Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 24 20:31 #13784

• Oberstgruppenführer
Ezek közül a Csodafegyverek közül sok a kísérleti stádiumot is alig haladta meg én a V3-on voltam kiakadva meg a Nehéz Gusztáv lövegen olyan mennyiségű anygai forrást emésztettek fel amiből akár harkocsi századokat lehetett volna felállítani nem pedig ilyen csekély harci értékű fantazmagóriákat.(Az is igaz imádom nézni a Gusztávról készült felvételeket az a 800mm valami csodálatos . )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 25 13:52 #13800

• Bazooka Joe
Miért egy 50 ágyúból álló üteg amellyel 600 db egyenként 140 kg-os lövedéket lehet kilőni nem nyújt impozáns látványt?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 25 13:59 #13804

• Oberstgruppenführer
Igen ha működött volna azt mondom rendben de esély sem volt rá soha egyszerűen túl merész és kivitelezhetetlen ötlet volt. Cönders-nek esélye sem volt ,hogy befejezze és ha sikerült is volna megalkotni a működő ágyút le is bombázták volna azon a napon amikor elkezd tüzelni. Mint ahogyan meg is tették a még csak készülő V3 betonbunkerrel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 25 14:08 #13809

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Miért egy 50 ágyúból álló üteg amellyel 600 db egyenként 140 kg-os lövedéket lehet kilőni nem nyújt impozáns látványt?

50 ágyúból álló üteg?! Az már tüzérezrednek is derék lenne. Egy üteg 4-6 lövegből állt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 25 14:16 #13815

• Bazooka Joe
Akkor szuperüteg.

1944. december 30.-án végrehajtották vele az első lövést az ardenneki offenzívában. Attól kezdve folyamatosan használták azon a részen, sőt még egy ágyú is csatlakozott az előzőhöz. A két V-3-al összesen 163 lövést adtak le de nem sok eredménnyel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 25 15:22 #13823

• Oberstgruppenführer
Tüzérséggel nemlehet háborút nyerni.(Emlékezzünk csak az Első VH-ra milyen hatalmas tüzérségi előkészítések után is még mindig volt ellenállás a lövészárkokban.) mellesleg én erről az ardenneki bevetésről nem hallottam meg elég elképzelhetetlennek tartom ehez az ágyúhoz egy nagy sín kell amit kb csak földalatti bunkerből lehet normálisan kezelni és még ott is csak kicsi irányzási lehetőségek mellett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 25 17:28 #13830

• Bazooka Joe
Tüzérséggel (önmagában) nem lehet megnyerni egy háborút ugyanakkor nélküle sem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 26 16:58 #13845

• koszta
Bazooka Joe írta:
Tüzérséggel (önmagában) nem lehet megnyerni egy háborút ugyanakkor nélküle sem!

Ezzel teljesen egyetértek. ha megnézzük a szövetséges haderőket is, volt bőven tüzérségi ágyújuk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 26 18:44 #13849

• Oberstgruppenführer
Igen tudom persze fontos a tüzérség de nem olyan formában ahogy a V3 épült. Mivel az egy \"Terror Tüzérség\"
lett volna ami hatékonyan csak egy város ellen bevethető mivel hadseregek mozognak és így nehezen követhetőek egy szűk intervallumban mozgatható tüzérséggel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 már. 27 18:53 #13864

• Kurt Tank
Sokmindenen múlik a győzelem, de a mai háborúra leginkább mobilitás a jellemző! A gyatra a mobilitás, akkor...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 ápr. 27 16:58 #14449

• Álmos97
Szerintem a V2 volt legjobb és leghatásosabb csodafegyver.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 ápr. 27 17:44 #14453

• PanzerfaustHans
Azt olvastam hogy valamit fel akartak lőni valamit de lehet hogy az csak a V-1 volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 ápr. 27 18:32 #14457

• Oberstgruppenführer
Én azt olvastam a V2-esekről ,hogy amikor bevetették az így zajlott:Londonban robbanás történt V1-est nem jeleztek a radarok bombázógép nem volt a közelben. Akkor mi történhetett? Az angol hatóságok elkezdtek vizsgálódni kihalgatták a környéken lakókat mit láttak hallottak és minden tanúnak az volt az egybehangzó vallomása, hogy a robbanás után volt valami elég erős zaj de az égen már nem láttak semmit.A vallomásokat összegezve a légügyi elemzők sápadt arcal fordultak egymás felé:Ez bizony azt jelenti a németeknek olyan fegyvere van ami gyorsabb mint a hangsebesség. És ez ellen már nem tudunk védekezni sehogy.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 ápr. 28 14:00 #14468

• Zeki
V-2 okozta károkat Anglia, Hollandia viselte el (nagy részt) kb. 200 000 embert megölt, \"csoda fegyver\" vagy sem tudott pusztítani....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2009 ápr. 28 20:00 #14485

• Kurt Tank
Ígazi terrorfegyver, ugyanis senki sem tudhatta mikor és hol csapódik be!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.10 másodperc
Joomla templates by a4joomla