Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 28 19:44 #33230

De amúgy minek a duplacső? Ha egy lövedék nem üti át a páncélzatot akkor a mellette lévő se fogja... Na jó kicsit megnöveli az esélyt hogy valami gyenge pontot kap el, de nem értem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 28 20:23 #33233

polli a légvédelmi ágyúnak nem páncélt kell törnie, hanem a léget védeni tehát ha 2 cső van, 2* annyi skúlót lehet szórni az ellenséges repcsikre, 2szeres esély, hogy lepotyogjanak
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 28 20:30 #33234

Melezor írta:
polli a légvédelmi ágyúnak nem páncélt kell törnie, hanem a léget védeni tehát ha 2 cső van, 2* annyi skúlót lehet szórni az ellenséges repcsikre, 2szeres esély, hogy lepotyogjanak

Na ne mond, repülőn kétszer nagyobb lyuk az tiszta, de a páncél átütőképessége még nem nőtt.

Mondjuk végülis elvileg csak légelhárítás volt a feladata, de a páncélvadász képessége, földi célok ellen, nagyobb páncélzatot átütni ezzel sem tudott.<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-04-28 22:31
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 28 20:35 #33235

nem értem, mi a probléma

páncéltörni párduccal, légvédeni nimróddal <br><br>Szerkesztette: Melezor, Időpont: 2010-04-28 22:38
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 28 20:55 #33236

Melezor írta:
nem értem, mi a probléma

páncéltörni párduccal, légvédeni nimróddal &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Melezor, Időpont: 2010-04-28 22:38

Milyen egyszerű is lett volna az élet ugye... Látom nem voltál 44-45ben magyar harckocsizó, többet volt földi célpontokra állva a torony mint a légteret pásztázva, sajnos nem volt más. Az utolsó ócsai Nimród is a budai várban volt beásva, földi célokat várva.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 28 21:13 #33238

• HunBütyök
A helyes meglátás az, hogy minél több lövedéket minél gyrsabban a levegőbe küldeni... A hajókon is duplacsövű vagy triplacsövű gépágyúk voltak. A szovjetek is pl. 4 darab maximot kötöttek össze, a németek is kettő vagy 4 csövű gépágyúkat használtak.

Földi célok ellen használva eme kis kaliberű gépágyúk nem sokat értek, viszont megnövelte a találat esélyét a több cső, és hatalams tűzgyoirsaságot biztosított.
A magyarok légfúrónak becézték a 4 cm-es Bofors légvédelmi gépágyút.

A repülőgépekre időíztett gránáttal is tüzelhetett, ami lehetővé tette, hogy a bizonyos magasságban robbanó gránátokkal adott terület felett folyamatos, apró robbanásokból álló burkot húzzanak katonáik feje fölé.
A repülőgépekre általában robbanó lövedékkel tüzeltek, mert az akkor is sebezte a gépet ha mellette robbant fel. Nem kellett eltalálni a gép testét, hogy pl. megsérüljön a vasmadár, hanem elég volt tőle 2 méterre felrobannia egy időzített gránátnak és a repeszek átvitték az kasztnit.

Páncélosok ellen a dupla cső annyit tudott mint a szimpla szinte. Viszont előerő ellen a sok cső félelmetes volt a 12.7-40 mm közötti légvédelmi géppuskáknál és gépágyúknál.

A finn duplacsövű nimród sebzett meg több T-34-est is, ezek szerint hetékonynak volt mondható. Na meg azért ne feledjük: páncéltörő gránáttal egy nagy csőhosszúgú, nagy kezdősebességű 40 mm-es nem volt ám olyan gyenge csúzli. A szovjetek is használták földi célok ellen a 37 mm-es 61K-t, és a németek is a 3.7 cm-es Flak 37-et. A 20 mm-es több csövű légvédelmi gépágyúkat leginkább élőerő ellen alkalmazták ha nem éppen a levegőben kaszáltak velük.

Ja a Panther alvázon született egy prototípus, a Flakpanzer V Coelian... ez iker 37 mm-es csúzlival volt felszerelve.

Tényleg azt tudtátok, hogy Németországnak is szállítottunk Bofors gépágyút?

Summa summarum: a dupla/tripla/négyes légvédelmi eszközök légierő ellen voltak az igaziak és azért is lettek kitalálva.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 29 06:13 #33242

flak4ling 4 ever

legjobb imádom

amúgy bütyök már megint igazad van, de azért egy BT-t elég rendesen szanaszéllyel lehetett darabolni egy 20mm-es légvédelmi ágyúval is

egy T 34 ellen meg jöjjenek a tuningosabb cuccok, pl.: 88-as FlaK , de elég szerintem azok ellen a vasdarabok ellen egy jól célzott Pz. III J is
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 29 18:18 #33309

• HunBütyök
Melezor írta:
flak4ling 4 ever

legjobb imádom

amúgy bütyök már megint igazad van, de azért egy BT-t elég rendesen szanaszéllyel lehetett darabolni egy 20mm-es légvédelmi ágyúval is

egy T 34 ellen meg jöjjenek a tuningosabb cuccok, pl.: 88-as FlaK , de elég szerintem azok ellen a vasdarabok ellen egy jól célzott Pz. III J is

Kb olyan távlságból lerhetett vele szétszedni a BT-t, hogy az már le is géppuskázta a 20 mm-es kezelőit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 29 19:30 #33343

És a nimrodnak mennyi esélye lenne ? mondjuk 1 bt vagy t-28 ellen?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 29 19:43 #33350

Dr. vitéz Legány Dezső
Emlékeim a doni harcokról.
Bp.2002
Részlet: Mindez 1943. január 21-én történt, délután.
Két Nimródommal felhajtottunk az 1 kilométer távolságra, lévő dombtetőre, ahol azt vettem észre, hogy velünk párhuzamos úton legalább 20 szovjet teherautó áll, bár a köd miatt lehet hogy több volt annál.
Közöttük állt egy T-34-es is. A T-34-esből rám lőttek, s ámbár közel csapódott be a lövedékük szerencsére nem talált Visszalőttem egy négyes páncélgránát sorozatott a T-34 jobb oldali torony görgőjére, s távcsővel úgy láttam sikerült szétlőnöm.
Ezután a T-34-es jobb oldali láncára lőttem rá egy négyes lövéses páncélgránát sorozatot, s így sikerült azt elpusztítanom.
Az volt a tervem, hogy a mozgásképtelen és tornyát forgatni nem tudó T-34-est 250 méterre megközelítem, és kilövöm, aztán a körülötte 20 szovjet teherautót is megsemmisítem.
Már éppen indulni akartam tervem végrehajtására, mikor Feri rám kiáltott: Nem tudok lőni elromlott a gépágyúm.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 29 19:45 #33352

• HunBütyök
A T-28-nál attól függ hogy hol találja el... volt olyan része a T-28-nak, pl. a T-28 mod. 40-nek az egész elején a páncélt felturbózták 80 mm-re. Az ellen nem lett volna sikeres szemből. A T-28 mod. 34-gyel elbánt volna és szerintem a T-28 mod.38-cal is.

A BT-vel elbánhatott könnyedén, viszon taz kis célfelületet mutatott, és nagy sebességet tudott elérni. Nehéz volt eltalálni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 29 20:19 #33358

portillo írta:
Dr. vitéz Legány Dezső
Bp.2002
Két Nimródommal felhajtottunk az 1 kilométer távolságra, lévő dombtetőre, ahol azt vettem észre, hogy velünk párhuzamos úton legalább 20 szovjet teherautó áll, bár a köd miatt lehet hogy több volt annál.
Közöttük állt egy T-34-es is. A T-34-esből rám lőttek, s ámbár közel csapódott be a lövedékük szerencsére nem talált Visszalőttem egy négyes páncélgránát sorozatott a T-34 jobb oldali torony görgőjére, s távcsővel úgy láttam sikerült szétlőnöm.
Ezután a T-34-es jobb oldali láncára lőttem rá egy négyes lövéses páncélgránát sorozatot, s így sikerült azt elpusztítanom.
Az volt a tervem, hogy a mozgásképtelen és tornyát forgatni nem tudó T-34-est 250 méterre megközelítem, és kilövöm, aztán a körülötte 20 szovjet teherautót is megsemmisítem.
Már éppen indulni akartam tervem végrehajtására, mikor Feri rám kiáltott: Nem tudok lőni elromlott a gépágyúm.

Érdekes kis stori ha tudsz még ilyeneket pls írj még annyira szeretem ezeket olvasni Valahogy mindig az volt az álmom hogy találok 1 naplót ami 1 magyar harckocsizó írt:( de nekem nincs ilyen szerencsém ....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 30 04:20 #33363

• HunBütyök
portillo írta:
Dr. vitéz Legány Dezső
Bp.2002

Na innen látszik, hogy a Nimród nem volt olyan rossz cucc.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 30 05:19 #33365

Luger írta:
portillo írta:
Dr. vitéz Legány Dezső
Bp.2002

Érdekes kis stori ha tudsz még ilyeneket pls írj még annyira szeretem ezeket olvasni Valahogy mindig az volt az álmom hogy találok 1 naplót ami 1 magyar harckocsizó írt:( de nekem nincs ilyen szerencsém ....

Ez is csak szórványlelet, én is szivesen olvasnék magyar harckocsizónaplókat, csak nem nagyon van tényleg.

Legány Dezsőnek viszont szerencséje volt, négyes sorozatot le tudott adni válasz nélkül? Az első lövést leadta a 34es, utána négyet, távcsövezett, aztán még egy sorozat, de nem lőtt vissza az orosz, érdekes. De így 2v1 ben tényleg volt esélyük, főleg ha az első lövés nem talált, de pl. 2 34es ellen már lángoltak volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 30 05:39 #33367

• HunBütyök
Nézd, a Nimród egy 30-as évek végi eszköz volt. Mint páncélvadász eme kor követelményeinek felelt meg. Légelhárításban szenzációs volt, de páncélvadászként igazából 1939-41 között jeleskedhett. Védettsége megfelelt az akkori követelméneknek, ahogy támdóerej is.

1942-től azonban már csökkent a páncélvadász szerepkör.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla