Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 07:07 #36216

• Zeki
Nem tettem elhamarkodott kijelentést, csak én kilátok a horogkeresztes zászló alól

De, mostantól a nem páncélosvadászokkal kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 08:25 #36218

• Roland
Mi a véleményed a Magyar Nimród páncélvadászról?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 08:35 #36219

• Roland
Igen, jól mondod. De ott voltak az olyan esélytelen országok mint például a Lengyelek. Ők \&quot;cselhez\&quot; folyamodtak. Küldtem egy képet, amin egy álcázott Lengyel P. 11-es látható. Gondolj bele! Ha mellette álsz néhány méterre látod, de ha 200m magasan repülsz, már nem biztos. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-07-05 10:47
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 08:56 #36226

Roland írta:
Igen, jól mondod. De ott voltak az olyan esélytelen országok mint például a Lengyelek. Ők \&quot;cselhez\&quot; folyamodtak. Küldtem egy képet, amin egy álcázott Lengyel P. 11-es látható. Gondolj bele! Ha mellette álsz néhány méterre látod, de ha 200m magasan repülsz, már nem biztos. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-07-05 10:47

Jó kis álcázás! De letakarítani a sok széntát, szalmát azért már macerás lehetett...
Inkább az álcaháló!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 11:18 #36229

• Roland
Kamikaze írta:
Roland írta:
Igen, jól mondod. De ott voltak az olyan esélytelen országok mint például a Lengyelek. Ők \&quot;cselhez\&quot; folyamodtak. Küldtem egy képet, amin egy álcázott Lengyel P. 11-es látható. Gondolj bele! Ha mellette álsz néhány méterre látod, de ha 200m magasan repülsz, már nem biztos. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-07-05 10:47

Jó kis álcázás! De letakarítani a sok széntát, szalmát azért már macerás lehetett...
Inkább az álcaháló!

Igazad van, de szerinted a Lengyeleknek abban a 4 hétben a gyáraik folyamatos bombázása közben pont álcahálót gyártani volt kedvük? A \&quot;maszek\&quot; készítése pedig elég macerás, ugyanis a múlt héten egy elhasznált kapuháló, textilfesték és temérdek ruhacafat segítségével készítettem egy szépet (egész jól sikerült). NEKEM VOLT RÁ 6 ÓRÁM, DE A LENGYELEKNEK NEM VALÓSZÍNŰ! Amerika viszont irdatlan mennyiséget felhasznált.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 11:58 #36234

• Zeki
Igen, ők szinte már mindenre használtak.

Roland írta:

A Nimród szerintem igen csak jó páncélvadász volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 17:09 #36241

• Roland
Zeki írta:
Igen, ők szinte már mindenre használtak.

Roland írta:

A Nimród szerintem igen csak jó páncélvadász volt.

Jó meglátás! Ezt az is bizonyítja, hogy mindenféle Magyar gépezetre nem nyomatták rá a Németek a Wehrmacht keresztet. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 17:32 #36242

• HunBütyök
N amost...

A Nimródon nem ez a kereszt volt. Vagyis nem tudok róla hogy lett volna rajta. Eleinte a pirs-fehér-zöld 1942 előtti jelzés volt rajtuk, később afekte-fehér magyar kereszt.

1942-ig elfogadható tléjesítményű páncélvadásznak bizonyult, de később már csak légvédelmi célokra volt hasznos. A 4 cm-es páncéltörő lövedék átütőereje kevésnk bizonyult a nehzbb harckocsik ellen. Továbbá a magas felépítmény és a vékonyka páncélzat is akadályozta a Nimródot abban, hogy kiváló páncélvadász legyen.
A Nimród páncélvadászt (a svéd elődjével együtt) az 1936-39-es haditechnikára kalibrálták. Ebben az időben a 40 mm-es Bofors légvédelmi ágyú kiváló vot. Elég a britekre gondolni, ahogy kiaprították vele az olasz Ansaldokat. Vagy a lenygelek ahogy 40 mm-es boforssal sorozták a Panzer I-esket. De 1942 után már gyenge volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 18:15 #36244

• Roland
HunBütyök írta:
N amost...

A Nimródon nem ez a kereszt volt. Vagyis nem tudok róla hogy lett volna rajta. Eleinte a pirs-fehér-zöld 1942 előtti jelzés volt rajtuk, később afekte-fehér magyar kereszt.

1942-ig elfogadható tléjesítményű páncélvadásznak bizonyult, de később már csak légvédelmi célokra volt hasznos. A 4 cm-es páncéltörő lövedék átütőereje kevésnk bizonyult a nehzbb harckocsik ellen. Továbbá a magas felépítmény és a vékonyka páncélzat is akadályozta a Nimródot abban, hogy kiváló páncélvadász legyen.
A Nimród páncélvadászt (a svéd elődjével együtt) az 1936-39-es haditechnikára kalibrálták. Ebben az időben a 40 mm-es Bofors légvédelmi ágyú kiváló vot. Elég a britekre gondolni, ahogy kiaprították vele az olasz Ansaldokat. Vagy a lenygelek ahogy 40 mm-es boforssal sorozták a Panzer I-esket. De 1942 után már gyenge volt.

Hát, pedig képem is van róla. Bizonyára a Német megszállás után tették rá. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-07-05 20:16
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 18:52 #36246

• Zeki
Engem meggyőzött
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 20:31 #36248

• HunBütyök
Drága Roland! Szerintem egy szemész orvossal is tárgyald ezt meg. Amit te látsz az nem más mint ez:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

1942 előtti jelzés.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 05 20:32 #36249

• HunBütyök
Na meggyőztelek Zeki én is?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 06 06:42 #36250

• Zeki
Na jó, Bütyök veled nem érdemes vitatkozni, úgyis igazad lesz. Az a fehér mi mellette?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 06 09:26 #36254

Az ott vagy 1 Nimród vagy még az eredeti svéd változat .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 06 09:50 #36258

• Zeki
Köszi, én nem ismertem fel.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla