Engem nem csak a tigris érdekel hanem sok más de azért a szovjet mentő autók nem a kedvenc részem.
Téma zárolva.
Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek
2010 aug. 10 19:12 #38020
HunBütyök
Nem írok, mert nagyon hátrakerül az írásom a fórumban.
Téma zárolva.
2010 aug. 10 19:40 #38023
Roland
panzer2 írta:
Engem nem csak a tigris érdekel hanem sok más de azért a szovjet mentő autók nem a kedvenc részem.
Bennem is hasonló gondolatok kavarognak.
Téma zárolva.
2010 aug. 10 19:52 #38025
Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Mégness akna nem valami nagy cucc, sok szövetsélges katona által hazsnált mágneses akna küldte a másvilágra a német konzervdobozokat.
A Zimmerit réteg megjelenéséig...
Téma zárolva.
2010 aug. 10 20:08 #38027
Roland
Bazooka Joe írta:
HunBütyök írta:
Mégness akna nem valami nagy cucc, sok szövetsélges katona által hazsnált mágneses akna küldte a másvilágra a német konzervdobozokat.
A Zimmerit réteg megjelenéséig...
Igen, ami egyben a tapadóaknák ellen is védelmet nyújtott.
Téma zárolva.
2010 aug. 10 20:09 #38028
HunBütyök
És még mi ellen? Úgytudom csak az ellen.
Téma zárolva.
2010 aug. 10 20:10 #38029
HunBütyök
A homokzsákok a járművekre tkintve meg a Panzerfaust ellen ha jóltudom.
Ezek a praktikus okosságok is igazi csodafegyverek, éppúgy mint a műszaki-mentő járművek.
Téma zárolva.
2010 aug. 10 20:13 #38030
Bazooka Joe
Élő pajzsot is alkalmaztak néha. Természetesen leggyakrabban a civilizált amerikaiak illetve a kevésbé -||- szovjetek. Normandiában pl.: így halt meg a 130. páncélos-tanhadosztály (130. Panzer-Lehr-Division) egyik magas rangú tisztje.
Téma zárolva.
2010 aug. 10 20:13 #38031
Roland
De én azokra a vízfelszín alatti aknákra gondoltam, melyeknek nem szükséges nekiütközni a hajóknak, hanem bőven elég ha megközelítik őket, és az akna mágneses érzékelője szúrólánggal berobbantotta a torpexet.
Téma zárolva.
2010 aug. 10 20:18 #38032
Bazooka Joe
Hajcihő írta:
Nem kell kijavítsál, mivel a németek - százféle - mesterlövészpuskájával, és különösen céltávcsőjével vetettem össze a Mosin-Nagantot.
Ez a mai napig a világ egyik legjobb céllövő fegyvere, mégha a finn változat jobb is.
Amit tudni kell: A Szovjetúnióban - azon túl, hogy Szibériában és egyéb vad helyeken az életbenmaradás eszköze volt - még a háború előtt \"divatot\" csináltak a mesterlövészetből, és ehhez ki is alakították a legjobb és legpraktikusabb fegyvereket és segédberendezéseket. Az újságok \"A Szovjetúnió Hősei\"-ként írtak a mesterlövészekről, és valóban, jó néhányukat ki is tüntették ezzel az érdemrenddel.
A dolog lényege az, hogy tömegsport volt a mesterlövészet, és ehhez tömegtermelték a megfelelő céllövő puskákat. Ezek pedig egyszerűek, megbízhatók és pontosak voltak.
A németek - pl. Sztálingrádnál - egyenesen rettegtek tőlük, és okkal.
Naszóval, ez az a fegyver, ami megette a Mausereket és egyebeket:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Sajnos ez így volt. Mindazonáltal a német mesterlövészek képzettségéhez sem fér semmi kétség...
Téma zárolva.
2010 aug. 10 20:29 #38035
HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Élő pajzsot is alkalmaztak néha. Természetesen leggyakrabban a civilizált amerikaiak illetve a kevésbé -||- szovjetek. Normandiában pl.: így halt meg a 130. páncélos-tanhadosztály (130. Panzer-Lehr-Division) egyik magas rangú tisztje.
Tudom, leírta Palibá\'
Hát ja, ők is követtek el sok gaztetett, ahogy mindenki.
Téma zárolva.
2010 aug. 10 20:39 #38038
Bazooka Joe
Gratulálok, hogy onnan veszed az infóidat.
Téma zárolva.
2010 aug. 10 21:02 #38045
Jólvan srácok, látom még mindíg nyírjátok egymást:laugh:
Jelenleg két lengyel, és egy cseh srác üdül nálam holnap estig, tehát nem leszek még, csak felnéztem, mert írtak e-mailt haza.
És a lengyelek oda vannak a Sabatonért:woohoo:
Bocsi az offért, de hogy biztos ne töröljétek:<br><br>Szerkesztette: Zeki, Időpont: 2010-08-11 07:43