Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 ápr. 30 05:43 #33368

• HunBütyök
portillo írta:
Luger írta:
portillo írta:
Dr. vitéz Legány Dezső
Emlékeim a doni harcokról.
Bp.2002
Részlet: Mindez 1943. január 21-én történt, délután.
Két Nimródommal felhajtottunk az 1 kilométer távolságra, lévő dombtetőre, ahol azt vettem észre, hogy velünk párhuzamos úton legalább 20 szovjet teherautó áll, bár a köd miatt lehet hogy több volt annál.
Közöttük állt egy T-34-es is. A T-34-esből rám lőttek, s ámbár közel csapódott be a lövedékük szerencsére nem talált Visszalőttem egy négyes páncélgránát sorozatott a T-34 jobb oldali torony görgőjére, s távcsővel úgy láttam sikerült szétlőnöm.
Ezután a T-34-es jobb oldali láncára lőttem rá egy négyes lövéses páncélgránát sorozatot, s így sikerült azt elpusztítanom.
Az volt a tervem, hogy a mozgásképtelen és tornyát forgatni nem tudó T-34-est 250 méterre megközelítem, és kilövöm, aztán a körülötte 20 szovjet teherautót is megsemmisítem.
Már éppen indulni akartam tervem végrehajtására, mikor Feri rám kiáltott: Nem tudok lőni elromlott a gépágyúm.

Érdekes kis stori ha tudsz még ilyeneket pls írj még annyira szeretem ezeket olvasni Valahogy mindig az volt az álmom hogy találok 1 naplót ami 1 magyar harckocsizó írt:( de nekem nincs ilyen szerencsém ....

Ez is csak szórványlelet, én is szivesen olvasnék magyar harckocsizónaplókat, csak nem nagyon van tényleg.

Legány Dezsőnek viszont szerencséje volt, négyes sorozatot le tudott adni válasz nélkül? Az első lövést leadta a 34es, utána négyet, távcsövezett, aztán még egy sorozat, de nem lőtt vissza az orosz, érdekes. De így 2v1 ben tényleg volt esélyük, főleg ha az első lövés nem talált, de pl. 2 34es ellen már lángoltak volna.

Egy fgelcser naplója nem érdekel? A Lenyeglországi magyar biztosító erőknél volt.

web.axelero.hu/opciokft/hadinaplo.htm

Én a kézzel írott verziót is olvastam, exem nagyapja is szerepel benne, és az atya aki őrizte a eredetit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 12 19:18 #34201

• HunBütyök
Nem tudjátok véletlenül melyik az az angol nyelvű könyv amiben az összes franciák által hazsnált amcsi páncélos és páncélvadász neve benne van? Valahol megvolt nekem de eltűnt.

Panzer2 nekem szegezett pár kérdést és emlékeztem hogy abból meg tudnám válaszolni. Le van írva elyik alakulatban milyne nevű sherman és M10 szolgált például a Sirocco, aki kipukkasztott egy lövéssel egy Galambducot...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 12 19:41 #34206

Legány ur könyve nincs meg nekem se Azzonal megkezdem a beszerzését
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 12 19:52 #34209

• HunBütyök
Miért, magyar írta ezt a könyvet? Legány? Sztem nem... Arra emlékeznék.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 12 19:54 #34210

• HunBütyök
Ja, most olvasom, nem ekem szólt ez!

Hú, Norbi által ajánlott huszáros könyv szenzációs. Egy Pacific jellegű TV sorozatot megérdemelnének.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 20 13:58 #34671

• Számvéber Norbert
Jövő héten szombaton (2010. május 29-én) 13 óra 30 perctől a HM HIM-ben (1014, Budapest, Kapisztrán tér 2-4. II. emeleti Díszteremben) a Hadtörténelmi Délutánok keretében előadást tartok \"Csatarepülőgépek páncélosok ellen a keleti fronton, 1941-1945\" címmel.

Mindenkit szeretettel várunk!

Üdv<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-05-20 17:16
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 20 14:29 #34673

Sziasztok!

A Marder III. mindhárom változatában ugyanaz a löveg volt? És pontosan milyen? Mert én eddig három féle helyen három féle löveget találtam (név szerint PAK-40, PAK-97, és ZiS-3)

A háromféle változat, ha valaki nem értené:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 20 15:07 #34674

Jó kérdés!
De Számvéber Norbert talán tudja!
Ebben ő a szakértő!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 20 15:25 #34676

• Számvéber Norbert
Jagdpanther írta:
Sziasztok!

A Marder III. mindhárom változatában ugyanaz a löveg volt? És pontosan milyen? Mert én eddig három féle helyen három féle löveget találtam (név szerint PAK-40, PAK-97, és ZiS-3)

Fentről lefelé:

Sd.Kfz. 138 avagy 7,5 cm-es PaK40/3 egy Pz. Kpfw. 38(t) Ausf M alvázán

Sd.Kfz. 139 avagy Pz.Jäg. 38(t) für 7,62 cm-es PaK36(r) [Zis-3]

Sd.Kfz. 138 avagy 7,5 cm-es PaK40/3 egy Pz. Kpfw. 38(t) Ausf H alvázán<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-05-20 17:26
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 20 15:27 #34677

Én úgy tudom hogy az orosz ágyú csak az 1. sorozatban volt mert nagy számban zsákmányoltak utána elfogyott és akkor váltottak ....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 20 15:33 #34678

Számvéber Norbert írta:
Jagdpanther írta:
Sziasztok!

Fentről lefelé:

Sd.Kfz. 138 avagy 7,5 cm-es PaK40/3 egy Pz. Kpfw. 38(t) Ausf H alvázán&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-05-20 17:26

Nagyon köszönöm a segítséget:)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 20 18:48 #34697

• HunBütyök
Számvéber Norbert írta:
Jagdpanther írta:
Sziasztok!

Fentről lefelé:

Sd.Kfz. 138 avagy 7,5 cm-es PaK40/3 egy Pz. Kpfw. 38(t) Ausf H alvázán&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-05-20 17:26

Kis kérdés, mindehol ezt látom de szerintem ez téves. A Pak36(r) az nem a Zis-3 volt hanem a híres 76,2 mm-es model 1936 F-22 tábori ágyú. A Pak39(r) pedig ennek a kicsit tuningolt változata a 76, mm-es model 1939 (F-22 USV, vagy szimplánn csak USV). A Zis-3 pedig az USV megbuherál változata egy Zis-2 páncéltörő ágyú könnyű lövegtalpára építve. Bár szerintem csak később mosták össze a pak 36(r) elnevezésnél az F-22-t (észak afrikában ezek szolgáltak, és a Mardereken amik ott voltak, azokon is F-22 volt). Később Zis-3-at is építettek Marderre. De szerény véleményem szerint a pak36(r)-Zis-3 elnevezés sántít.

De hogy jobban keverjem azt a bizonyos salakanyagot, állítólag a németek ha nem harckocsikat lőttek hanem Shift+S kombinációval kaszáltak akkor 7.62 cm F.K.297(r) volt az USV neve és nem Pak39(r).

Tehát a Mardereken F-22, USV és Zis-3 ágyúk is voltak.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-05-20 20:50
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 20 18:56 #34698

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Számvéber Norbert írta:
Jagdpanther írta:
Sziasztok!

Fentről lefelé:

Kis kérdés, mindehol ezt látom de szerintem ez téves. A Pak36(r) az nem a Zis-3 volt hanem a híres 76,2 mm-es model 1936 F-22 tábori ágyú. A Pak39(r) pedig ennek a kicsit tuningolt változata a 76, mm-es model 1939 (F-22 USV, vagy szimplánn csak USV). A Zis-3 pedig az USV megbuherál változata egy Zis-2 páncéltörő ágyú könnyű lövegtalpára építve. Bár szerintem csak később mosták össze a pak 36(r) elnevezésnél az F-22-t (észak afrikában ezek szolgáltak, és a Mardereken amik ott voltak, azokon is F-22 volt). Később Zis-3-at is építettek Marderre. De szerény véleményem szerint a pak36(r)-Zis-3 elnevezés sántít.

De hogy jobban keverjem azt a bizonyos salakanyagot, állítólag a németek ha nem harckocsikat lőttek hanem Shift+S kombinációval kaszáltak akkor 7.62 cm F.K.297(r) volt az USV neve és nem Pak39(r).

Tehát a Mardereken F-22, USV és Zis-3 ágyúk is voltak.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-05-20 20:50

Igazad van. A 7,62 cm-es PaK36(r) és a [Zis-3] közül kimaradt egy \&quot;később\&quot; szó.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 20 19:00 #34701

• Számvéber Norbert
Sőt, a románok a Tacam T-60 alvázára is F-22 ágyút szereltek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Páncélvadászok 2010 máj. 20 19:17 #34704

• HunBütyök
Számvéber Norbert írta:
HunBütyök írta:
Számvéber Norbert írta:
Jagdpanther írta:
Sziasztok!

Fentről lefelé:

Tehát a Mardereken F-22, USV és Zis-3 ágyúk is voltak.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-05-20 20:50

Igazad van. A 7,62 cm-es PaK36(r) és a [Zis-3] közül kimaradt egy \&quot;később\&quot; szó.

Ja én azt nem is figyeltem. Amúgy egy a lényeg: a csucsostetejű Marder III-ban volt a szovjet cucc. Hogy mi pontosan az attól függöt, mi akadt a kezük ügyébe.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla