Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 18:58 #38017

• HunBütyök
panzer2 írta:
Engem érdekel jobban mint a szovjet mentő autók...

Jó de te fiatal vagy, ennyi idősn én is csak a Tigrisre meg a Liberatorra gerjedtem (amiket mondjuk szégyellek is).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 19:01 #38018

• Roland
HunBütyök írta:
panzer2 írta:
Engem érdekel jobban mint a szovjet mentő autók...

Jó de te fiatal vagy, ennyi idősn én is csak a Tigrisre meg a Liberatorra gerjedtem (amiket mondjuk szégyellek is).

Ez érdekes. Kicsit részletesebben is kifejthetnéd.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 19:04 #38019

Engem nem csak a tigris érdekel hanem sok más de azért a szovjet mentő autók nem a kedvenc részem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 19:12 #38020

• HunBütyök
Nem írok, mert nagyon hátrakerül az írásom a fórumban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 19:40 #38023

• Roland
panzer2 írta:
Engem nem csak a tigris érdekel hanem sok más de azért a szovjet mentő autók nem a kedvenc részem.

Bennem is hasonló gondolatok kavarognak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 19:52 #38025

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Mégness akna nem valami nagy cucc, sok szövetsélges katona által hazsnált mágneses akna küldte a másvilágra a német konzervdobozokat.

A Zimmerit réteg megjelenéséig...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 20:08 #38027

• Roland
Bazooka Joe írta:
HunBütyök írta:
Mégness akna nem valami nagy cucc, sok szövetsélges katona által hazsnált mágneses akna küldte a másvilágra a német konzervdobozokat.

A Zimmerit réteg megjelenéséig...

Igen, ami egyben a tapadóaknák ellen is védelmet nyújtott.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 20:09 #38028

• HunBütyök
És még mi ellen? Úgytudom csak az ellen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 20:10 #38029

• HunBütyök
A homokzsákok a járművekre tkintve meg a Panzerfaust ellen ha jóltudom.

Ezek a praktikus okosságok is igazi csodafegyverek, éppúgy mint a műszaki-mentő járművek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 20:13 #38030

• Bazooka Joe
Élő pajzsot is alkalmaztak néha. Természetesen leggyakrabban a civilizált amerikaiak illetve a kevésbé -||- szovjetek. Normandiában pl.: így halt meg a 130. páncélos-tanhadosztály (130. Panzer-Lehr-Division) egyik magas rangú tisztje.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 20:13 #38031

• Roland
De én azokra a vízfelszín alatti aknákra gondoltam, melyeknek nem szükséges nekiütközni a hajóknak, hanem bőven elég ha megközelítik őket, és az akna mágneses érzékelője szúrólánggal berobbantotta a torpexet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 20:18 #38032

• Bazooka Joe
Hajcihő írta:
Nem kell kijavítsál, mivel a németek - százféle - mesterlövészpuskájával, és különösen céltávcsőjével vetettem össze a Mosin-Nagantot.

Ez a mai napig a világ egyik legjobb céllövő fegyvere, mégha a finn változat jobb is.
Amit tudni kell: A Szovjetúnióban - azon túl, hogy Szibériában és egyéb vad helyeken az életbenmaradás eszköze volt - még a háború előtt \"divatot\" csináltak a mesterlövészetből, és ehhez ki is alakították a legjobb és legpraktikusabb fegyvereket és segédberendezéseket. Az újságok \"A Szovjetúnió Hősei\"-ként írtak a mesterlövészekről, és valóban, jó néhányukat ki is tüntették ezzel az érdemrenddel.

A dolog lényege az, hogy tömegsport volt a mesterlövészet, és ehhez tömegtermelték a megfelelő céllövő puskákat. Ezek pedig egyszerűek, megbízhatók és pontosak voltak.
A németek - pl. Sztálingrádnál - egyenesen rettegtek tőlük, és okkal.

Naszóval, ez az a fegyver, ami megette a Mausereket és egyebeket:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Sajnos ez így volt. Mindazonáltal a német mesterlövészek képzettségéhez sem fér semmi kétség...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 20:29 #38035

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Élő pajzsot is alkalmaztak néha. Természetesen leggyakrabban a civilizált amerikaiak illetve a kevésbé -||- szovjetek. Normandiában pl.: így halt meg a 130. páncélos-tanhadosztály (130. Panzer-Lehr-Division) egyik magas rangú tisztje.

Tudom, leírta Palibá\'

Hát ja, ők is követtek el sok gaztetett, ahogy mindenki.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 20:39 #38038

• Bazooka Joe
Gratulálok, hogy onnan veszed az infóidat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 aug. 10 21:02 #38045

Jólvan srácok, látom még mindíg nyírjátok egymást:laugh:
Jelenleg két lengyel, és egy cseh srác üdül nálam holnap estig, tehát nem leszek még, csak felnéztem, mert írtak e-mailt haza.

És a lengyelek oda vannak a Sabatonért:woohoo:

Bocsi az offért, de hogy biztos ne töröljétek:<br><br>Szerkesztette: Zeki, Időpont: 2010-08-11 07:43
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla