Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 30 14:18 #37403

• Zeki
Igen egyetértek, az számít \"csodafegyvernek\", ami nem csak papíron volt, és nem egy prototípus készült belőle, így a német légierő nem büszkélkedhet sok \"csodafegyverrel\". Ez a jelző is elég szürreális, olyan fegyverre, ami milliók életét hivatott kioltani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 30 14:21 #37404

Nem rég vettem 1 könyvet az a címe hogy Magyarország a II. Világháborúban és abban van 1 kép róla . A kép címe pedig : A méltán híressé lett Gamma-Juhász-féle 34 M légvédelmi lőelemképző az eszterházi lőtéren, 1939-ben . Szép kép egész jól megfigyelhető rajta a sok műszer és kijelző de a működésről nem ír semmit ...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 30 14:25 #37405

Zeki írta:
Igen egyetértek, az számít \"csodafegyvernek\", ami nem csak papíron volt, és nem egy prototípus készült belőle, így a német légierő nem büszkélkedhet sok \"csodafegyverrel\". Ez a jelző is elég szürreális, olyan fegyverre, ami milliók életét hivatott kioltani.

Ha csak csodának hívnák akkor az lenne de benne van a fegyver is szerintem nincs baj ezzel a jelzővel .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 30 14:32 #37406

• Zeki
Hát fegyverrel, igen embert ölnek, így jogos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 30 14:47 #37407

• Roland
HunBütyök írta:
Mi az a csodafegyver, ami egy papíron megszületett rajhz volt, vagy amiből egy prototípus volt? Szerintem nem méltók a csodafegyver névre, mert nm szolgáltak rá.
Én sokkal inkább csodafegyvernek tartom a KV harckocsikat, a a Bf-109-est, B-24-es repcsit, a t-34-est, a Shermant és mindent ami hozzájárult egy-egy sikerhez. Gyakorlatilag minden bevált fegyvert (minőségtől és mennyiségtől függően) csodafegyvernek tartok. Tervrajzokat, ötleteket, prototípusokat NEM!

Igen, de nem a Shermant és az általad felsorolt fegyvereknek a tervrajzát használták fel az Amerikaiak a Hidegháború sikerének az érdekében...
Márpedig a jövő határozta meg, hogy mi számít csodafegyvernek!<br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-07-30 16:48
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 30 16:26 #37412

• Zeki
Már megint, itt tartunk, hogy ellopták a tervrajzokat
Ott voltál? Szerintem erről felesleges beszélni, pláne ebbe a topicba.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 30 16:27 #37413

• Gipszj
Nem túl rég jelent meg róla egy cikk, úgy emlékszem, hogy a Haditechnika c. folyóiratban. Abban jobban le volt írva mint ahogy én elő tudom adni. A műszer egy elektro-mechanikus szerkezet volt. A lelke egy cserélhető különleges alakú u.n. ballisztikai test volt.
Ezt csuklós karok tapogatták le és elektromos ellenállások változtatásával alakították lőelemekké. A ballisztikai test cserélhető volt az alkalmazott lövegnek megfelelően. A műszer úgy emlékszem, hogy 6 löveget tudott távvezérelni, ezek kábelekkel voltak összekötve a műszerrel. 450 km/h sebességig volt alkalmas lőelem képzésre. Nagy előnye volt, hogy miután optikai úton kapta a bemenő adatokat nehezen volt zavarható. Alkalmas volt a felhőben (láthatatlanul) repülő cél követésére, ha előtte elegendő adatot kapott. A digitális lőelemképző megjelenéséig csúcstechnika volt. A 450 km/h sebesség az sok volt a maga idejében, mert a B-17-es utazósebessége terhelve csak 275 km/h körül volt, a vadászgépek utazó sebessége se volt több még a háború vége felé sem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 30 16:29 #37414

• Gipszj
Az előbbi a Juhász-Gamma lőelemképzőre vonatkozik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 30 16:31 #37415

• Zeki
Hoppá, akkor nem volt semmi a találmány, te sokat tudsz, nagyon sokat:lol:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 30 18:07 #37422

• Roland
Zeki írta:
Már megint, itt tartunk, hogy ellopták a tervrajzokat
Ott voltál? Szerintem erről felesleges beszélni, pláne ebbe a topicba.

Nem, én nem erre akartam kilyukadni! De abszurdnak találtam, hogy egy guruló fürdőkádról állítják, hogy csodafegyver...
Az ilyenekre legfeljebb a \&quot;győzelem fegyvere\&quot; elfogadható, de semmiképp nem a csodafegyver...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 30 22:47 #37426

Gipszj írta:
Nem túl rég jelent meg róla egy cikk, úgy emlékszem, hogy a Haditechnika c. folyóiratban. Abban jobban le volt írva mint ahogy én elő tudom adni. A műszer egy elektro-mechanikus szerkezet volt. A lelke egy cserélhető különleges alakú u.n. ballisztikai test volt.
Ezt csuklós karok tapogatták le és elektromos ellenállások változtatásával alakították lőelemekké. A ballisztikai test cserélhető volt az alkalmazott lövegnek megfelelően. A műszer úgy emlékszem, hogy 6 löveget tudott távvezérelni, ezek kábelekkel voltak összekötve a műszerrel. 450 km/h sebességig volt alkalmas lőelem képzésre. Nagy előnye volt, hogy miután optikai úton kapta a bemenő adatokat nehezen volt zavarható. Alkalmas volt a felhőben (láthatatlanul) repülő cél követésére, ha előtte elegendő adatot kapott. A digitális lőelemképző megjelenéséig csúcstechnika volt. A 450 km/h sebesség az sok volt a maga idejében, mert a B-17-es utazósebessége terhelve csak 275 km/h körül volt, a vadászgépek utazó sebessége se volt több még a háború vége felé sem.

Amikor azt írod hogy 6 löveget tudott vezérelni azt arra érted hogy 6 lövegnek adta meg a kordinátákat ?
Mert nekem 1. az ugrott be hogy 6löveget irányít és az embereknek csak tölteni kell de ez kicsit futurisztikusnak tűnt
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 05:26 #37428

• Gipszj
Úgy értelmeztem, hogy a kordinátákat, de ez nem biztos. A Hadtörténeti múzeumnak is volt egy példánya, ott utána lehet nézni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 07:04 #37431

• Zeki
Roland írta:
Nem, én nem erre akartam kilyukadni! De abszurdnak találtam, hogy egy guruló fürdőkádról állítják, hogy csodafegyver...

Az ilyenekre legfeljebb a \&quot;győzelem fegyvere\&quot; elfogadható, de semmiképp nem a csodafegyver...

Jogos, én is hasonló irányba akartam kilyukadni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 12:00 #37433

• HunBütyök
A csodafegyver az, ami mgváltoztatja a hború menetét döntően. és amikor 1942-ben megérkztek az első Shermanek, kllemetlen meglptésnk biznyultak a németek számára. Éppúgy a T-34-esek. De csodafegyver a tök egyszerű Katyusa is, vagy akár a 88-as is régebben. Csodafegyver a Spitfire és a Hurricane szintén, a Bf-109 is. Vagy a Gamma-Juhász lőelemképző is, ami nagyban megsegítette a légvédelmi tüzéreink munkáját, sőt a németeknek is adtunk át belőle.

A tervrajzok, prototípusok nem mások mint elkesredett ötetek, próbálkozások, amik sokszor gyerekcipőbn jártak, vagy megvalósíthatatlanok voltak. Ezek a dolgok viszont inkább vereség jelei. Minőséggel és ötletességgel igyekeztek pótolni a mennyiséget. De nem jött össze. Ennyi erővel a németek is loptak sok mindent a háború előtt.Például az Opel cég története honnan ered, A kezdeti varrógép és kerékpárgyártú üzem a századfordulón egy francia autógyárral szerződött le és ebből lett az első Opel autó, az Opel-Darracq, aminek mindenne francia volt, csupán a karosszéria készült az Opelben. A teherkocsi gyártás meg a General Motors licensze alapján indul tbe, Ford tervekkel. Hopá-hoppá--- A híres Opel-Blitz teherkocsi család amerikai? Aztaaaaaaa.... a kis sunyi nácikák amcsi teherkocsikat gyártottak? Hogy voltak képesek untermensch gyárak termékeink licenszét felhazsnálni? A német Fordokról ne is beszéljünk. Ford BB, Ford G917 és társaik. Ó bocsának, ezek még az amerikai nevet is mghagyták. Ejnyebejnye...
És mi van a híres Christie futóművel a Panzer II Ausf. D-nél?
És hogy képzelték a kis huncutok a szovjetek által lenyúlt francia 37 mm-es ágyújából megalkotni a pak36-ot? Ezek a fránya kis németek... És a csudába is... Mind koppintásokkal rohanták le Európát! Éppen úgy ahogy koppintásokkal, és tervrajzokkal fejlesztett ki fegyverket a két szuperhatalom 1945 után...

Úgyhogy ne hozzuk fel ezt a német tervek lopkodását és felhazsnálását, mert a nácik is ugyanezt tették.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 12:06 #37434

• HunBütyök
www.gammatech.hu/php/showpage.php?lang=e...istory/afterworldwar

itt a lőelemképző Igaz csak említik benne a második vh-sat.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-07-31 14:06
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla