Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 19:47 #37460

Roland írta:
Hát, nem tudom! Valahogy egy páncélos ütközetben inkább a Tigris felé húzott volna a szívem:P . (Legalábbis a Nyugati fronton:whistle: )

Páncélos csatában én maradtam volna a jó öreg mozdonynál ha lehet:P

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 19:52 #37461

• Roland
Szép kép!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 19:55 #37462

• Roland
Egyébként ha már a vonatok szóba kerültek, a Németek néhány páncélvonatja és vasúti ágyúja is beillik a csodafegyverek közé...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 20:17 #37463

• Roland
Itt van például a Dora: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-07-31 22:18
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 20:57 #37464

Roland írta:
Itt van például a Dora: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-07-31 22:18

Jóféle.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 20:57 #37465

Roland írta:
Egyébként ha már a vonatok szóba kerültek, a Németek néhány páncélvonatja és vasúti ágyúja is beillik a csodafegyverek közé...

A mozdonyt a repcsire értettem. A P-47 Thunderbolt beceneve mozdony volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 21:02 #37466

• Roland
panzer2 írta:
Roland írta:
Itt van például a Dora: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-07-31 22:18

Jóféle.

Meghiszem azt!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 júl. 31 21:05 #37467

• Roland
Jagdpanther írta:
Roland írta:

A mozdonyt a repcsire értettem. A P-47 Thunderbolt beceneve mozdony volt.

Igen, sejtettem, hogy nem szerencsétlen, péppébombázott vasúti szerelvényre gondoltál.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 01 05:53 #37470

• HunBütyök
Egészen addig míg le nem kapták a lánctalpát, vagy mögé nem kerültek. vagy amíg nem volt tiszta az égbolt. A szitu az volt mint a B1 és a KV esetében. A történelem ismétli önmagát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 01 05:55 #37471

• HunBütyök
Páncélvonat és vasúti áégyú nem csodafegyver. Sínhezkötöttségük, nehézksségük, sebezhetőségük miatt nem állják meg helyüket. Továbbá első világháborús, elavult konstrukciónak számítottak. Azért is javarészt partizánvadász akalualkhoz osztották be őket, illetve hátországi járőrözésre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 01 06:19 #37473

• Zeki
A Dorát, úgy is ismerheti az ember, hogy \'Nehéz Gusztáv\' de, ez inkább a gúnyneve. Elég ismert, hisz a Második világháború legnagyobb vasúti lövege, 80 cm-res. Szevasztopol eleste után szerelték szét, és szállították mai napig ismeretlen helyre, de valószínűleg beolvasztották.
Gigantikus gép, csak az ilyen gépeknek van egy gyengéje: sok kezelő kell hozzá, és mivel vasúti löveg...kellenek sínek, amiket igen könnyű megsemmisíteni, így nehezen közlekedett ez a jószág.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 04 08:35 #37579

• Bazooka Joe
Pláne a Szovjetunióban. Remélem értitek miért... Mindazonáltal ha valahova ezek a monstrumok odalőttek, ott kő kövön nem maradt.

Mindazonáltal a kevésbe nehéz vasúti ágyúk sokkal hatékonyabbak voltak a mindenki által ismert Dora és Nehéz Gustav.

Egyébként Zeki a két név nem egy és ugyanazon ágyúra vonatkozik, hanem két különbözőre...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 04 08:39 #37580

• Zeki
Ezt nem tudtam. Köszi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 04 09:08 #37582

Zeki írta:
A Dorát, úgy is ismerheti az ember, hogy \'Nehéz Gusztáv\' de, ez inkább a gúnyneve. Elég ismert, hisz a Második világháború legnagyobb vasúti lövege, 80 cm-res. Szevasztopol eleste után szerelték szét, és szállították mai napig ismeretlen helyre, de valószínűleg beolvasztották.
Gigantikus gép, csak az ilyen gépeknek van egy gyengéje: sok kezelő kell hozzá, és mivel vasúti löveg...kellenek sínek, amiket igen könnyű megsemmisíteni, így nehezen közlekedett ez a jószág.

Sok kezelőre, és vasútépítő katonára is szükség volt, a Dora esetében a dupla sínpár miatt, meg lövésenként valahány centit süllyedt a sínpár...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 04 17:39 #37594

• HunBütyök
és azt tudtátok-e hogy voltak francia vasúti monstrumok is? Volt amit a maginot vonalba lehet becsihuhuzni...

csi-hu-hu-csi-hu-hu és ment a helyére...

320 mm meg ilyemsik voltak. Javarészük első vh-s volt. Ahogy az angol vasúti ágyúk is.

A szovjetek is azt hiszem de nekik is volt jópár. TM-130 meg ilyesmik h ajól emlékszem.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla