Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek
2010 júl. 26 21:36 #37209
HunBütyök
Igen, a marxista történelemhamisítók sokszor fülentenek vl kapcsolatban. Amennyi előnye volt annyi hibája is. A nála felsorolt újítások zöme is lopott ötlet. Végül is hasznos és sikeres páncélos volt.
Téma zárolva.
2010 júl. 27 15:01 #37251
Roland
De mintha olyasmit is hallottam volna, hogy Amerikával közösen dolgozták ki néhány elemét ennek a roppant kényelmetlen, de annál inkább hatásos járműnek. (Nem is az volt a lényeg, hogy luxusharckocsi legyen, de embertpróbáló volt benne ülve harcolni.)
Téma zárolva.
2010 júl. 27 15:10 #37254
De mintha olyasmit is hallottam volna, hogy Amerikával közösen dolgozták ki néhány elemét ennek a roppant kényelmetlen, de annál inkább hatásos járműnek. (Nem is az volt a lényeg, hogy luxusharckocsi legyen, de embertpróbáló volt benne ülve harcolni.)
Ez konkrétan úgy volt, hogy egy amerikában el nem ismert mérnök, Walther Christie, aki nem kapott munkát sem ott, sem Angliában, elment a Szovjetűnióba, ahol orosz mérnökökkel együtt megtervezte a BT-2 harckocsit, egészen pontosan annak futóművét. Ebből fejlesztették később a BT-5, a BT-7, s a T-34 futóművét is.
Téma zárolva.
2010 júl. 27 15:23 #37257
Roland
Ez a mérnök igazi hazafi volt!!!
Téma zárolva.
2010 júl. 28 05:47 #37259
HunBütyök
Roland írta:
áááá, nem közösen, csak annakidején megvtték a Christie-féle harckocsi egy darabját. Ennek alapján legyártottak kb 10 000 különböző BT harckocsit. Na és a BT volt az egyik őse a T-34-nek.
A szvjetek mind a BT-ről és mind a T-34-ről írtak dalocskákat is.
Itt a vidiben T-34-esek vannak, de ez becsapás, ez a dal a BT-kről szól.
Imádom. Ezt szoktam hallgatni kis Chvrolet sparkmban amikor a városban manőverezek 1000-rel.
Itt egy vidi a BT-kről, amik csodafegyvrnek számítottak a 30-as években.
HunBütyök, Időpont: 2010-07-28 07:55
Téma zárolva.
2010 júl. 28 07:48 #37260
Roland
Hangulatos muzsika...
Téma zárolva.
2010 júl. 28 07:58 #37263
2010 júl. 28 09:11 #37265
Roland
Visszatérve a csodafegyverekre, szerintem a Bachem 349-es jócskán beillett volna közélyük... A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
De a Bachem Ba 349 Natter már nem került harci alkalmazásba.
Az egyetlen pilótás kísérlet is kudarcba fulladt...
Lothar Sieberről egyébként van cikk fent a honlapon.
Téma zárolva.
2010 júl. 28 14:23 #37273
HunBütyök
Azért a BT is csodafegyver volt.
Hozzátenném, hogy a Christie futóműves dolgok angliában is hódítottak, pl. a MK IV cirkáló harckocsikban. Ez a Crusader elődjének tekinthtő.
Téma zárolva.
2010 júl. 28 17:03 #37275
Roland
Kamikaze írta:
De a Bachem Ba 349 Natter már nem került harci alkalmazásba.
Az egyetlen pilótás kísérlet is kudarcba fulladt...
Lothar Sieberről egyébként van cikk fent a honlapon.
Jól mondod! Ezek mellett pedig egy roppant egyszerű, együléses, egyszerhasználatos, rakétahajtóműves, többnyire furnérból készült elfogóvadász lett volna.
Téma zárolva.
2010 júl. 30 11:30 #37384
Roland
A Luftwaffénak rengeteg olyan fejlesztése volt, ami méltán megérdemli a csodafegyver címet...
Téma zárolva.
2010 júl. 30 12:00 #37393
HunBütyök
Mi az a csodafegyver, ami egy papíron megszületett rajhz volt, vagy amiből egy prototípus volt? Szerintem nem méltók a csodafegyver névre, mert nm szolgáltak rá.
Én sokkal inkább csodafegyvernek tartom a KV harckocsikat, a a Bf-109-est, B-24-es repcsit, a t-34-est, a Shermant és mindent ami hozzájárult egy-egy sikerhez. Gyakorlatilag minden bevált fegyvert (minőségtől és mennyiségtől függően) csodafegyvernek tartok. Tervrajzokat, ötleteket, prototípusokat NEM!
Téma zárolva.
2010 júl. 30 12:01 #37394
HunBütyök
Ki hallot pl. a magyar Gamma-Juhász lőelemképzőről? Na az csodafegyver volt. A légvédelmet nagyban korszerűsítette.