Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 jan. 29 21:40 #11172

• művésznő
Mondom én, hogy te lennél a diktátor!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 jan. 29 21:53 #11178

• Ailles da Colon
csak vicckoltam.. Hupika...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 jan. 29 21:54 #11179

• művésznő
Mi?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 jan. 30 14:22 #11188

• Ailles da Colon
matektanárom szokta ezeket mondani, hogy vicckoltam.. A vicceltem egyik elferdítése
hozzáteszem gyorsan, a matektanár egyetlen pozitívuma, a humora...
De hát a számológép.. az bizony csodafegyver:laugh:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 jan. 30 14:27 #11189

• művésznő
Azt értettem... a Hupikát nem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 jan. 30 14:33 #11191

• Ailles da Colon
hupkia =hoppá
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 jan. 30 23:00 #11217

• Kurt Tank
Tudjátok mit? A faanyag belső felhasználását akár rám is bízhatjátok! JELENTEM TANULT AZTALOS A HIVATALOS SZAKMÁM!!!!!! Aki nem hiszi járjon utána!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 jan. 31 07:30 #11223

• koszta
Szerintetek melyik volt a legjobb csodafegyver? Vagy melyik lett volna?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 jan. 31 07:41 #11231

• Zeki
V-2
egy hete láttam róla egy filmet, hogy német tudósok a háború végére egy filmbeillő módon egy vár alatt tároltak több ezer darabot amiből Amerika és Szovjetunió jól megszedte magát.Ám az eszes németek, felfedezték az ATOM-REAKTORT.!!!! így Amerika nagyon parázott ezért több titkos ügynököt küldött a megkeresésére. A háború végén meg is találták a vár alatt a reaktort amit ha a németek használnak nyert ügyük van, ám kevés volt az Uránuk és ezért nem sikerült ,de még így is azzal a kevés uránnal is sikerült volna súlyos károkat okozni, de az ügynökök elkapták a tudósokat akiknek hosszú idő után kinyílt a szájuk és elmondták hogy elásták az Uránt.
Így Amerika hazavitte s ennek segítségével megnyílt az Atom-kor.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 feb. 06 20:45 #11645

• Kurt Tank
Nos Zeki barátom, nem hiszem, hogy egy vár alatt lett volna az a reaktor, hanem egy magánbirtokon, név szerint Manfred von Ardenne báró birtokán. Az a reaktor amit még találtak az amik, sajnos v. hál istennek alul volt tervezve és nem hiszem, hogy be tudták volna indítani, akárhogy is akarták volna. De kanyarodjunk vissza Ardenne báróhoz. Az ő magánbitrokán lévő atomreaktor semmiféle energiatermelésre nem volt alkalmas, mert az uránt szárazjég közé pakolták (had ne kelljen elméleti síkon is elmagyarázni), és beindult a láncreakció. -75 fok alatt működött, e hőmérséklet felett leállt. A kiégett \"fűtőanyag\" (vagyis az urán) ezáltal radioaktív lett, amit aztán Ardenne báró és tudóstársai sugárzásbiológiai kutatások során használtak fel!Hát erről ennyit tudok (bár a történészek sem sokkal tudnak többet). A németeknek a háború során kb. 1300 tonna urán volt a birtokukban. Ebből, amikor még tartott a háború 1200 tonnát a szövetségesek lefoglaltak. Szerintem a legjobb \"csodafegyver\" a XXI. osztályú tengeralattjárók voltak! Tudom-tudom mondhattam volna repülőgépet is, de a haditengererészeti fejlesztésből, sőt az összes haditechnikai fejlesztésből sokat profitáltak a szövetségesek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 feb. 07 07:58 #11664

• Zeki
Köszönöm hogy kijavítottál;) \"XXI. osztályú tengeralattjárók\", melyik a kedvenced?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 feb. 27 21:31 #13006

• Kurt Tank
Ez sajna egy elég tág fogalom, de hát pontosítani nem tudok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 11 20:00 #13414

• SZ.P
Több csodafegyverek pl: a Me-163 Komet , a Dornier Do-335 az Arado 234 Blitz (gyors bombázó) és még a Focke-Wulf Ta-183 ,vagy a Úgynevezett \"népvadász\" a Heinkel 162 Volksjager.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 14 12:17 #13460

• Kurt Tank
Ott van még az X-4, Hs-294, a Wasserfall és még sorolhatnám a csodafegyvereket az összes fegyvernemre lebontva.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 24 19:51 #13781

• Ailles da Colon
Azért az ME-163 nem olyan csodafegyver. inkább zsákutcának minősítették. Bár volt egy-két iránymutató megoldása..
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla