adatra nem emlékeztem.

Akkor ez azt jelenti a kurszki csata során ez volt az egyetlen harceszköz ami képes volt szemből kilőni a tigrist. Ez olyan volt mint a németek rögtönzése a T-34 és a KV-1 megjelenése idején.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 20 05:04 #19720

• HunBütyök
Hú, a 152 mm-es az tudott rombolni! Láttam egyszer egy fotót, a Párducnak az elejét lekapta egy az egyben a lövedék... a homlokpáncélól hiányzott egy másfél méteres darab...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 20 05:12 #19721

• HunBütyök
Pár kiegészítés:

Br-540 APHE gránáttal a páncéltörés az 2km-en 90 mm is lehetett ha minden klappolt. tehát 90 fok esetén. 60 fok esetén ez lecsökkent 75 mm-re.

Br-540B APBC gránáttal 90 fok esetén 105 mm, 60 fok esetén meg 85 mm.

2 km-nél közelebbről ezek a számok csak nőnek..
Gondoljatok bele, hogy mivel ez alapvetően egy 1937-es tarack volt, mit tudott rombolni 1939-ben Halkin Golnál, ha eltalált egy japán harckocsit! Vagy 1941-ben egy német Panzer II-est...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 20 07:08 #19722

• Oberstgruppenführer
Voltak extrém esetek páncélrombolás terén az biztos gondoljunk csak egy Sturmtigerre amikor telibe talált egy Shermant hát abban sem ültem volna.

Most olvastam egy érdekeset nem tudom igaz-e arról van szó, hogy a T-34 1941-ben rendelkezett egy olyan sorozattal amit 57mm-es hosszú csövű páncéltörő ágyúval láttak el és ennek jobbak voltak az értékei mint a 76.2-esnek csak sem a löveg sem a hozzá tartozó lőszer gyártása nem volt elég gyors így leállították.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

A másik meg ,hogy az 1944 Áprilisáig legyártott 225 T34/85 csak álló helyzetből tudta újratöltetni lövegét mivel olyan közel került a löveg vége a harckocsi tornyának hátsó falához, hogy még a legtapasztaltabb lövegtöltők is odacsapták menet közben a 85-ös lőszert a páncélhoz.<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2009-10-20 09:11
Csatolmányok:
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla