Nos Zeki barátom, nem hiszem, hogy egy vár alatt lett volna az a reaktor, hanem egy magánbirtokon, név szerint Manfred von Ardenne báró birtokán. Az a reaktor amit még találtak az amik, sajnos v. hál istennek alul volt tervezve és nem hiszem, hogy be tudták volna indítani, akárhogy is akarták volna. De kanyarodjunk vissza Ardenne báróhoz. Az ő magánbitrokán lévő atomreaktor semmiféle energiatermelésre nem volt alkalmas, mert az uránt szárazjég közé pakolták (had ne kelljen elméleti síkon is elmagyarázni), és beindult a láncreakció. -75 fok alatt működött, e hőmérséklet felett leállt. A kiégett \"fűtőanyag\" (vagyis az urán) ezáltal radioaktív lett, amit aztán Ardenne báró és tudóstársai sugárzásbiológiai kutatások során használtak fel!Hát erről ennyit tudok (bár a történészek sem sokkal tudnak többet). A németeknek a háború során kb. 1300 tonna urán volt a birtokukban. Ebből, amikor még tartott a háború 1200 tonnát a szövetségesek lefoglaltak. Szerintem a legjobb \"csodafegyver\" a XXI. osztályú tengeralattjárók voltak! Tudom-tudom mondhattam volna repülőgépet is, de a haditengererészeti fejlesztésből, sőt az összes haditechnikai fejlesztésből sokat profitáltak a szövetségesek.