Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 06:12 #47068

• Gipszj
portillo írta:
Gipszj írta:
Olvasd a kiegészítést amit hozzáírtam az előzőhöz. Napoleon nem tudta legyőzni az oroszokat és az angolokat, meg a spanyolokat. Poroszország legyőzése egy hét volt

De milyen 1 hét? 3frontos háborúban úgy hogy Nagy Frigyes sorban verte meg az osztrák, francia fősereget, az orosz fősereg már túl sok volt neki.

Némi segítséggel. 1 hét alatt Napoleon végzett Poroszországgal. Ezután ment Lujza királyné Napolonhoz magát fölkínálni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 06:12 #47069

Gipszj írta:
Olvasd a kiegészítést amit hozzáírtam az előzőhöz. Napoleon nem tudta legyőzni az oroszokat és az angolokat, meg a spanyolokat. Poroszország legyőzése egy hét volt
Egyébként a hétéves háború tényleg egyenlőtlen volt, Hadik kb. háromezer emberével csinált majmot a poroszokból. Egyébként a poroszoknak is volt szövetségese.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-12 07:09

Anglia... De honnan veszed hogy 1 hét volt, 7 éves háború volt... Hadik? Nem ért el vele semmit, de pl ha megnézed a Leuthein ütközet menetét rá lehet jönni milyen zseni volt Nagy Frigyes.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 06:13 #47070

Gipszj írta:
portillo írta:
Gipszj írta:

De milyen 1 hét? 3frontos háborúban úgy hogy Nagy Frigyes sorban verte meg az osztrák, francia fősereget, az orosz fősereg már túl sok volt neki.

Némi segítséggel. 1 hét alatt Napoleon végzett Poroszországgal. Ezután ment Lujza királyné Napolonhoz magát fölkínálni.

És ki beszélt a 19.századról de mindegy:PP A hétéves háború telejsen más, de már elszálltunk nagyon a témával. Kellene nyitni egy témát ilyen nem második világháborús történelmi témának.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 07:04 #47072

• Gipszj
portillo írta:
Gipszj írta:
portillo írta:
Gipszj írta:

És ki beszélt a 19.századról de mindegy:PP A hétéves háború telejsen más, de már elszálltunk nagyon a témával. Kellene nyitni egy témát ilyen nem második világháborús történelmi témának.

Hétéves háború XVIII. század. Egyébként ha valamit hinni akarok akkor hiszem is, még ha nem is úgy van. Néha(?)fárasztó ez az elvakult, ostoba vakhit a németek nemlétező felsőbbrendűségétől. Egyébként német vagy? Mert ha nem akkor csak egy féreg vagy a német ideológia szerint egy harmadrendű segédnépből. (Ők mondták)Ha Hitler győz, akkor most tevét legeltetnél Ázsia pusztáin, vagy a WC-t pucolnád egy német parasztnál.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-12 08:05
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 07:23 #47074

Gipszj írta:
portillo írta:
Gipszj írta:
portillo írta:
Gipszj írta:

Hétéves háború XVIII. század. Egyébként ha valamit hinni akarok akkor hiszem is, még ha nem is úgy van. Néha(?)fárasztó ez az elvakult, ostoba vakhit a németek nemlétező felsőbbrendűségétől. Egyébként német vagy? Mert ha nem akkor csak egy féreg vagy a német ideológia szerint egy harmadrendű segédnépből. (Ők mondták)Ha Hitler győz, akkor most tevét legeltetnél Ázsia pusztáin, vagy a WC-t pucolnád egy német parasztnál.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-12 08:05

Én felhoztam ellenpéldának a hétéves háborút, erre mondtad hogy 1 hét alatt elintézték a poroszokat(?), ja igen Napóleon korában, nem értettem hogy jött ide.
Teljesen más a két háború... Senki nem dicsőíti őket, se a nácikkal nem szimpatizálok, szóval ez nem talált.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 07:42 #47075

• Gipszj
A hétéves háború úgy került ide, hogy nagyon régóta nem győztek a németek az általam jelzetteken kívül. A hétéves háborúban kettészakadt Európa, a németek is szövetségesük voltak valakinek, (ha jól emlékszem az angoloknak), nem egyedül harcoltak, és mit ért el Nagy Frigyes? Rá harminc-negyven évre a porosz királyné Napoleonnak kínálgatta magát. Egyébként nem ment vele semmire, de ez más kérdés. Ja, a dánok ellen csak osztrák segítséggel nyertek, innen van az osztrák-magyar haditengerészetnél a Helgoland cirkáló név.
Ezután olasz segítséggel legyőzték Ausztriát. (lásd lissai csata, észak-olaszországi harcok)

Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-12 08:43

Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-12 08:46<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-12 08:49
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 11:37 #47085

• Einer spinnt immer!
portillo írta:
Gipszj írta:

ezzel én is vitatkoznék. 1 hét? régebben azért még nem voltak villámháborúk... Jah, és abban az időben Poroszország volt Európa 3. legnagyobb birodalma!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 11:40 #47086

• Einer spinnt immer!
Gipszj írta:
portillo írta:
Gipszj írta:
portillo írta:
Gipszj írta:

Hétéves háború XVIII. század. Egyébként ha valamit hinni akarok akkor hiszem is, még ha nem is úgy van. Néha(?)fárasztó ez az elvakult, ostoba vakhit a németek nemlétező felsőbbrendűségétől. Egyébként német vagy? Mert ha nem akkor csak egy féreg vagy a német ideológia szerint egy harmadrendű segédnépből. (Ők mondták)Ha Hitler győz, akkor most tevét legeltetnél Ázsia pusztáin, vagy a WC-t pucolnád egy német parasztnál.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-12 08:05

mért vagy ebben olyan biztos, hogy németek csicskásai lennénk? ez is elvakultság, elfogultság a témával kapcsolatban. mert ha olvastad is a Mein kampf-ot, tudniillik, már azt is módosították a szövetségesek saját szájízük szerint. Az eredetit kéne elolvasni, na abban van benne az igazság!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 11:56 #47088

• Gipszj
Szégyenlem rettenetes bűnöm, de nem olvastam a Mein Kampf-ot. Olvastam más hasonló írásművet, mindegyikre jellemző volt a púderolás, saját magának a fényezése és az, hogy csak azt veszik figyelembe ami az írónak előnyös. Egyébként nem én mondtam ki, hogy aki a németeket (de más egyéb népséget is) ilyen kritikátlanul imád az csicskás. Egyébként a németimádókhoz hasonlóan a bolsevikok is meg voltak győződve a saját felsőbbrendűségükről. Magam részéről igyekszem tárgyilagos lenni, de nem tudom mi a különbség abban, hogy Lenin mondta, tehát igaz meg Hitler mondta, tehát igaz. Korlátoltság mind a kettő.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 13:57 #47112

• Einer spinnt immer!
félreértesz, én nem vagyok németimádó
ám csak az igazságot akarom megtudni e kényes holokauszt-háborús bűnök között. mert ilyenkor nem éri meg tárgyilagosnak lenni. csak azért, mert az amcsik is követtek el háborús bűnöket, a németek persze sokkal többet, blablabla...
így nem fog kiderülni az igazság ha szarunk rá magasról, és inkább elengedjük a fülünk mellett a tényeket...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 14:07 #47117

• Gipszj
Einer spinnt immer! írta:
félreértesz, én nem vagyok németimádó
ám csak az igazságot akarom megtudni e kényes holokauszt-háborús bűnök között. mert ilyenkor nem éri meg tárgyilagosnak lenni. csak azért, mert az amcsik is követtek el háborús bűnöket, a németek persze sokkal többet, blablabla...
így nem fog kiderülni az igazság ha szarunk rá magasról, és inkább elengedjük a fülünk mellett a tényeket...

Ha valaki nem tárgyilagos akkor az hisz. Hinni bármiben lehet (marslakók, német vagy a választott nép felsőbbrendűsége), az igazságot nem a hit fogja megmutatni, hanem a tudás és a realitás. Ebből nem következik, hogyha el akarok valamit érni akkor azt mindíg csak ész oldaláról próbáljam elérni. Kell küldetéstudat és önbizalom is. De azért a tényektől ne rugaszkodjunk el nagyon, abból MINDÍG csak pofáraesés lesz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 15:28 #47127

• Einer spinnt immer!
én csak egyben hiszek: hogy kiderüljön az igazság!!! amúgy te sem beszélsz rosszul, csakhát mondom, a tárgyilagosság se jó minden esetben... amúgy meg gondolom, te idősebb lehetsz tőlem, hogy már csak legyintesz rá
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 15:31 #47128

Gipszj írta:
Egyébként a hétéves háború tényleg egyenlőtlen volt, Hadik kb. háromezer emberével csinált majmot a poroszokból. Egyébként a poroszoknak is volt szövetségese.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-12 07:09

Spanyolországban ott volt Wellington is a spanyolok oldalán.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 15:38 #47131

• Gipszj
Wellington inkább Portugáliában volt, onnan indult meg Spanyolország felé, a franciához képest jelentéktelen hadsereggel. Jelenléte inkább erkölcsi és anyagi támogatást jelentett. A spanyol partizánok komoly nagyságú francia seregtesteket fogtak el.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 12 15:43 #47136

• Gipszj
Einer spinnt immer! írta:
én csak egyben hiszek: hogy kiderüljön az igazság!!! amúgy te sem beszélsz rosszul, csakhát mondom, a tárgyilagosság se jó minden esetben... amúgy meg gondolom, te idősebb lehetsz tőlem, hogy már csak legyintesz rá

Nemcsak a korom de a szakmám miatt sem vagyok hiszékeny. Mint építő (statikus) mérnöknek mindenre előre kell gondolnom (kivitelező szakmai felkészültségére, ellenérdekeltségére, nem várt problémákra) ha nem akarok börtönbe kerülni. Amellet meg kell tudni élni is, fölmérve mindennek a valószínű igazság-tartalmát. Nagyot csak egyszer lehet tévedni ebben a szakmában,
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla