Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 jan. 12 16:44 #25212

Itt van pár infó:

Kezelőszemélyzet:2
Súly:10 tonna
Hossz:5.8m
Szélesség:2.44m
Magasság:1.54m

Motor

Típus:Hotchkiss H-39
Erő:120hp
üzemanyag:benzines
Max. sebesség aszfalt úton:45km/h
Max. sebesség köves úton:25km/h

Fegyverzet

Elsődleges:1 x 75mm DT-UDR gun
Másodlagos:1 x 7.92mm ZB-53 mg

Páncélzat:10-20mm

Hát ennyit tudtam neked összeszedni.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: andy50, Időpont: 2010-01-12 17:47
Csatolmányok:
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 jan. 12 19:10 #25222

• HunBütyök
Én is úgy tudtam hogy román UDT ágyú volt benne. (Pak-40 koppintás).

Viszont ha T-60 alváz, akkor hogy lehet benne H39 motorja?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 jan. 12 19:11 #25224

• HunBütyök
Luger írta:
Nem én a mostanira gondolok az a fickó csinálta aki a tigrist is hadijátékokra meg filmkehez.....

Igen akkor tudm, az egy 30-40 éves szovjet mezőgazdasági lánctalpas traki alvázára van építve.<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2010-01-12 20:20
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 jan. 12 21:30 #25243

HunBütyök írta:
Én is úgy tudtam hogy román UDT ágyú volt benne. (Pak-40 koppintás).

Viszont ha T-60 alváz, akkor hogy lehet benne H39 motorja?

http://mailer.fsu.edu/~akirk/tanks/romania/romania-tanks.html

Itt van, kezdetben T-60as alvázú prototípusaik voltak, M01-02-03, majd az M04-es verzióban modifikálták a t-60 alvázat és abba ment a Hotchkiss moci.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 jan. 22 18:21 #26093

• Oberstgruppenführer
Su-100Y A Finn hadjáratban tervezték bevetni de nem készült el addig így amikor kész lett az egyetlen példányt használni kezdték a következők kifejlesztéséhez amikhez már 152mm-es M-10 löveget terveztek beépíteni elkészült ezekből is 3-4 példány aztán átszállították őket Kubinikába tesztelésre itt érte őket a Barbarossa hadművelet híre nem evakuálták őket az első hullámban aztán később megfeledkeztek róluk és mikorra a Németek Moszkvát ostromolták összeszervezték őket egy Rohamlöveg osztályba de a harcaikról és további alkalmazásukról nem találtam feljegyzést.

Gyanítom nem vettek részt döntő harcokban és a Moszkvai csata után leszerelték őket és végképp elfoglalták helyüket Kubinikában. Köszi Bütyök, hogy felhívtad rájuk a figyelmemet én is képes vagyok a Németeket túlbecsülni de mivel vannak ilyen emberek mint te vigyáznom kell ezzel bár szerintem a Stürer Emil jobban használható fegyver volt mint ez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 ápr. 25 21:17 #32976

Sziasztok nem tudom hogy jó helyre írok e de vlk tud nekem segíteni ? csak mert ezt találtam :M50 Ontos és fogalmam sincs mi ez ...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 ápr. 26 14:20 #33017

• Zeki
Nem M50 fontos? azt hiszem pontosan: M1950 De az egy sport pisztoly
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 ápr. 26 19:57 #33115

Én erre gondolok szerintem ez vlm rakéta vető lehet de nem tom semmi magyar infót nem találok ....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 ápr. 27 16:15 #33157

Nem tudjátok véletlenül mikorra készül el a restaurált Nimród? Hallani lehetett róla év elején hogy néhány hónap, de mikorra lesz kész? Csak azért simán felmegyek Pestre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 ápr. 27 18:14 #33166

• HunBütyök
A Magyar Nemzetben volt róla cikk, májusban kiállítják valahol, de elfelejtettem hol. És Ócsán lesz kiállítva.
A magyar nemzet újságírójának meg egy dupla f*szkorbács!

Egy: a tank szó angolszász és szovjet terminlógia inkább, nálunk harckocsinak hívják

Kettő: a Nimród sosem volt tank: Páncélozott légvédelmi gépágyú és páncélvadász volt. Továbbá a cikk első sriaban teljesen magyar járműnek írja le. majd beismeri hogy svéd licensz alapján készült... Nagyon ellentmondásos a kettő...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 ápr. 27 18:22 #33167

• HunBütyök
Luger írta:
Sziasztok nem tudom hogy jó helyre írok e de vlk tud nekem segíteni ? csak mert ezt találtam :M50 Ontos és fogalmam sincs mi ez ...

M50 Ontos egy amcsi páncélvadászka volt a T-55 (a T jelzés itt az amcsi prototípusokat jelzi, semmi köze a szovjet T-55-höz) harckocsi alvázán kialakítva. T-55 alváz, csapatszállító jellegű felépítménnyel és 6 darab 106 mm-es M40A1 hátrasiklás nélküli ágyúval (mint az izraeliek által is használt vombat 1967-ben).
18 páncéltörő rakétát szállított csak. Ezek a rakéták bármilyen 1950-es évekbeli harckocsi megsemmisdítésére alkalmasak voltak. A tengerészgyalogság hazsnált pár dartabt belőle, de rájöttek hgy Jeepekre rakva a 106 mm-es stukkerek éppen olyan jók, és olcsóbbak és mzgékonyabbak. A projectet törölték.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 ápr. 27 20:14 #33168

HunBütyök írta:
A Magyar Nemzetben volt róla cikk, májusban kiállítják valahol, de elfelejtettem hol. És Ócsán lesz kiállítva.

Egy: a tank szó angolszász és szovjet terminlógia inkább, nálunk harckocsinak hívják

Kettő: a Nimród sosem volt tank: Páncélozott légvédelmi gépágyú és páncélvadász volt. Továbbá a cikk első sriaban teljesen magyar járműnek írja le. majd beismeri hogy svéd licensz alapján készült... Nagyon ellentmondásos a kettő...

A svéd változatról nincs kép? Használták egyáltalán vagy csak lájszenszünk volt?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 ápr. 27 20:47 #33169

• HunBütyök
portillo írta:
HunBütyök írta:

A svéd változatról nincs kép? Használták egyáltalán vagy csak lájszenszünk volt?

Nwekünk licenszünk volt. Az eltérés asszem a lövegpajsz elején látható csak.
Harcban egy ország hazsnálta, mégpedig a finnek:
1942-ben vettek 6 darabot. 1944-ben a szovjetek ellen lettek bevetve. 11 szovjet repülőt kaptak le a levegőből és asszem pár T-34-est rongáltak meg.

Luftvärnskanonvagn L-62 Anti-II volt a neve. A finneknél meg ItPsv 41, azaza légvédelmi páncélozott harcjármű 41.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Amúgy a svédek 1943-ban készítettek egy duplacsövű verziót, ennek Luftvärnskanonvagn 43 volt a neve

Ez nem harcolt soha vh-ban, de 1943 után sok évig szlgálatban volt. Dánia 1945-ben vett belőle pár darabot és 1947-ben kiselejtezte őket. Helyettük amerikai Chaffee alvázas légvédelmi harckocsikat vett ha jól tévedek.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-04-27 22:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc pán. 2010 ápr. 27 20:56 #33171

A finnen jól mutat a horogkereszt. Hogyhogy csak 44ben vetették be? 2 évig tartalékolták őket érdekes, pedig hajszálon függött állandóan az életük. A duplacsövű az tettszik, bár lett volna még 8 cső a szovjet médium tankokat akkor se lepték volna meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 27 20:59 #33172

• HunBütyök
portillo írta:
A finnen jól mutat a horogkereszt. Hogyhogy csak 44ben vetették be? 2 évig tartalékolták őket érdekes, pedig hajszálon függött állandóan az életük. A duplacsövű az tettszik, bár lett volna még 8 cső a szovjet médium tankokat akkor se lepték volna meg.

1941-1944 között a finnek vagy kis létszámban a németek oldalán harcoltak vagy egyfajta \&quot;miniháborút vívtak az erdőkben\&quot;. A \&quot;folytatólagos háború\&quot; az olyasmi volt hgy 20 fin katona megaygabugyált 20 szovjetet az erdőben... aztán a szovjetek megagyabugyáltak pár finnt és ez ment így pár éven át. A nagy dara 1944-ben volt.<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2010-04-28 06:45
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla