Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 12 17:48 #22361

• Bazooka Joe
Én még inkább elébe mennék a dolgoknak:

Nem kellett volna odáig eljutniuk a németeknek, hogy védekezniük kelljen...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 12 18:50 #22363

Hát jó nem kellet volna de hát eljutotak ugyhogy jó volt az a gép
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 12 18:52 #22364

Sajnos így alakultak a dolgok de majd jön szebb jövő ...
Viszont a Hellcathez vissza térve ha ilyen vékonyka kis páncélzata volt akkor gyalogság támogatására nem volt jó hisz egy panzerfaust már nagy távolságból is kiüthette az amerikai könnyűsúlyú kis bajnokot:)
Viszont sok amerikai járművön láttam olyat hogy homokzsákokkal volt megerősítve a páncélzat ez gondolom javította páncélvédettséget de igazából ért valamit?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 12 18:53 #22365

Bocsi a gyalogság támogatós rész is kérdés volt
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 12 20:01 #22367

• Bazooka Joe
Ha rajtam múlott volna én sem készíttetek ilyen acélmonstrumot, mint a Jagdtiger. Maradtam volna a Jagdpanzer IV és V-ös harckocsik gyártásánál. De hát Hitler és a megalomániája...

Az amerikai harckocsik nagy előnye volt a gyorsaság. Szerintem ilyen szempontból alkalmasak voltak a gyalogság támogatására.

A homokzsákok valóban + védelemmel kívánták felruházni az adott harci járművet. Olyan funkciója volt mint a Panzer IV - V-nél alkalmazott köténylemez. Szerintem 1 találattól talán megmenthették a homokzsákok a harckocsit. Persze ez attól is függ, hogy mivel és milyen távolságból lőttek rá. <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-12-12 21:05
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 12 21:21 #22371

Éppen én is erre gondoltam hogy egy homokzsák megerősítés az első lövés után semmivé lesz.
Egyébként használtak még valamit a páncélzat megerősítésére a köténylemezen homokzsákon és a lánctalp szemeken kívül ?

Hát igen Hitler végére már megőrült... el se merek képzelni egy olyan történelmet ahol a német sereget olyan tehetséges ember vezette volna mint Rommel vagy más.. szerintem maksz az atombomba állította volna meg a németeket ...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 13 08:19 #22379

Egyébként használtak még valamit a páncélzat megerősítésére a köténylemezen homokzsákon és a lánctalp szemeken kívül ?

Betont. Főleg a finn StuG III.-okra volt jellemző, elöl a sofőr kitekintőnyílását teljesen lebetonozták.

Keresek képet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 13 09:02 #22389

Azt hittem betont nem használtak 2.VH-ban viszont iraki T-55 már láttam és leírás szerint kilövése előtt kibírt 3 rakétát ....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 13 09:20 #22390

Csak ezt találtam egyenlőre:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 13 15:12 #22412

Hmmm.....

Mire is hasonlít ez?

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 13 19:28 #22433

Hát mire gondolsz?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 13 19:33 #22434

Jagdpanzer IV. nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 13 20:10 #22436

• Bazooka Joe
Megvan a hasonlóság oka ugyanis ez egy modern Jagdpanzer IV-V Kanone harckocsivadász amit a német és belga haderők használnak. Lövege 90 mm-es.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-12-13 21:10
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 13 21:08 #22443

• HunBütyök
Én hallottam eg yreaktív páncélzatról amit az anglszászok szerettek csinálni. Főként SS katnákat kötöttek a járművek elejére. És ez egy valódi reaktív páncélzat vol tmert a németekből reakciókat váltott be. Pl. az SS katonák ha megláttak egy SS-Oberstgruppenfühert a Sherman elején akkor tanakodtak.
-Te Hans, ott a főnök! Most odalőjünk vagy ne?

Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 dec. 14 09:14 #22448

Itt van a kedvencem:

Csatolmányok:
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla