Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 17 10:29 #39166

a legeredményesebb pláncélvadászó az isu-152es a másik hasonlóan frappáns kivitelezésu a szubotica-100as, röviditve szu-100as.
Bár harci sikereiket a magasan képzett legénységnek köszönhették. Sokan még autómobilt is tudtak vezetni a szovjet páncélos pilóták közül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 17 13:26 #39186

• Roland
HunBütyök írta:
Semmiképpen nem őszinte mert akkoriban a németeknek még cikória kávé sem volt már. Legtöbbször pocsolyákból ittak szerncsétlenek. Vol tsulitársam nagyapja meg nagyapám is amikor Münchenből hazagyalogoltak mesélték, hogy semmi nem volt.

Igen, az amerikaiaknak pedig még instant kávéporuk is volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 17 14:24 #39213

• HunBütyök
Mirque írta:
a legeredményesebb pláncélvadászó az isu-152es a másik hasonlóan frappáns kivitelezésu a szubotica-100as, röviditve szu-100as.
Bár harci sikereiket a magasan képzett legénységnek köszönhették. Sokan még autómobilt is tudtak vezetni a szovjet páncélos pilóták közül.

Helyesen írtad: páncélvadászó, de nem páncélvadász. Az ISU-122 vol tpáncélvadász inkább. Bár ha már pontosak akarunk lenni, akkor a Su-85 és su-100.

Amúgy mint már írtam a 152 mm-es és 122 mm-es taracklőszerek találat esetén hatalmasat szakítottak. A 152 mm-es páncélátütő ereje a 88-asénál is nagyobb volt, csak hát ugye a pontosság.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 17 14:25 #39214

• HunBütyök
Zeki írta:
Az M36 \'Jackson\', milyen eredménnyel teljesített, úgy tudom az egyik legeredményesebb páncélvadász volt. (Engem most az ellenfeleivel való harc érdekel, nem hogy mennyit fogyasztott az aszfalton). Olvastam a cikket, de abban annyi állt \"eredményes\".

Adok egy könyvet MSN-en.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 17 14:39 #39215

• Zeki
Köszönöm Bütyök.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 17 20:12 #39277

láttam ay internetten egy pár szu-100ast horgász keresztel, bioztos Göringék megvették a licencet...

ja: nagyon hasonlit es majdnem olyan jó mint a a szu-100as:
1965 - Germany Jagdpanzer Kanone Jpz 4-5,
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 17 23:51 #39282

Á mindenki zsákmányolt ellenséges járműveket ez természetes volt orosz stug,pz3 és nagyon sok vörös pzV is .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 aug. 18 04:59 #39289

• HunBütyök
Mirque írta:
láttam ay internetten egy pár szu-100ast horgász keresztel, bioztos Göringék megvették a licencet...

ja: nagyon hasonlit es majdnem olyan jó mint a a szu-100as:
1965 - Germany Jagdpanzer Kanone Jpz 4-5,

Nézd meg jobban, ez inkább Jagdpanzer IV-re hasonlít mint Su-100-ra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 okt. 24 07:46 #44847

Horgász kereszt!
Egyébként a németek leginkább T-34-eseket zsákmányoltak,mert abból volt a legtöbb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 okt. 24 11:40 #44894

• Roland
101.Légideszant írta:
Horgász kereszt!
Egyébként a németek leginkább T-34-eseket zsákmányoltak,mert abból volt a legtöbb.

No meg azoktól is féltek a legjobban.
A mennyiségük meghatározó fölényű volt, sőt még minőségileg is élen jártak. Ez a két tulajdonság tette lehetővé, hogy megkapja a \"győzelem fegyvere\" címet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 okt. 24 12:24 #44907

Szinte ez a harckocsi vált a Vörös Hadsereg harckocsizói jelképévé.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 okt. 24 15:50 #44954

• Metalljacket
Akárki akármit is mond, a T 34 egy komoly járgány volt! Lehet, hogy a kigúnyolt orosz primitívség miatt öntötték a tornyot és nem lemezekből szegecselték, de bevált vagy nem?
Debrecenben 1975-ben vették ki a városvédelmi hadrendből az utolsó 100 db. T 34-et. Kopaszkoromat azzal töltöttem, hogy kiszedtük a lőszert belőlük, és kivittük Hajdúhadházra. Nem szerettem volna benne lenni, ha beletrafál egy méretes páncéltörő. A torony hátsó kinyúló részében, ami olyan jól mutat a fényképeken, 24 db. űrméret alatti páncéltörő gránát volt beszíjazva, a személyzet meg lőszeresládákon kuporgott, amik a padlólemezt teljesen befedték. Két láda géppuskalőszer, kézigránátok, a többi meg repeszgránát. Darabonként adogattuk ki a vezető előtti páncélajtón keresztül...
Mit mondjak; nem volt egy csúcs érzés.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 okt. 24 16:00 #44957

• Gipszj
Metalljacket írta:
Akárki akármit is mond, a T 34 egy komoly járgány volt! Lehet, hogy a kigúnyolt orosz primitívség miatt öntötték a tornyot és nem lemezekből szegecselték, de bevált vagy nem?
Debrecenben 1975-ben vették ki a városvédelmi hadrendből az utolsó 100 db. T 34-et. Kopaszkoromat azzal töltöttem, hogy kiszedtük a lőszert belőlük, és kivittük Hajdúhadházra. Nem szerettem volna benne lenni, ha beletrafál egy méretes páncéltörő. A torony hátsó kinyúló részében, ami olyan jól mutat a fényképeken, 24 db. űrméret alatti páncéltörő gránát volt beszíjazva, a személyzet meg lőszeresládákon kuporgott, amik a padlólemezt teljesen befedték. Két láda géppuskalőszer, kézigránátok, a többi meg repeszgránát. Darabonként adogattuk ki a vezető előtti páncélajtón keresztül...

Az öntött páncél az erősebbb
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 okt. 24 16:26 #44962

• koi
Gipszj írta:
Metalljacket írta:

Az öntött páncél az erősebbb
Az első harckocsi,aminél alkalmazták,az a Souma S-35-ös.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2010 okt. 24 16:46 #44977

• Metalljacket
Ha jobban belegondolok, nem is volt olyan nagy baj az a lőszeresládákkal burkolt padló. Még mindig jobb a repeszgránát, mint a gázolajtűz.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla