Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 05 13:06 #37638

• Zeki
Nem kicsit hasonlít a Marder II-re , de ennek kézenfekvő magyarázatai vannak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 05 17:46 #37654

• Gipszj
Nem hiszem, hogy ez a futómű nagyobb súlyt elbírt volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 05 18:20 #37655

Szerintem se viselte volna viszont egy nimrod alapra épített pak nem lett volna jobb? persze csak fixen beépítve .
De a legjobb megoldás a Zrínyi I vagy a tas páncélos család befejezése lett volna ...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 05 18:23 #37657

• HunBütyök
A Toldik futóműve kiváló volt. A legmegbízhatóbb futóművek egyike volt. Kiváló toziós rugózása volt neki (az első torziós rugózású harckocsi volt a svéd L-60, a Toldi elődje, továbbá az első volt szerintem harckocsiban ami döntött páncéllemezt kapott és a 13 mm-es páncélzatból kihozták a amximumot.) A svéd L-60 és ennek kövtkeztében a Toldi korának legütőképesebb és legmodernebb harckocsija volt 1934-35-ben. Úgy is mondhatnánk, hogy korának párduca volt. Bár azért nem, mert korának párduca a Somua S-35 volt egyértelműen.
Na de a toldi alváza kiváló fegyverhordozó lett volna. Egy egy-másfél tonnás páncéltörő ágyú hordozására bőven megfelelt volna.

A Toldi (és az L-60 különböző változatai) a kedvenc harckocsim, szeressétek Ti is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 05 18:31 #37658

• HunBütyök
Luger írta:
Szerintem se viselte volna viszont egy nimrod alapra épített pak nem lett volna jobb? persze csak fixen beépítve .
De a legjobb megoldás a Zrínyi I vagy a tas páncélos család befejezése lett volna ...

Tévképzetek sorát látom, és én eztet ki nem állom.
Höhö... ez rímelt.
Na szóval a Nimród alváza toldi alváz volt csak egy pár futógörgővel több volt benne, hogy meghosszabbítsák a harcjármű testét, hogy elférjen rajta a jó kis 36M Bofors.

Zríníi és tas páncéloscsalád, Hát a Zrínyi páncéloscsalád az a Turán egyik ága lett volna, de a futómű ott nagyon kényes volt, és nagyon sérülékeny. A Turánok egyik legnagyobb hibája ez volt.

A Tas egy Párduc és T-34-es kinézetű jármű lett volna ha jól tévedek. A futógörgők laprugós himbakocsis megoldást kaptak volna, hasonlóan a Turánhoz, de jóval nagyobb futógörgőket.
A Tas mennyire lett volna hatékony? Igazából egy T-34/85 szintjén mozgott, csak a lövege lett volna valamivel erősebb. Kicsit múltba visszatekintő, de modernnek látszó harckocsi lett volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 06 00:45 #37667

Tévképzetek sorát látom, és én eztet ki nem állom. Lehet hogy rímel de nincsenek tévképzeteim a nimród a toldi futóművét örökölte de kisebb görgőkkel és ahogy írtad 1 párral több volt de akkor is 1 nehezebb harcjármű így szerintem jobban bírta volna a terhelést .
Turán futóműve sérülékeny de a kötényezve nem volt vészes a tas tervezésénél pedig sok újítást használtak . És írtad hogy T-34/85 képességeivel bírt volna erre csak annyit tudok mondani hogy a párduc is csak kicsivel volt jobb mint ez a t-34 tipus .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 06 04:39 #37668

• HunBütyök
Áááá, a Párduc számomra nem volt jobb mint egy Panzer I-es. Na jó azért szeretem a Párducot, a realitás talaján megmaradva, és nem polgárpukkasztva.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 06 07:03 #37669

• Zeki
Szeressük a lengyel páncélvadászokat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 06 15:22 #37691

• Bazooka Joe
Elfnet írta:
- Bár az is igaz, hogy Michael Wittmann, a legebb harckocsizó ász is egy Tigris parancsnoka volt (egy StuG II-assal és másokkal együtt).
[a dobogón is az elsőt ünneplik, így van ez a tankoknál is, még ha a második is sokat melózott].
vagy nem.

HunBütyök írta:
Sajnos a legjobb harckocsizó Otto carius volt, nem Wittman, ő csak a második.

Gáz Gézák vagytok mindnyájan, hogy ilyen baromságokat írtok!!!

Kurt Knispel volt a legeredményesebb német harckocsizó.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-08-06 17:28
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 06 15:42 #37693

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Elfnet írta:
- Bár az is igaz, hogy Michael Wittmann, a legebb harckocsizó ász is egy Tigris parancsnoka volt (egy StuG II-assal és másokkal együtt).
[a dobogón is az elsőt ünneplik, így van ez a tankoknál is, még ha a második is sokat melózott].
vagy nem.

HunBütyök írta:
Sajnos a legjobb harckocsizó Otto carius volt, nem Wittman, ő csak a második.

Gáz Gézák vagytok mindnyájan, hogy ilyen baromságokat írtok!!!

Kurt Knispel volt a legeredményesebb német harckocsizó.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-08-06 17:28

Eredményével együtt szebb lett volna...

Na egy idevágó (de becsapós kérdés): ki volt a legeredményesebb páncélvadász?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 06 16:00 #37694

• Bazooka Joe
Egy párszor azt hiszem már le is lett írva... Egyébként meg, azért nem kell annyira oltani sem... vagy inkább döngöljünk bele a padlóba mindenkit? Nos én inkább meghúzom a határt, hisz van aki meg engem igazítana ki hasonlóan, egy más témán belül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 06 16:08 #37695

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:

Albert Ernst, 55, schwere Panzerjäger-Abteilung 519 / 519. nehéz páncélvadász-osztály.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-08-06 18:20
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 06 16:27 #37697

• Bazooka Joe
A Vadászpárducról (Jagdpanzer V \&quot;Jagdpanther\&quot;) mi a véleményetek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 06 16:31 #37699

Számvéber Norbert írta:

Hans-Ulrich Rudel?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 06 16:33 #37700

• Zeki
Ő egy zuhanóbombázó parancsnoka volt. Vagy most az kell aki a legtöbb páncélost semmisítette meg?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla