Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 17 15:57 #36841

Nem kell áttérni a filmekhez mert ide elég 1 igen vagy nem
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 18 07:20 #36846

• HunBütyök
Luger írta:
HunBütyök írta:
Az amerikai 57 mm Gun Motor Carriage (M3 félhernyó 57 mm-es (6 fontos) páncéltörő ágyúval).
A szovjetek is hazsnálták 1944-ben Su-57 néven.

Tudom hogy film topic de nem ilyen jármű volt a Kelly hősei c. film elején ?
És ugye volt a Sd.Kfz. 251/22 ami hasonló volt csak túl volt terhelve ... az amik jobba megtudták ezt oldani nem volt baj a terheléssel ?

A Kelly Hőseiben a 105 mm-es M1 tarackkal felszerelt M3-as volt látható. A világháború legismertbb könnyű tarackja volt rábiggyesztve. Önjáró tüzérség eszköze volt az a félhernyó.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Ez a kedvenc páncélosom. Vagy ezt mondtam már?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 18 07:24 #36847

• HunBütyök
Jagdpanther írta:
Bütyi és erről mi a véleményed:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

1943-ban még használták az olasz fronton, de nem volt kissé elavult?

Észak-Afrikáan sikeres jármű volt 1943-ban elavult volt, viszont felderítő járművek ellen, könnyű járművek ellen praktikus kis masina volt.

Kedvenc páncélvadászom ez az M6! Ezt mondtam már?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 18 07:29 #36848

• HunBütyök
Roland írta:
Luger írta:
HunBütyök írta:
Az amerikai 57 mm Gun Motor Carriage (M3 félhernyó 57 mm-es (6 fontos) páncéltörő ágyúval).
A szovjetek is hazsnálták 1944-ben Su-57 néven.

Tudom hogy film topic de nem ilyen jármű volt a Kelly hősei c. film elején ?
És ugye volt a Sd.Kfz. 251/22 ami hasonló volt csak túl volt terhelve ... az amik jobba megtudták ezt oldani nem volt baj a terheléssel ?

Javasolhatom, hogy térjünk át a filmekhez és megbeszéljük hogy mely filmekben és hol figyelhetőek meg eme csodálatos járművek...

Ha akarok, a botsáskák párzási szokásiaról is írhatok, majd az arra illetéksek felszólítanak, hogy ne offoljak. De nem te!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 18 10:05 #36855

• Zeki
Igen, a moderátorok, majd szólnak ha van valami baj. Bütyök teljesen korrekt volt, nem tért el. Na mesélj, csak a párzási szokásaikról...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 18 11:06 #36856

• Roland
No igen! Azt írtam: \"Javasolhatom\" (senkit nem szólítva fel semmire) így a tisztelt moderátorokat akartam plusz munkától megkímélni...
Egyébként nyugodtan írhatsz a botsáskák párzási szokásairól is, mert biológiaszakos iskolának vagyok a tanulója, így biztos tudok új infókat mondani róluk. <br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-07-18 13:23
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 18 12:51 #36858

Roland írta:
No igen! Azt írtam: \&quot;Javasolhatom\&quot; (senkit nem szólítva fel semmire) így a tisztelt moderátorokat akartam plusz munkától megkímélni...
Egyébként nyugodtan írhatsz a botsáskák párzási szokásairól is, mert biológiaszakos iskolának vagyok a tanulója, így biztos tudok új infókat mondani róluk. &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-07-18 13:23

Jó, de akkor át a filmek részleghez! Ezt is te írtad csak én nem veszem fel és nem válaszolok ilyenekre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 18 13:21 #36859

• Zeki
Most már Páncélvadászok akkor...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 18 18:41 #36864

• HunBütyök
Na, a botsáskás párzási szokásairól nem mesélek azért sem. Viszont az M3-as félhernyókról szívesen, bármikor.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 18 19:25 #36873

HunBütyök írta:
Na, a botsáskás párzási szokásairól nem mesélek azért sem. Viszont az M3-as félhernyókról szívesen, bármikor.

A félhernyó kifejezés olyan otromba... Amúgy ez az elnevezés honnan jött? A ryan közlegénybe is félhernyóztak, de ez a szót honnan ered amúgy, az egész \&quot;hernyó\&quot;, nem is látszik hernyónak, egy mozgó lánctalp pl... Akkor meg miért félhernyó. És a teljes lánctalpas járműveket miért nem nevezik hernyónak?

Angolul a hernyótalp ugye : track.
A féllánctalpas járművek angolul: semi-track, half-track

És gondolom ebből jött hogy félhernyótalp, akkor félhernyó... De magyarul a hernyótalp nem nagyon használatos, inkább a lánctalp, vagyis félhernyótalp helyett a féllánctalpas a szebb kifejezés szerintem.<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-18 21:29
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 18 20:40 #36885

• Roland
portillo írta:
HunBütyök írta:

A félhernyó kifejezés olyan otromba... Amúgy ez az elnevezés honnan jött? A ryan közlegénybe is félhernyóztak, de ez a szót honnan ered amúgy, az egész \&quot;hernyó\&quot;, nem is látszik hernyónak, egy mozgó lánctalp pl... Akkor meg miért félhernyó. És a teljes lánctalpas járműveket miért nem nevezik hernyónak?

És gondolom ebből jött hogy félhernyótalp, akkor félhernyó... De magyarul a hernyótalp nem nagyon használatos, inkább a lánctalp, vagyis félhernyótalp helyett a féllánctalpas a szebb kifejezés szerintem.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-18 21:29

Hát, szerintem a lánctalpas másik nevéből a hernyótalpasból ered, és mivel az M3 nak csak hátul vannak lánctalpai, elől kerekei, így lett fél hernyó.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 18 20:44 #36887

Roland írta:
portillo írta:
HunBütyök írta:

És gondolom ebből jött hogy félhernyótalp, akkor félhernyó... De magyarul a hernyótalp nem nagyon használatos, inkább a lánctalp, vagyis félhernyótalp helyett a féllánctalpas a szebb kifejezés szerintem.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-18 21:29

Hát, szerintem a lánctalpas másik nevéből a hernyótalpasból ered, és mivel az M3 nak csak hátul vannak lánctalpai, elől kerekei, így lett fél hernyó.

Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 19 07:21 #36891

portillo írta:
HunBütyök írta:

Tapasztalataim szerint a félhernyó amolyan rövidítés, becenév inkább, mint komoly meghatározás.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 19 14:41 #36913

• HunBütyök
A hernyótalp az normál kifejezés. Meg aranyos is.

Caterpillar az hernyó angolul.
Innen ered minden. Az első láctalpas traktort a Holt és Best tervezőpáro sálmodta meg. A követelmény a jó terepjáró képesség volt és ha megsüllyedt a traktor tudjon kijönni a sárból. Erre volt ideális mgoldás a lánctalp. 1904-ben meg is épült az első Holt traktor, majd 1915-ben a lánctalpa alapján (amikor ment előre a traktor, úgy nézett ki a lánctalpa, mint amikor egy hernyóka araszol előre) kapta a hernyótalpas nevet, és ebben az évben be is lett vezetve a védett márka, a Caterpillar, azaz Hernyó. Tovább már nem kell mesélni a sztorit. Éppen ezért, ha azt vesszük, akkor a Tank szó sem megfellő, mert Tank csakis az MK I-V harckocsi lehetett. A tank is egy \&quot;becenév\&quot;. Úgyhogy a Main Battle Tank, a Infantry Tank, Medium tank stb szakkifejezések is sz*rok.

Na szóval innen jön a hernyó név. A Lánctalpas járművek mind hernyók, a féllánctalpasok meg félhernyók.

Amúgy tudjátok mi a kedvenc félhernyóm? Tigris, aminek lelőtték egyik lánctalpát.
Nekem a hernyó a kedves név, és szívesen használom. A féllánctalpast meg nem, mert nekem az jut eszembe, hogy egyik lánctalp hiányzik.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-07-19 16:44
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 júl. 19 14:44 #36914

• Zeki
Jogos, arról az ugrik be az embernek
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla