Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 06 20:59 #55410

• KzL
Panther írta:
80 mm-es Bofors?

Igen. Állítólag ez a 18. ker.ben történt nem messze onnan ahol lakom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 07 16:07 #55432

• Panther
Bár ez már nem ehhez a fórumtémához tartozik, tudsz ajánlani nekem egy oldalt, ahol részletes, lehetőleg magyar nyelvő tájékoztatást találok erről a típusról? Van 3, vegyes állapotú hüvelyem, de sajna egyik sem egész.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 02 06:31 #58324

• Magyarharcos
Egy kérdés, kalibert mm-be, és fordítva át lehet váltani? És hogy kell számolni? Mármint 9mm az milyen kaliber?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 02 08:40 #58325

• Bazooka Joe
Itt sok mindent megtalálhatsz:

en.wikipedia.org/wiki/Caliber
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 11 18:16 #58499

• Molnos Márton
Nekem az amerikai M1 Thompson,M1 Garand,BazookaM9A1 és
a japán Type 100.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 12 12:39 #58525

• Magyarharcos
A Thomival nem sok problémám van, mind össze egy bizonyos táv után egy kicsit félre hord, na meg ha nincs rajta, a cső-szájfék, akkor pláne hogy kicsit mellé lősz.

Az M1 Garand is jó fegyver, csak a tár megoldását, nem tudom miért így találták ki. Kilőttem vele 8-ból 3 töltényt, a maradék 5-öt is ki kellett lőni.

Bazooka-val semmi problem, de mi is az a Type 100?

Ja, a géppisztoly! Hát, passz. A középkori japán fegyverekhez jobban értek, mint a világháborúsokhoz.<br><br>Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2011-08-12 14:41
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 13 10:16 #58561

• Panther
A Thompsonnnak az a nagy hibája, hogy ha nincs rajta kompenzátor, akkor nagy a szórásképe, de a kisebb tár miatt ez javult, mert azért kevesebbet lőhetett egy huzamban, és amúgy is jobban takarékoskodtak a bakák az ammóval, ha kevesebb volt.

A japók meg már akkor tűzfegyverekkel felszerelt tömeghadseregekkel háborúztak, amikor nálunk még az ágyúk is órmótlan nagyok voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 13 17:45 #58582

• Magyarharcos
Ezt hogy érted?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 15 09:27 #58612

• Com. Hakapeszi
Panther írta:
A Thompsonnnak az a nagy hibája, hogy ha nincs rajta kompenzátor, akkor nagy a szórásképe, de a kisebb tár miatt ez javult, mert azért kevesebbet lőhetett egy huzamban, és amúgy is jobban takarékoskodtak a bakák az ammóval, ha kevesebb volt.

A japók meg már akkor tűzfegyverekkel felszerelt tömeghadseregekkel háborúztak, amikor nálunk még az ágyúk is órmótlan nagyok voltak.

Órmotlan nagyok? Nem annyira. A japánoknak meg gyakorlatilag nem is voltak ágyúi, így egy bizonyos koreai admirális 23 csatában lőtte ripityommá őket. De ezt egy holland vagy angol flotta is könnyűszerrel megtette volna már a 16. század végén 17. elején.

Az ágyú nagy, ez a dolga, ez benne a jó.

Az ágyúk órmotlansága különben se zárja ki a tömeghadseregek létét szerintem.<br><br>Szerkesztette: Com. Hakapeszi, Időpont: 2011-08-15 11:31
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 15 11:42 #58615

• Nix
Magyarharcos írta:
A Thomival nem sok problémám van, mind össze egy bizonyos táv után egy kicsit félre hord, na meg ha nincs rajta, a cső-szájfék, akkor pláne hogy kicsit mellé lősz.

Az M1 Garand is jó fegyver, csak a tár megoldását, nem tudom miért így találták ki. Kilőttem vele 8-ból 3 töltényt, a maradék 5-öt is ki kellett lőni.

Bazooka-val semmi problem, de mi is az a Type 100?

Ja, a géppisztoly! Hát, passz. A középkori japán fegyverekhez jobban értek, mint a világháborúsokhoz.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2011-08-12 14:41

Az első Thompsonok nem kicsit voltak pontatlanok, de viszonylag korán, már az M1928-asoknál rákerültek a csőszájfékek. Ezeket aztán az M1A1-eseknél takarékossági okok miatt leszedték, és a probléma újra jelentkezett. Mivel a fegyver nyitott tömegzáras, üres állapotban is elég keményen odacsap ha az ember elcsettinti. Nem is pontlövő fegyvernek tervezték, ahogy a géppisztolyokat általában...

Az M1 Garandnál van mód a részlegesen kilőtt töltőkeret ürítésére, méghozzá a puska töltényűrjének bal külső oldalán lévő gombbal, ami kidobja az összes lőszert a fegyverből. Ezzel az a baj, hogy a lőszerek ekkor már nem szorulnak stabilan egymáshoz a töltőkeretben, és szétrepülnek. Ha gyorsan kellet tárat cserélni egyszerűbb és hatékonyabb volt kilőni a maradék lőszert. Hol lőttél M1 Garanddal?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 15 18:48 #58618

• Magyarharcos
Na vajon?
COD!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 15 19:09 #58619

• Nix
Magyarharcos írta:
Na vajon?
COD!

Naja...
Abból tényleg kimaradt ez a feature... cserében az igazin van

Hogy én mennyit szívtam a szétgurult töltényekkel mikor először próbáltam
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 16 09:45 #58626

• Panther
Na, másként mondom:

Ők már akkor a muskétákhoz fogható fegyverek ezreit használták, amikor nálunk a puskák fele még nem biztos, hogy el is sült. A kínaiak meg sorozatlövő számszeríjakat alkalmaztak tömegesen. Amikor a franciák a százéves háború(k) elején még épp azért vesztettek, mert a számszeríjakat lassan tudták felhúzni, mire az angol íjász egy longbowal már 10 lövést leadott.

Egy szó mint száz: megelőzték a nyugatot.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 16 10:25 #58627

• Com. Hakapeszi
Panther írta:
Na, másként mondom:

Ők már akkor a muskétákhoz fogható fegyverek ezreit használták, amikor nálunk a puskák fele még nem biztos, hogy el is sült. A kínaiak meg sorozatlövő számszeríjakat alkalmaztak tömegesen. Amikor a franciák a százéves háború(k) elején még épp azért vesztettek, mert a számszeríjakat lassan tudták felhúzni, mire az angol íjász egy longbowal már 10 lövést leadott.

Egy szó mint száz: megelőzték a nyugatot.

Akkor másként mondom !

A japánok az európaiaktól vették át a tűzfegyvereket, semmivel nem voltak jobbak azoknál. Sőt a 16. század végén Európában már keréklakatot ás kezdetleges kovás lakatot is használtak és ismerték a huzagolást továbbá már pisztolyokkal lövöldöztek. A japánok ekkor még mindig a kanócos muskétáknál voltak leragadva és nem sok újítást csináltak maguk...
Ami a fegyverek számát illeti kétlem, hogy Japánba több lett volna, mint Európában.
A százéves háború csatáit a franciák a magabiztosságuk és hülyeségük miatt vesztették el. Megfelelő irányítással és taktikával miszlikbe vágták az íjászokat, lásd Patay 1629.
A számszeríj lassabb volt de egyszerűbb használatú és a történelem bebizonyította, hogy ez a fontosabb, lásd a muskéta térnyerése.

A sorozatlövő számszeríjról nem tudok nyilatkozni, de gondolom átütőereje és pontossága nem sok volt.

Bizonyos pontokon megelőzték lehet, de a nyugat tűzfegyver téren később csúnyán lehagyta őket és most erről van szó.<br><br>Szerkesztette: Com. Hakapeszi, Időpont: 2011-08-16 12:31
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 aug. 16 20:13 #58639

• HunBütyök
A sorozatlövő számszeríj kínai találmány volt magas beosztásű vezetőknek volt. Inkább jelképes fegyver volt, kb 5 m-re vitt el, és talán annyi ereje volt mintha én egy kötőtót dobnék valaki felé. Láttam ilyen sorozatlövő számszeríjat a National Geographicon.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla