Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 20 21:08 #35894

Pak44. 12.8cm.

Eléggé nyomot hagyó...

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 07:21 #35905

• Számvéber Norbert
portillo írta:
Pak44. 12.8cm.

Eléggé nyomot hagyó...

A felső képen szerintem nem 12, 8 cm-es Pak 44 van, hanem egy 7,5 cm-es Pak 42 L/70 egy 3 tonnás féllánctalpas vontatójárműre szerelve, amit Pak 44 néven próbáltak ki. A két löveg csőszájféke erősen különbözik, az űrméretről nem is beszélve.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 09:50 #35908

Az a vicces hogy nem is találom a képnek a forrását, de ránézésre is nagyok a két képen az űrméretbeli különbségek...

Miközben kerestem visszafelé... Találtam valamit:

Dual 12.8 cm Flak Gun. Ez létezett??? Elég robosztusnak néz ki.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 09:52 #35910

• Bazooka Joe
portillo írta:
Pak44. 12.8cm.

Eléggé nyomot hagyó...

Az Sd.Kfz. 251/22, a maga Pak 40-vel valahogy mozgékonyabb lehetett.

A Pak 44-et - úgy tudom - nem igazán szerették a németek, mivel túl nehézkes volt a mozgatása.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 09:58 #35912

Számvéber Norbert írta:
portillo írta:
Pak44. 12.8cm.

Eléggé nyomot hagyó...

A felső képen szerintem nem 12, 8 cm-es Pak 44 van, hanem egy 7,5 cm-es Pak 42 L/70 egy 3 tonnás féllánctalpas vontatójárműre szerelve, amit Pak 44 néven próbáltak ki. A két löveg csőszájféke erősen különbözik, az űrméretről nem is beszélve.

Norbertnek igaza van!
Szemmel is látható a különbség!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 10:00 #35913

portillo írta:
Az a vicces hogy nem is találom a képnek a forrását, de ránézésre is nagyok a két képen az űrméretbeli különbségek...

Miközben kerestem visszafelé... Találtam valamit:

Dual 12.8 cm Flak Gun. Ez létezett??? Elég robosztusnak néz ki.

Na ennek már nem látom értelmét .... mozgatása biztos nehézkes és nem hiszem hogy annyival megnövelné a tűzerőt egy ilyen kettőzés . Viszont 1 légvédelmi toronyban eltudom képzelni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 10:08 #35915

Bazooka Joe írta:
portillo írta:
Pak44. 12.8cm.

Eléggé nyomot hagyó...

Az Sd.Kfz. 251/22, a maga Pak 40-vel valahogy mozgékonyabb lehetett.

A Pak 44-et - úgy tudom - nem igazán szerették a németek, mivel túl nehézkes volt a mozgatása.

Hát, de ha leállították valahova... De inkább két 8.8cm mint ez a monstrum. De érdekes a talapzata, furcsán néz ki, le van állítva a kerekeket meg fennt hagyták... Ugye a 88asoknál más volt a helyzet, lehet könnyebb volt összepakolni így, csak a talapzatot fel és gurulhatott.<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-06-21 12:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 10:28 #35916

• Bazooka Joe
Luger írta:

Na ennek már nem látom értelmét .... mozgatása biztos nehézkes és nem hiszem hogy annyival megnövelné a tűzerőt egy ilyen kettőzés . Viszont 1 légvédelmi toronyban eltudom képzelni

Miért? Páncélvonatokhoz simán fel lehet használni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 10:33 #35917

• Bazooka Joe
portillo írta:
Hát, de ha leállították valahova... De inkább két 8.8cm mint ez a monstrum. De érdekes a talapzata, furcsán néz ki, le van állítva a kerekeket meg fennt hagyták... Ugye a 88asoknál más volt a helyzet, lehet könnyebb volt összepakolni így, csak a talapzatot fel és gurulhatott.

A 88-asokat is felszerelték néha kerekekkel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 10:48 #35918

Voltak kerekek, de ha le akarták állítani, rögzíteni akkor le kellett kapni a két részből álló tengelyt a kerekekkel együtt. Vagy nem jól tudom? Kerekekkel együtt nem tudták úgy rögzíteni mint a képen látható 44est, hogy felemelkedtek a görgői.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 13:24 #35920

• Bazooka Joe
De igen. Ám úgy emlékszem, hogy mintha láttam volna egy olyan filmet, amin úgy lőttek egy 88-sal É-Afrikában, hogy a kerekek még rajta voltak. Meg is ugrott az egész szerkezet úgy kb. 25 cm-et, a lövéstől.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 15:35 #35924

Bazooka Joe írta:
De igen. Ám úgy emlékszem, hogy mintha láttam volna egy olyan filmet, amin úgy lőttek egy 88-sal É-Afrikában, hogy a kerekek még rajta voltak. Meg is ugrott az egész szerkezet úgy kb. 25 cm-et, a lövéstől.

Ha rajta van a két db keréktoldalék akkor is tudtak vele lőni, de ha le akarták rögzíteni akkor ezeket le kellett venni.

Ennél a 12.8asnál meg jobban megoldották, nem kell leszerelni a kerekeket hogy le tudják rögzíteni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 21 16:29 #35927

• HunBütyök
Hát ez a tüzérség topicba illene, de igen, a Flak18/36 az csak kerékleszerelős volt. De sajnos ennél többet nem mondhatok, bár ha úgy kérdeztétek volna, hogy a 88 mm Krupp model 1936 légvédelmi ágyú hogyan működött akkor leírtam volna. (Ez volt a román 88-as. )

A duplacsövű 12,8 cm-es flak létezett, sőt 15 cm-es flak is volt, és 10,5 cm-es is. A dupla 12,8 cm-esből volt vasúti is. Sok nem készült belőlük (Igazából már a 8,8 cm Flak 41 is túl bonyolult és körülményes volt.)

Amúgy a Sudden strike II ultimate combat modjában láthatóak ezek a légvédelmi ritkaságok, de szóra sem érdemesek, jelentőségük nulla volt.
A másik elfeledett Flak az 5 cm-es volt, talán 100 darab ha készült belőle!

Kedvenc németek által használt légvédelmi ágyúm kétségkívül a 7,5 cm Flak 37(t), és a 7.65 cm Flak 37(t), vagy a 8.35 cm Flak 22(t), bár, a 9 cm Flak 12(t) is jó volt, annak ellenére hogy régi cucc volt.
Sajnálatos módon csak pár alap adat van róluk, és nagyon nehéz róluk infót szerezni. A németek és hazsnálták őket és a szlovákok is. A 7,5 cm-es Flak 37(t) sikeresen szerepelt a Franciaországi harcokban.
A 7,5 cm-es flak 37-et és a 7.65 cm-es társát kétkerekű taligán szállították, tüzelés előtt lerakták a taligáról. A világháború egyik legjobb légvédelmi ágyújának bizonyult. Hát igen.. a cseh kiválóság.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-06-21 18:30
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 22 07:54 #35939

• Bazooka Joe
portillo írta:
Pak44. 12.8cm.

Eléggé nyomot hagyó...

Megtaláltam ezt a képet az Interneten, és ott azt írták, hogy ez egy Pak 43. Szinten létezett egy Sd.Kfz. 251 lövészpáncélos alvázának felhasználásával épült 8,8 cm-es önjáró páncéltörő löveg is, ez azonban sohasem került sorozatgyártásra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 jún. 22 12:54 #35941

Oké! Köszi az infót!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla