Igen, volt ilyen járműbés a Pak-36(t)L/43 páncéltörő ágyúval volt felszerelve.
202 darab készült belőle. 132-t az Alkett cég épített át, 70-et meg a Skoda. Az Alkett verzió az 5 oldaló lövegpajzzsal volt megépítve, a Skod averzió az 7 oldalúval. 1940-41 táján eléggé jónak volt mondható azonban a KV és T-34-ek ellen már nem volt hatásos. Azonban a T-26 és Bt harcocsiknak igen kellemetlen emlékeik lehetnek róla.
De éppen úgy a Char B1-esek ellen sem vált volna már be. Bár azokkal szerintem nem találkozott.
Mondjuk érdekes módon helyenként Franciaországban is megemlítik, de szerintem ez kacsa, és csak 1941-ben került a csapatokhoz. Mivel olcsó és gyotrs megodlás volt sok sziovjet harckocsi ellen.
Észak Afrikában is megfordult 1942-ben.
A 202-ből pár darabot Pak-36-tal fegyvereztek fel, mert elfogytak a cseh páncéltörőágyúk.
Amúg ynagyon egyetértek veled: nekem is egyik kedvenc páncélvadszom a 4.7cm PaK-36(t) (Sf) auf Panzerkampfwagen I.
Mondjuk jó lenne valami totál hiteles forrás, hogy tényleg harcolt-e Francaországban...
Elméletileg harcolhatott hiszen az alkotóelemei ennek a járműnek 1938 után is megvoltak már.
Talán Norbi csepegtet nekünk valami információmorzsát.
Légyszi Norbi, segíts nekünk!