Én többek között a büntetőalakulatok közül 999. afrika könnyűhadosztályt ismerem felületesen, akiknek jobb is hogy Hitler nem adott komoly cuccokat.
A büntető alakulatok legtöbbször politikai foglyokból, bűnözőkől (pl. a Dirlwanger brigád) állt. A Dirleweangerék is Waffen SS tagok voltak, mégsem volt tigrisük. Gyalogosok voltak tudtommal. De pl. \"korszerű\" fegyverként fejsze is volt náluk.
Hm. partizánvadász alakulatok... A Prinz-Eugene-nek volt pl. lángszórós B1 harckocsija.

De volt Somuájuk is.
Igaz, nekem ezek a kevdenc harckocsijaim, de azért 1943-ban már kicsit eljárt felettük az idő.
Na de térjünk vissza a büntetőalakulatokra. A Wehrmacht alá tartozó büntetőalakulatok kicsit mások voltak, mint pl. a Waffen SS Dirlewanger-brigádja.
A Wehrmachthoz tartozók a legvéresebb ütközetek között sem volt pihenés. Sokszor bunkert építettek, erődítéseket javítottak, aknát szedtek, teherkocsit pakoltak, hullákat takarítottak, sírokat ástak.
A harchoz való hozzáállásuk miatt a németek nem is akartak komoly fegyverzetet adni nekik. Legjobb példa erre a fent már említett 999. afrikai könnyűhadosztály, akik Afrika után Görgörországban szolgáltak és fegyverdurranás nélkül az amcsiknak megadták magukat.
De a logika egyszerű: kommunisták, náciellenesek, deviánsok stb stb... mi lett vona ha fel vannak szerelve vadászpárduccal? Egyből megfordultak volna és a nácikat lőtték volna. Ők ugyanis utálták a nácikat.(A nácik is őket.) Ők golyófogók voltak.
Az oroszoknál is volt ilyen büntetőalakulat, ott szintén ez volt a helyzet.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-07-08 06:44
Én azt nem is kétlem, hogy másképp cselekedtek a nácikkal. Hassel mindegyik könyvében legalább tíz esetet lehet olvasni, hogy a segítségükre kivezényelt SS katonákat \"ledarálták\", GE.STA.PO. tiszteken hajtottak végig harckocsival, csákányt állítottak a horogkeresztes karszalaggal rendelkező személyek hátába...
A 999-esek pedig persze, hogy megadták magukat! Fegyver híján melyik katona nem adná meg magát (a jugendeseket kivéve)?