Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Páncélvadászok
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Páncélvadászok

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 júl. 17 19:53 #16931

• HunBütyök
Ez egy Geschützwagen MK. VI. (e).
Az alvázon egyértelműen látszik hogy egyik kedvenc világháborús harckocsim alváza, mégpedig az angol MK.VI. könnyű harckocsié.
Tudni kell erről a kis csodabogár harckocsiról, hogy egy nbagyon fórge, mozgékony, felderítésre, őrjáratozásra alkalmas harckocsi volt. Észak afrikától ázsiáig sok helyen megfordult. Az oalszok is zsákmányoltak belőle párat, meg a németek is. Többek között Franciaországban 1940-ben.
A képen az ezen a járművön kialakított önjáró tarack látható. Az 1916-os 105 mm-es könnyű tábori tarack van rábiggyesztve.

Végül is eg yszó mint száz: ez egy 10.5 cm-es leFH 16-tal ellátott Geschützwagen MK. VI(e).

Amúgy tudtommal 3 darab volt belőle.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 júl. 17 20:01 #16932

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Ez egy Geschützwagen MK. VI. (e).
Az alvázon egyértelműen látszik hogy egyik kedvenc világháborús harckocsim alváza, mégpedig az angol MK.VI. könnyű harckocsié.
Tudni kell erről a kis csodabogár harckocsiról, hogy egy nbagyon fórge, mozgékony, felderítésre, őrjáratozásra alkalmas harckocsi volt. Észak afrikától ázsiáig sok helyen megfordult. Az oalszok is zsákmányoltak belőle párat, meg a németek is. Többek között Franciaországban 1940-ben.
A képen az ezen a járművön kialakított önjáró tarack látható. Az 1916-os 105 mm-es könnyű tábori tarack van rábiggyesztve.

Végül is eg yszó mint száz: ez egy 10.5 cm-es leFH 16-tal ellátott Geschützwagen MK. VI(e).

Amúgy tudtommal 3 darab volt belőle.

Igen, ez egy Geschützwagen MK. VI(e) 736(e).
Azonban nem csak 10,5 cm-es FH 16-tal szerelték fel, hanem 15 cm-es FH 13-mal is. A 227. gyaloghadosztály 227. tüzérezredének 15. ütegébe szervezték őket 12 db 10,5 cm-es és 6 db 15 cm-es változattal. Tehát összesen 18-at alakítottak át. Az üteg 1940 júliusában már bevethető volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 júl. 17 20:11 #16933

• HunBütyök
Azonban nem páncélvadászok voltak és mi meg itt offolunk.

Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 júl. 17 20:26 #16935

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Azonban nem páncélvadászok voltak és mi meg itt offolunk.

Nem teljesen. Voltak hozzájuk HL-gránátok is, páncélosok ellen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 júl. 23 07:39 #17211

Sziasztok !
Hát Több kedvencem van a Németek közül Hetzer de volt egy annyira nem ismert Panzer Selbstfahrlafette IV A Dickermax kicsit hosszú volt a neve ez egy nehéz páncélvadász volt Panzer 4 alapon 105mm ágyúval nyitott küzdőtérrel 1800 méterről 120 mm páncélt ütött át

De ott van az amerikai M36
És persze egyetlen nem német kedvenc a háború alatt a SU-122 igaz ez rohamlöveg de a Panzerekkel is elbánt ....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 júl. 23 18:30 #17264

• HunBütyök
Nagyonm szépen mondtad, végre nem vadásztigris és vadászpárduc rajongó valaki!

Dicker max az nem prototípus volt, Mivel nem találkoztam vele. Sturer emil volt Sztálingrádban két darab, ez is ilyen csodabogár volt nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 júl. 24 21:44 #17312

Igen összesen 2 darab volt csapatpróbákon a keleti fronton az egyik ismeretlen okból megsemmisült (műszaki hiba vagy légitámadás) a másikat vissza hívták a frontról és eltűnt
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 júl. 25 04:25 #17315

• HunBütyök
És a Panzerjager I-ről mit gondolsz? szerintem egy kiváló könnyű páncélvadász volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 júl. 25 04:28 #17316

• HunBütyök
Még mielőtt toivábblépnénk, azért elárulkom minden kedves fórumozűnak, hogy amit Norbi belkinkelt, az a Ch-Nu közepes harckocsi volt. 1945-ös produktum. Arra tervezték, hog ymaikor jönnek a Sherman-ek ajpán földjén düh9ngeni akkor ezzekkel majd odacsapnak nekik. Aztán közben véget ért a háború. Csak gyakorlatoztak ezekkel a harckocsikkal, és a két páncéloshadosztályt amiket ezekkel szereltek fel, azokat sosemvetették be.
Bár lehet hogy rosszul tudom.
Minden esetre a Chi-Nu harckocsik nag yrészét szétszedték, beolvasztották 1945 után, csak pár darab maradt meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 aug. 01 13:31 #17475

HY!
Sajna nem voltam itthon ezért most írok ...
Hát nem ísmeren nagyon Panzerjager I ismerem a típust de nem tudok semmit a harctéri teljesítményéről azt tudom hogy minden fronton megjelent és hogy kb egy 50mm páncéltörő erejével ért fel . De nagyon pofás kis páncélvadász + ennél jobban szerintem nem lehetett felhasználni a PzI alvázakat .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 aug. 01 19:42 #17476

• HunBütyök
Igen, volt ilyen járműbés a Pak-36(t)L/43 páncéltörő ágyúval volt felszerelve.
202 darab készült belőle. 132-t az Alkett cég épített át, 70-et meg a Skoda. Az Alkett verzió az 5 oldaló lövegpajzzsal volt megépítve, a Skod averzió az 7 oldalúval. 1940-41 táján eléggé jónak volt mondható azonban a KV és T-34-ek ellen már nem volt hatásos. Azonban a T-26 és Bt harcocsiknak igen kellemetlen emlékeik lehetnek róla.
De éppen úgy a Char B1-esek ellen sem vált volna már be. Bár azokkal szerintem nem találkozott.
Mondjuk érdekes módon helyenként Franciaországban is megemlítik, de szerintem ez kacsa, és csak 1941-ben került a csapatokhoz. Mivel olcsó és gyotrs megodlás volt sok sziovjet harckocsi ellen.
Észak Afrikában is megfordult 1942-ben.

A 202-ből pár darabot Pak-36-tal fegyvereztek fel, mert elfogytak a cseh páncéltörőágyúk.

Amúg ynagyon egyetértek veled: nekem is egyik kedvenc páncélvadszom a 4.7cm PaK-36(t) (Sf) auf Panzerkampfwagen I.

Mondjuk jó lenne valami totál hiteles forrás, hogy tényleg harcolt-e Francaországban...
Elméletileg harcolhatott hiszen az alkotóelemei ennek a járműnek 1938 után is megvoltak már.

Talán Norbi csepegtet nekünk valami információmorzsát.

Légyszi Norbi, segíts nekünk!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 aug. 02 06:31 #17477

• Számvéber Norbert
1940. május 10-én négy (521., 616., 643. és 670.) önálló páncélvadászosztály is ezzel vonult hadba, egyenként 18 ilyen páncélvadásszal. A harcjármű alapja egyébként a PzKpfw. IB volt.

Észak-Afrikába is ment egy osztálynyi belőlük 1941-ben.

A 4,7 cm-es csehszlovák páncéltörő ágyút egyébként 174 db Renault R-35 harckocsi alvázára is felszerelték. Az 561. önálló páncélvadászosztály 18 ilyennel ment a Szovjetunió ellen, de itt már nem váltak be, és már 1941. július 10-án visszacserélték őket a vontatott német 3,7 cm-es Pak-okra.

Üdv<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-08-02 08:37
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 aug. 02 11:26 #17479

Visszacserélés ?
Egy motorizált páncéltörőt visszacseréltek egy vontatottra ? Nem értem ezt a döntést .......
Egyébként nekem tetszik a nyitott küzdőteres páncélvadászok nem tom mért igaz a zártak jobb védelmet nyújtanak ? De ha azt nézzük a könnyű nyitott páncélvadászokat nem arra tervezték hogy behatoljanak egy városba hanem hogy egy mezőn mondjuk 1000m kilőjön egy T-34, de ha viszont városba kell menni akkor gyalogos védelmet is kap meg fordítva(védi a gyalogosokat) de inkább városi harcba hetzert küldenék:) Nektek erről mi a véleményetek ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 aug. 02 20:32 #17488

• Oberstgruppenführer
Szerintem városba nem jó a Hetzer nehezen fordul a romossá lőtt utcákon és a lövegének sincs jó romboló ereje városba 88-as löveg kell házak bontásához és lehetőleg harckocsira szerelve a torony forgathatósága miatt.

A Nehézharckocsik c. könyvben olvastam ,hogy az Oroszok az IS2-őket is előszeretettel használták városi harcokban mivel hatalmas lövege akár 1-2 lövéssel képes volt összedönteni egy házat és felszámolta az ellenséges ellenállási pontokat.

Norbi Nashorn rohamlövegeket melyik frontokon vetettek be a Keletin kívül?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc páncélvadászok 2009 aug. 03 05:49 #17490

• HunBütyök
Most arra akarsz kitérni hogy Tigris kell a városba?

88-as házak döntéséhez?
Ekárulom hogy a Flammpanzer 38(t), azaz a léngzsórós Hetzer sokkal hatásosabb városban.

meg a 88-a shelyet is inkább nagyobb robbanóerejú nagyobb kaliberű cuccokkal kell bontani a házakat:

sIG-33
Ml-20
Br-5

meg csomó minden.

J
árművek között az önjárű tüzérség a leghatásosabb a városban, illetve olyan sorozatvető rendszerek, amik nagy robbanóerejű rakétákat szórtak. Lásd Stuka zu fuss, illetve a 310 mm-es katyusalövedék...

A Varsió gettóban is ráfáztak a páncélosok.

és a kelly hőseiben is ráfázott a Tigris
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla