Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 nov. 19 20:22 #21560

Oberstgruppenführer írta:
Érdekes ez amit a Franciákról írsz! Milyen jól kialakított páncélos kategóriáik és alkalmazási eljárásaik voltak és mégis legyőzték őket mivel a moráljuk,bevetésük,kiképzésük nem volt elegendő. A Németeknél nem voltak így lefektetve melyik harckocsi áttörő és melyik nem, viszont a hadosztályokon belüli fegyvernemek együttműködése példás volt. A Német parancsnokok és katonák kezdeményezőkészsége és harcikedve viszont jó volt.

Szerintem a francia harckocsizóknak a morálja nem volt olyan rossz inkább a taktikájukkal volt a baj mert a harckocsikat gyalogság mellé osztották .
Jha és azt tudtátok hogy a franciák harckocsitermelése 300 volt havonta?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 nov. 19 20:33 #21561

HunBütyök írta:
itt az E_10, de van sok páncévadász, aztokról több infót találsz és rérdekesebbek is:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

T.13 bvelga páncélvadász. 47 mm-es páncéltörő ágzúval vol tfelsyerelve és ay ACG-1 harckocsi alváyán lett kialaklítva. Hatásos lőtávja a Francia-belga 47 mm-es FN ágyúnak köszönhetően 2,5-3 km volt. Kb. 150 darab készült belőle 1940-ig.

Érdekes páncévadász a legsikeresebb olasz páncélsnak mondható Semovente da 47/32. !7 mm-es lövegével a keleti front legjobbnak biznyuló olasz járműve volt, olyan 100 db készül tbelőle.

Viszont az E-10ről kép amit beraktál ott az első láncfeszítő fent van de én láttam olyan képet amin lent volt talajszinten igaz miután a típus nem létezett semmi nem biztos csak észrevettem .

Érdekes a szintén kevé spéldányszámban épül lengyel TKS tankett, mely a 25 mm-es FBK_A gépágyúval felszerelve (L/72-es csőhossz) sikeresen szembeszállhatott a k rnémet páncélsok bármelyikével.

Ha további érdekes páncélvadászokra vagy kíváncsi keress bátran. (U.i: téves az az elmélet hogy a németek voltak az elsők akik páncélvadászokat alakítottak ki, mivel gyakorlatilag már 1930-as években megjelentek a harckocsikat támgató vagy védekezésre tökéletes lesből támadó páncélvadászok. A a nácik tehát csak lopták az ötleteket.)<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-11-19 18:34

Megnéztem ezt a T-13 de szerintem ez csúnya nagyon....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 nov. 19 20:37 #21562

Fhu valamit nagyon elrontottam mert idézésnél a te szöveged közé raktam amit én írtam

Megnéztem ezt a T-13 de szerintem ez csúnya nagyon....
Viszont az E-10ről kép amit beraktál ott az első láncfeszítő fent van de én láttam olyan képet amin lent volt talajszinten igaz miután a típus nem létezett semmi nem biztos csak észrevettem .

na ezt akartam írni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 nov. 20 05:42 #21565

• HunBütyök
\"egtöbb kis Renault és Somua tankokból\"

A Legtöbb Hotrchkiss szériábóül és Renault R-35-ből volt. Igazából védettségben ezek nem voltak rosszak, sőt a Hotchkiss hosszúcsövű 37 mm-es ágyúval volt szerelve mely a német 37 mm-est megközelítette. A Souma meg nem vol tkicsi mert az egy közepes harckcsi volt, és a 44-es franciaországi harcokban is részt vett még a németek odalán. Somuából 430 épült csupán na de ez a páncélvadászok topic.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 nov. 22 11:46 #21727

• HunBütyök
Hans kért tőlem info-t a Stugok kevésbé ismert,. nem divatos, kmmersz változatairól! Íme. Vagyis nem íme mert előtte összedobom jegyzettömbbe és bemásolm ide.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 nov. 22 11:51 #21729

• PanzerfaustHans
Kösz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 nov. 22 12:24 #21732

• HunBütyök
StuG III Ausf. A (1940, 30 készült belőle)

A Franciaországi hadjáratban vett részt, a Panzer III Ausf. F alvázán volt kialakítva és egy 7.5 cm KStuK37 L/24-es ágyú volt rábiggyesztve.

Lőszerjavadalmazás: 44 db lőszer

Páncélzat: 30mm-50mm
Kezelők száma: 4 fő
Motor: Maybach HL 120 TR / 12-hengeres 300 LE
Magasság: 1.95m
Hossz: 5.38m
Szélesség: 2.92m
Hatótáv: úton 160km
Sebesség: 40km/h
Súly: 19600kg

StuG III Ausf. C (1941, 50 készült belőle)
Icipicit bogarászták a B változatot és úgy lett a C.

Technikai adataiban semmiben nem tér el szinte az A-tól vagy B-től.

StuG III Ausf. D (1941, 150 készült belőle)

Ez meg a C-nek volt egy kicsit bogarászott verziója.
technikai adatokban jelentős változás nem történt.
Amúgy Észak-Afrikában 3 darab szolgált ebből a Sonderverband z.b.V 288 kötelékében. Ez egy speckó egység volt. Voltak benne náci arabok meg nácik vegyesen. Már Hansnak írtam hogy mire akarták használni őket.

StuG III Ausf. E (1941-42, 272 készült belőle)

Egy Mg-34-et hozzott a télapó bele azért hogy az ellenséges gyalgság ellen legyen valami esélye a járműnek. meg még valami apróságokat iss is finomítgattak.
Az Mg-34-hez 600 darab lőszert is adtak.

StuG III Ausf. F (1942, 359 készült belőle)

Na itt jött a döntő változás mind fegyverzet mind szerepkör tekintetében. A 7,5 cm-es StuK 40 L/43 ágúnak köszönhetően már nem sima gyalogságot támogató szerkentyű volt a Stug, hanem már harckocsikkal is tudott duhajkodni. És 44 skuló volt a 7,5 cm-es L/43-as cucchoz.

StuG III Ausf. F/8 (1942, 334 készült belőle)

Az F/8 már a 7,5 cm-es StuK 40 L/48 gágyút használta, és éppúgy 44 lövedék volt benne. Ja az Mg-34 mindkét járműben benne volt és 600 golyó volt hozzá még mindíg.

A G-ről nem írok ahgy a B-ről sem emrt azt megtette már nagyon ügyesen Hans.
Amúgy volt egy F változatból kialakított 1943-as lángszórós változat is, illetve egy 15 cm-es sIG-33 L/11 tarackkal felszerelt Sturminfanteriegeschütz 33 Ausf E is. Ezen kívül az F/8 változatból is készítettek pár ilyen járgányt, annak neve Sturminfanteriegeschütz 33 Ausf F/8 volt nagyon fantáziadúsan.

Volt egy 10.5cm Sturmhaubitze 42 Ausf G is, ami egy 10,5 cm StuH 42 L/28-as tarackot hrdztt és G változatból fabrikálták, és volt egy 10,5 cm Sturmhaubitze 42 Ausf F is amit na miből alakítottak ki, Na? Hát mi másból mint Stug III Ausf. F-ből.

Na és végül volt egy nagyon ok skis cucc is, a Stug IV ami egy továbbfejlesztett két géppuskás kései G változat volt.
Ezenkívül volt pár parancsnki változat is kamu fegyverekkel ha jól tévedek, mint az olasz Semoventék esetében, meg volt ilyen borgwardos robbantórobotos távirányítós izés Stug is. De ezekre kár időt pazarolni.

A stug a kedvenc páncélosom, szeressétek Ti is. Részletesebb infók itt: Stug III Assault gun 1940-44 Osprey könyv.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 10 16:54 #22306

Sziasztok!
Valaki mesél nekem a Hellcat páncélvadászról?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 10 17:13 #22308

Most csak vázlatpontokban írok,össze-vissza infókat, így hirtelen:

-Az M24 Chaffe könnyűtank alvázára épült
-a prototipus \'43 februárban készült el
-76mm-es M1A1 löveggel volt felszerelve
-5,28 m hosszú, 2,87 m széles 2,58 m magas
-Motor: Continental R-975 340 LE
-végsebesség jó terepviszonyok közt (gondolom szántón) 40 km/h
-a páncélzata gyenge volt, max. 25mm, ezt a kis mérettel kompenzálták
- Olaszo. -ban vetették be először
-18 tonna volt
-szép eredményeket ért el a német közepes páncélosokkal szemben, de komoly veszteségeket is szenvedtek
-több M18 összehangolt támadása elég volt egy Tiger, vagy Panther kilövéséhez
-\'44 okt.-ig kb 2500 db épült
-az USA-ban az ötvenes évekig állt csapatszolgálatban
-a \'90-es években a balkánon még harcolt pár darab

Kb ennyit tudtam így hirtelen írni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 10 18:34 #22317

• HunBütyök
Javítalak:

végsebesség jó terepviszonyok közt (gondolom szántón) 80 km/h

Ugyanis a felfüggesztése olyan volt neki, hogy lehetővé tette akár a 80 km/h-s sebességet is. Ezér tis alkalmazták önálló páncélvadászként tűzltó feladatokra. Az M10-es lomha voltés a Shermaneket kísérte ha arról volt szó. A Hellcat az M10-zel ellentétben oda ment ahová kellett.
Az m1a1 löveg segítségével lesállásból sikerrel vehette fel a harcot akár tigrisekkel és práducokkal is (1000-1500 méteren), és azok ellentámadása elől el tudott menekülni.
Vékony páncélzata volt, viszont erre a szerepkörre amit neki szántak tzökéletesen megfelelt, és a világháború legjobb könnyű páncélvadászának bizonyult.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 10 18:34 #22318

• HunBütyök
Javítalak:

végsebesség jó terepviszonyok közt (gondolom szántón) 80 km/h

Ugyanis a felfüggesztése olyan volt neki, hogy lehetővé tette akár a 80 km/h-s sebességet is. Ezér tis alkalmazták önálló páncélvadászként tűzltó feladatokra. Az M10-es lomha voltés a Shermaneket kísérte ha arról volt szó. A Hellcat az M10-zel ellentétben oda ment ahová kellett.
Az m1a1 löveg segítségével lesállásból sikerrel vehette fel a harcot akár tigrisekkel és práducokkal is (1000-1500 méteren), és azok ellentámadása elől el tudott menekülni.
Vékony páncélzata volt, viszont erre a szerepkörre amit neki szántak tzökéletesen megfelelt, és a világháború legjobb könnyű páncélvadászának bizonyult.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 10 19:11 #22321

kb. az a kategória lehetett mint a német nashorn
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 10 19:30 #22323

• HunBütyök
Azért nem éppen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 12 15:09 #22350

A Jagdttiger király volt kár hogy kevesett csináltak jól jöhetek védekezni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 12 17:15 #22359

Fölösleges pazarlás volt a háború végén nem erre kellett volna pazarolni az erőforrásokat .....
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla