Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 20 09:59 #19727

Liberator írta:
Köszi! Azért kérdeztem mert most láttam erről egy filmet, amiben nagyon lehúzták a japán páncélosokat. De hát ha nincs ellenük még páncéltörő fegyver sem.

Had kérdezzem meg melyik filmet nézted meg, szeretnék már egy jó filmet amit nem láttam persze háborúst
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 okt. 20 16:13 #19735

Sziasztok!

Új vagyok ezen az oldalon, nemrég regisztráltam. 15 éves vagyok, kb. 4 éve érdekel a második világháború. Eleinte a repülőgépek érdekeltek, azóta inkább a harckocsik. 3 éve makettezem, ugyanebben a témában, és 1,5 éve Második világháborús wargame-ezek is. Leginkább a német technika érdekel, de nem tartozok a tipikus \"árja-őrültek\" közé, akik nem ismerik (f)el a másik fél érdemeit, és a technikájukat.

Hogy mi a kedvenc tankom? Találjátok ki!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 okt. 20 16:41 #19739

• Liberator
Üdv a fórumon. Kellemes időtöltést. Csak nem a Jagdpanther a kedvenced?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 okt. 20 17:33 #19741

Köszi, deee, honnan találtad ki?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 okt. 20 17:50 #19742

• bereszoo
Üdvözlet a Fórumon. A hatodik érzékem azt súgja, hogy a Vadász párduc lesz a megoldás.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 20 20:55 #19745

• HunBütyök
Helló! Bizony Oberst, a T-34/57 valóban kiváló harckocsi volt. Mndjuk volt-e vagy nem az elég kérdéses, mert 50 darab volt belőle ha jól tévedek vagy valami elenyésző szám. Ahg yéppíly kevés volt a Zis-2 páncéltörő ágyúból is, ami végül ez a bizonys 57 mm-es cucc. Valóban félelmetes fegyver volt. A nagy csőhozz és a lövedélk kezdősebessége miatt nem csupán alázta az F-22-t de majdhogynem a 100 mm-es Bs-3-ast is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 21 06:12 #19746

• Számvéber Norbert
A T-34/57 tudomásom szerint hivatalosan páncélvadász volt. Úgy tudom, hogy kb. 21 darab készült belőle. Először a moszkvai csatában vetették be 1941 őszén a 21. és a 8. harckocsidandár állományában.
1941-ben még túl drága és időigényes volt a löveg és a hozzávaló lőszer gyártása.

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 okt. 21 17:18 #19749

Kedves Berseszo!

Igaza van a hatodik érzékednek. Egyébként a kedvenceim még a Zrínyi II. A StuG. III. A Porsche Királytigris, és a KV-1. Ezen kívül lenne még egy nagy kérésem: hogyha valakinek van Második v.-s magyar vonatkozású elektronikus fotója, rajza, stb. azt be tudná rakni ide, vagy ha van, akkor egy erre alkalmasabb topicba, de akkor kérem, hogy az írja ki ide a helyet (még nem derítettem fel teljesen a fórumot). Főként színes képekre lenne szükségem, mert magyar vonatkozású maketteken dolgozom.

Köszönöm
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 okt. 22 06:06 #19755

Jagdpanther... ezekkel az adatokkal akár én is regelhettem volna, ugyanis 15 éves vagyok, 4 éve érdekel a buli, makettezek, és wargame-ezek is... xD

úgy gondolom, hogy érdemes lenne eljönnöd a találkozóra, hogy megbeszéljük, mikor ülünk össze egy jó kis csatára...

kérdés: 1/35-ben vagy 1/72-ben tolod az ipart?

én személy szerint az 1/35-t favorizálom... de van pár \"kicsi\" cuccom is, pontosan a wargame miatt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 30 16:10 #20150

Az egyik forumon valaki azt bizonygatta hogy a su100 páncélvadász rakásra lőtte a német nehéz tankokat. Álítalag ez a tipus snajperistaként megbújt és távolról, félelmettes pontossággal tudott, egymásután több lövést is leadni,
A yutubon megnéztem, elég kevés videó van róla. Annyi látszik hogy kicsi meg gyors, meg nagy ágyúja van.
Tényleg olyan jó kis szerkenytyű lehetett?:
----milyen célzó eszköze lehetett?
----az ágyúja olyan végig sima mint a t-34esé, nincs a végén az a széles díszféle ami a tigrincs meg a párduc ágyúján van. Szerintem az oroszok kevesebbet adtak az esztétikára azért nem raktak olyan kallantyúkat a csű végére.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 30 16:18 #20151

• HunBütyök
Kedves Mirque!

Igen a Su-100 eg ykiváló páncélvadász volt. Az ágyúja egy 100 mm-es páncéltörő ágyú volt.
1944-től kezdték el használni, a háború utolsó két évében de inkább 45 elején szolgált sokat. A lövegét nem tudom most fejből, visznt a taligás változata ennek az ágyúnak, a BS-3 az 1000 méterről simán kikaphatott egy Tigrist. Most lusta vagyok utánanézni de ha gondold felpörgetek eg ykönyvet ponts részletekért. Su-100-ast a háború után a Lengyel hadsereg és az Egyiptomi hadsereg is kapott. Az Egyiptmi hadsereg még 1967-vben hazsnálta az Izraeli-amerikai harckocsik ellen.

A széles dísz a végén az csőszájfék és nem dísz.
nem minden úgyra raktak, igazából az energiát csökkenti ami az ágyúcső végén keletkezik amikor a lövedék elhagyja a csövet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 30 16:20 #20152

• HunBütyök
Ebben Su-100 szerepel mint német rohamlöveg. De a lényeg, hogy a filsmzerint ugyan német, de valójában Su-100 és láthatod lőni is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 30 16:22 #20153

Az egyik forumon valaki azt bizonygatta hogy a su100 páncélvadász rakásra lőtte a német nehéz tankokat. Álítalag ez a tipus snajperistaként megbújt és távolról, félelmettes pontossággal tudott, egymásután több lövést is leadni,
A yutubon megnéztem, elég kevés videó van róla. Annyi látszik hogy kicsi meg gyors, meg nagy ágyúja van.
Tényleg olyan jó kis szerkenytyű lehetett?:
----milyen célzó eszköze lehetett?
----az ágyúja olyan végig sima mint a t-34esé, nincs a végén az a széles díszféle ami a tigrincs meg a párduc ágyúján van. Szerintem az oroszok kevesebbet adtak az esztétikára azért nem raktak olyan kallantyúkat a csű végére.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 30 16:29 #20154

• HunBütyök
Már egyszer válaszoltam kérdésedre, miért raktad be újra?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 okt. 31 19:46 #20220

Dísz! ez nagyon jó !
Még kiegészítésnek írnám hogy a felverődő port is ezzel próbálták meggátolni , ha az ágyú tüzelt port vert föl ami a elvakította a páncélost így lassult a tűzgyorsaság mert meg kellett várni míg elmegy a pór vagy mozgásba kellett hozni a páncélost . + a pór elárulta a páncélos helyzetét így nem maradt meg a rejtettség előnye .
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla