Hát én olvastam már, hogy német srác ír rólunkk így ahogy te artál az olaszokról... Nem jó érzés, elhiszed.. Akikre felnézel, és csodálod őket, ők bizony néha nem úgy vélekednek rólad, ahogyan te szeretnéd.
Képzeld, több német alakulat is megcsinálta azt amit leírtál... igen, futottak, megadták magukat. Ugyanis az olaszok tudták, a sivatagban a brit hadifogság nem olyan, mint a szovjet szibériában. Persze voltak kirívó esetek, de aki tudta a tenglyhatalmak fiai közül az inkább megadta magát a nyugatiaknak mintsem harcolt tovább egy bukott ügyért.
Az olaszok sem futottak úgy ahogy leírtad a Donnál. Tőlünk délre helyezkedtek el, őket sokkal kisebb támadás érte. A fő támadási irány pont ránk esett, ugyanis a szovjetk tisztában vltak erőviszonyainkkal.
A németek pedig feléáldoztak minket, és még megannyi szövetségesüket, ugyanis amig a mi feladatunk volt feltartani a szovjetket, addig ők biztonságos helyre vonták össze a tengelyhatalmak gerincét alkotó német alakulatokat.
Én egyik nép fiait sem írom le egy szóval, ahogy te tetted.. mert butaság, sokféle embr harcolt, minden egye skatonának más volt a mentalitása.. Nemtudom, tudtad-e hogy a spanyol kék hadosztály sok katonáj azért ment el keletr, hogy hazájában üldözött komcsiként a vörösökhöz álljon? Csak sajnos a vörösöknek ők \"fasiszták\" voltak és aki megpróbálta az megtáboroztatták Szibériában.
A háború sokkal összetettebb fogalom, egy nép hadseregének vizsgálata, leírása pedig jóval komplexebb dolog, mintsem pár jelző egy mondatban.
Mennyire ismered az Oroszoroszági Olasz Expedíciós Erők felépítését, szervezetét, összetételét, ha már Don-kanyarról van szó...<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-11-11 21:10