Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 08 20:22 #36449

• HunBütyök
Köszi a kiigazítást! Akkor komcsi volt Az is halálos bűn.

üdv: Légiós
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 08 20:34 #36453

• Roland
Ahogy mondod!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 08 21:18 #36463

• Számvéber Norbert
Roland írta:
Luger írta:
Roland írta:
HunBütyök írta:
Én többek között a büntetőalakulatok közül 999. afrika könnyűhadosztályt ismerem felületesen, akiknek jobb is hogy Hitler nem adott komoly cuccokat.
A büntető alakulatok legtöbbször politikai foglyokból, bűnözőkől (pl. a Dirlwanger brigád) állt. A Dirleweangerék is Waffen SS tagok voltak, mégsem volt tigrisük. Gyalogosok voltak tudtommal. De pl. \"korszerű\" fegyverként fejsze is volt náluk.

Hm. partizánvadász alakulatok... A Prinz-Eugene-nek volt pl. lángszórós B1 harckocsija. De volt Somuájuk is.
Igaz, nekem ezek a kevdenc harckocsijaim, de azért 1943-ban már kicsit eljárt felettük az idő.

Na de térjünk vissza a büntetőalakulatokra. A Wehrmacht alá tartozó büntetőalakulatok kicsit mások voltak, mint pl. a Waffen SS Dirlewanger-brigádja.

A Wehrmachthoz tartozók a legvéresebb ütközetek között sem volt pihenés. Sokszor bunkert építettek, erődítéseket javítottak, aknát szedtek, teherkocsit pakoltak, hullákat takarítottak, sírokat ástak.
A harchoz való hozzáállásuk miatt a németek nem is akartak komoly fegyverzetet adni nekik. Legjobb példa erre a fent már említett 999. afrikai könnyűhadosztály, akik Afrika után Görgörországban szolgáltak és fegyverdurranás nélkül az amcsiknak megadták magukat.

De a logika egyszerű: kommunisták, náciellenesek, deviánsok stb stb... mi lett vona ha fel vannak szerelve vadászpárduccal? Egyből megfordultak volna és a nácikat lőtték volna. Ők ugyanis utálták a nácikat.(A nácik is őket.) Ők golyófogók voltak.

Az oroszoknál is volt ilyen büntetőalakulat, ott szintén ez volt a helyzet.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-07-08 06:44

Én azt nem is kétlem, hogy másképp cselekedtek a nácikkal. Hassel mindegyik könyvében legalább tíz esetet lehet olvasni, hogy a segítségükre kivezényelt SS katonákat \"ledarálták\", GE.STA.PO. tiszteken hajtottak végig harckocsival, csákányt állítottak a horogkeresztes karszalaggal rendelkező személyek hátába...
A 999-esek pedig persze, hogy megadták magukat! Fegyver híján melyik katona nem adná meg magát (a jugendeseket kivéve)?

ŐŐ ez igaz? már nem azért büntetőszázad ide vagy oda aki ilyet tesz a saját katona társával az nem érdemli meg még a büntető századot akkor már inkább kötelet neki ! Igaz nem olvastam a könyveit de ha ilyet tett akkor kár hogy túlélte a háborút ...

Kedves Luger! Amikor még nem olvastam Hassel könyveit, ugyan így láttam a dolgokat. De később megértettem, hogy a Wehrmacht és az SS két külön világ. Röviden: A NÉMET NEM FELTÉTLENÜL NÁCI.
Ezekben az emberekben akkora dac gyűlt fel az NSDAP iránt, hogy mindenkit aki a tagja volt képesek lettek volna hideg vérrel lemészárolni.

Kedves Roland!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idős vagy? HunBütyök és a többiek itt csak segíteni szeretnének \"felnyitni a szemed\".

Üdvözlettel:
Számvéber Norbert
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 08 21:32 #36464

• Roland
Számvéber Norbert írta:
Roland írta:
Luger írta:
Roland írta:
HunBütyök írta:
Én többek között a büntetőalakulatok közül 999. afrika könnyűhadosztályt ismerem felületesen, akiknek jobb is hogy Hitler nem adott komoly cuccokat.
A büntető alakulatok legtöbbször politikai foglyokból, bűnözőkől (pl. a Dirlwanger brigád) állt. A Dirleweangerék is Waffen SS tagok voltak, mégsem volt tigrisük. Gyalogosok voltak tudtommal. De pl. \"korszerű\" fegyverként fejsze is volt náluk.

Hm. partizánvadász alakulatok... A Prinz-Eugene-nek volt pl. lángszórós B1 harckocsija. De volt Somuájuk is.
Igaz, nekem ezek a kevdenc harckocsijaim, de azért 1943-ban már kicsit eljárt felettük az idő.

Na de térjünk vissza a büntetőalakulatokra. A Wehrmacht alá tartozó büntetőalakulatok kicsit mások voltak, mint pl. a Waffen SS Dirlewanger-brigádja.

A Wehrmachthoz tartozók a legvéresebb ütközetek között sem volt pihenés. Sokszor bunkert építettek, erődítéseket javítottak, aknát szedtek, teherkocsit pakoltak, hullákat takarítottak, sírokat ástak.
A harchoz való hozzáállásuk miatt a németek nem is akartak komoly fegyverzetet adni nekik. Legjobb példa erre a fent már említett 999. afrikai könnyűhadosztály, akik Afrika után Görgörországban szolgáltak és fegyverdurranás nélkül az amcsiknak megadták magukat.

De a logika egyszerű: kommunisták, náciellenesek, deviánsok stb stb... mi lett vona ha fel vannak szerelve vadászpárduccal? Egyből megfordultak volna és a nácikat lőtték volna. Ők ugyanis utálták a nácikat.(A nácik is őket.) Ők golyófogók voltak.

Az oroszoknál is volt ilyen büntetőalakulat, ott szintén ez volt a helyzet.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-07-08 06:44

Én azt nem is kétlem, hogy másképp cselekedtek a nácikkal. Hassel mindegyik könyvében legalább tíz esetet lehet olvasni, hogy a segítségükre kivezényelt SS katonákat \"ledarálták\", GE.STA.PO. tiszteken hajtottak végig harckocsival, csákányt állítottak a horogkeresztes karszalaggal rendelkező személyek hátába...
A 999-esek pedig persze, hogy megadták magukat! Fegyver híján melyik katona nem adná meg magát (a jugendeseket kivéve)?

ŐŐ ez igaz? már nem azért büntetőszázad ide vagy oda aki ilyet tesz a saját katona társával az nem érdemli meg még a büntető századot akkor már inkább kötelet neki ! Igaz nem olvastam a könyveit de ha ilyet tett akkor kár hogy túlélte a háborút ...

Kedves Luger! Amikor még nem olvastam Hassel könyveit, ugyan így láttam a dolgokat. De később megértettem, hogy a Wehrmacht és az SS két külön világ. Röviden: A NÉMET NEM FELTÉTLENÜL NÁCI.
Ezekben az emberekben akkora dac gyűlt fel az NSDAP iránt, hogy mindenkit aki a tagja volt képesek lettek volna hideg vérrel lemészárolni.

Kedves Roland!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idős vagy? HunBütyök és a többiek itt csak segíteni szeretnének \"felnyitni a szemed\".

Üdvözlettel:
Számvéber Norbert

No! Én mindaddig vevő vagyok a segítségre, amíg az nem a \"nyakadba zúdítom a véleményem\" módszerrel kapom. Úgy vélem, ez érthető. ÜDV.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 08 21:53 #36465

Hát eddig gondolkoztam hogy elolvassam a \"műveit\" most már tudom hogy nem fogom. Azt írta hogy saját élményeit meséli el a könyveiben . Nem tudom pontosan hogy érti ezt de akkor ő is mészárolta az ss tagjait ? Mert ha igen akkor egy sima háborús bűnösről beszélünk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 09 04:08 #36468

• HunBütyök
Luger, nyugoidtan olvasd l! Nagyszerű háborús kalandregényeket ír. Szuper karakterekkel, szuper sztorikkal. Az SS és náciutálat azért van benne, hogy kiadhassák és megfeleljen a piaci körülményeknek.
Sven Hassel soha nem ölt SS-eket, sem Gestaposokat. Ha megtette volna, az egész alakulatát agyonlőtték volna azonnal. A büntetőszázadban kuss volt a neve mindenkinek. Max álmodoztak arról hogy bosszút állhatnak az őket idejutattójukon, akik nem fogadják el másságukat, vallásukat, politikai nézeteiket.

Úgyhogy nyugodtan lvasd el Sven Hassel könyveit én is ajánlom őket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 09 07:40 #36476

• Zeki
Könyvek topic, ne csináljátok már! mindenhol nem beszélhettek a könyvekről! A Könyvek rész erre van!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 09 13:36 #36504

• Roland
Ok!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 17 11:53 #36831

Sziasztok
Szerintetek melyik volt a legsikeresebb féllánctalpas amit páncélvadásznak használtak ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 17 13:58 #36834

• HunBütyök
Az amerikai 57 mm Gun Motor Carriage (M3 félhernyó 57 mm-es (6 fontos) páncéltörő ágyúval).
A szovjetek is hazsnálták 1944-ben Su-57 néven.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 17 15:05 #36835

Bütyi és erről mi a véleményed:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

1943-ban még használták az olasz fronton, de nem volt kissé elavult?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 17 15:08 #36836

Ezen most milyen fegyverzet van ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 17 15:10 #36837

Luger írta:
Ezen most milyen fegyverzet van ?

37 mm-es M6 páncéltörő ágyú, ami a kategóriájában az egyik legjobb, de azért akkor is:pinch:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 17 15:26 #36839

HunBütyök írta:
Az amerikai 57 mm Gun Motor Carriage (M3 félhernyó 57 mm-es (6 fontos) páncéltörő ágyúval).

Tudom hogy film topic de nem ilyen jármű volt a Kelly hősei c. film elején ?
És ugye volt a Sd.Kfz. 251/22 ami hasonló volt csak túl volt terhelve ... az amik jobba megtudták ezt oldani nem volt baj a terheléssel ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 17 15:47 #36840

• Roland
Luger írta:
HunBütyök írta:

Tudom hogy film topic de nem ilyen jármű volt a Kelly hősei c. film elején ?
És ugye volt a Sd.Kfz. 251/22 ami hasonló volt csak túl volt terhelve ... az amik jobba megtudták ezt oldani nem volt baj a terheléssel ?

Javasolhatom, hogy térjünk át a filmekhez és megbeszéljük hogy mely filmekben és hol figyelhetőek meg eme csodálatos járművek...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla