Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 20:33 #21377

• Bazooka Joe
Otto Carius:

\&quot;Amikor a rohamlövegeink beállítását, átvételét végeztük Sennelagerben, rögtön megtapasztaltuk a jármű hiányosságait. A 82 tonnás tömege ellenére a Jagdtigerünk egyszerűen nem azt tette, amit szerettünk volna. Csupán a páncélzat volt kielégítő, a jármű mozgékonysága sok kívánnivalót hagyott maga után. Ráadásul ez egy rohamlöveg volt. Nem volt forgatható tornya, csupán egy zárt páncéltest. Minden jelentősebb oldal-irányzáshoz az egész járművet kellett mozgatni. Emiatt a kormány- és a sebességváltómű elég hamar lerobbant. Egy ilyen monstrum megalkotása a háború végső napjaiban teljesen értelmetlen volt.\&quot;<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-11-16 21:33
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 20:35 #21378

• HunBütyök
Igazából a háború kezdeti éveiben a blitzkrieg taktikájához nem passzolt vlna nehézkessége és gazdaságtalansága miatt (n ameg minek kellett volna 1939-41 között ilyen löveg mint ami annak volt) 1944-45-ben meg a Német Birodalom olyan sz*rul állt, hogy akkor meg már csak anyagpazarlás volt. Ráadásul álcázni is nehéz volt, és a légteret már nem a német gépek uralták. És mit ért volna el ha kilő 100 Shermant? Vagy kilő 200 T-34-est? Semmi... Koreában annyival kevesebb harcolt volna... vagy annyival kevesebbet kaptak volna a két hatalom szövetségesei a háború után.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 20:37 #21379

• Bazooka Joe
Mégis fogyatékosságai ellenére valamiért nagyon is érdekli az embereket, és a fantáziájukat ez a monstrum. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 20:37 #21380

• HunBütyök
hehe, egyszerre írtuk, és Cariust is idéztél! Ezt szeretem. Egy ütemre jár az agyunk!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 20:41 #21381

• HunBütyök
csak a kommerszség miatt. Ha azt mondom eg yilyen dilettánsnak aki ezekre gerjed, hogyg FCM-36 csak kamillázik. De ha a németeknél azt mondom, ha már egyedi és zseniális eszköz, hogy Diana önjáró löveg akkor is néz. Pedig Afrikában bevált igencsak.
én utálom ezeket a kommersz cuccokat. Amúgy a Norbi írta egyszer itt azt hiszem hogy a német haditechnika bálványozása nem csupán elfogultság kérdése, sok esetben az infromáció hiányának következménye is lehet. Igaza is van neki!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 20:43 #21382

• Bazooka Joe
Na és, hogy hadd villogtassam tudásom! Mit gondoltok az első Jagdtigert mivel lőtték ki?! Hát naná, hogy Bazookaval! <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-11-16 21:44
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 20:46 #21383

Azért attól még nem dilettáns valaki mert nem a lengyel akármit bálványozza amiről össz 5 ember hallott...

Engem is mindig jobban érdekelt a német része a dolognak. Norbinak sok esetre vonatkozóan igaza volt, de rengeteg esetben nem az információ hiánya okozza a német bálványozást...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 20:51 #21384

• Bazooka Joe
Egyébként engem a lövegének a 128 mm-es Pak 44 L/44-esnek a teljesítménye nyűgöz csak le benne. Képes volt akár 4 km-ről is kilőni a gyengébb ellenséges harckocsikat. De ennyi az össz. pozitívum amit el tudtam mondani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 21:04 #21385

• Oberstgruppenführer
Én egyszerűen imádom azt az érzést amikor egy filmben vagy játékban látom, hogy rémült katonák rohangálnak és mindent bevetnek az acélmonstrum megfékezésére de nem bírnak vele és az csak jön és jön. Megállíthatatlanul!!!
És ezt nálam sokáig a Német járművek képviselték aztán rá kellett jönnöm, hogy ezek sem voltak legyőzhetetlenek mert akkor nem vesztették volna el a háborút. De a mai napig nagyon szeretem őket mivel egyszerűen félelmetesebbek mint a szövetséges társaik. A kinézetük is sokkal jobb ugyan úgy mint az autóknál manapság ha veszünk egy Porsche/BMW-t vagy egy Ford-t vagy Renault-ot. A Németek sokkal jobban néznek ki.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 21:11 #21386

• HunBütyök
Én ismerem játékokból ezt az érzést, egészen addig míg nem jön rakétákkal egy Sturmovik, vagy Thunderbolt. Soh anem felejtem el, hgy nyugati Szövetségesekkel voltunk, és haveronak volt eg ygarázdálkodó párduca amiben nem tudtam kár ttenni, behívtam egy Typhoon-t és azzal kergettem, meg is murdált a párduc.
De volt sok olyan is hogy döbörögtem előre a német monstrumkkal és elfogyott az üzemanyag.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 21:12 #21387

• Bazooka Joe
Egyetértek, és csatlakozom hozzátok Hansen és Oberstgruppenführer. Én sem bálványozom a németeket, habár ezt egyesek talán nehezen látják be , de ami igaz az igaz, ha megkérdezik, hogy melyik fél haditechnikáját kedvelem jobban akkor azt mondom, hogy a németekét. <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-11-16 22:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 21:13 #21388

• HunBütyök
Monjduk én félelmetességük révén ide sorolnám a Sztálin 2-t és 3-at is bár az utóbbi nem harcolt a vh-ban, viszont annál többet utána. De éppúgy az ijedtség és a ridalaom miatt szeretem a Matilda II-t, a KV-ket, a T-34-est és a Char B1-et, ezektől a maguk idejében féltek a németek eléggé.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 21:15 #21389

• HunBütyök
Amúgy azértt a lenygel TKS-t n efeledjük, hog ybár pár darab volt belőlük, magukkal vittek a másvilágra 5 Panzer 35(t)-t. és 1939-ben 5 ellenséges harckocsi kilövése egy nap leforgása alatt unikum volt.

Már írtam azt hiszem. ha tőlem mekérdeznék melyik fél haditechnikáját szeretem leginkább azt mondanám: mindegyikét. Argentínán és Svájcon át a Dél-Afrikán keresztül a magyarig mindent.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-11-16 22:18
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 16 22:05 #21390

Oberstgruppen: Nem akarlak elkeseríteni de a Ford is német (már)...

Mivel én a konstrukciós hibáival kezdtem senki nem vádolhat elfogultsággal. Nekem a II. vh alatt kedvenc tankom a Tiger II. Nagyon szép lett (még mai szemmel nézve is)

Kíváncsi volnék egy mai Abrams tank mit kezdene az emlegetett tankokkal.?..?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2009 nov. 17 06:03 #21398

• HunBütyök
Mit kezdene velük? Eg yolyan ami 1991-ben eltalált egy T-72-est (aminek asszem 20(!) fokos 38 mm-es homlokpáncélja van és a lövedék átment a harckocsin és egy másik T-72-es is kilőtt. Mivel most mdernkori suddennel játszom utánaolvbastam a dlgoknak, a Tigris 2-ellen egy mai alap csapatszállító is bőven elég voltna, pl. egy BMP-1, ami bár 1960-as évek leji-közepi találmány simán megviccelné a Tigris II-t. A BMP-1 sima csövű 73 mm-es hátrasiklá nélküli ságyúja (mindez 20 évvel 1945 után) HEAT lövedékkel azt hiszem 1000 méteren 380 mm páncélt tud átvinni... Az irányított páncéltörő rakétákról nem is beszélve.. És ez csak egy ősöreg csapatszállító, mint az Sd.kfz 251-es. Úgyhogy értelmetlen összehasonlítani.

Abramsszel meg aztán tényleg lehetetlen, de ha már sorolhatnánk csomó dolgot ami már mondjuk a Koreai háborúban sok lett volna a Kirtálytigrisnek.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-11-17 07:04
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla