Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 nov. 23 10:43 #48915

Enigmával kapcsolatban egy cikk:

www.bbc.co.uk/news/uk-11785313
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 09 19:36 #50070

• koi
Érdekes...Hát,sok ilyen cikk van fenn az interneten,csak meg kell őket keresni.Ez pedig lustaság kérdése.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 14 06:40 #50210

• yxb
A napágyú nem. Lásd: ókori Görögország.

A fórumon a magyar helyesírás szabályai szerint írjunk! Ez nem MSN vagy Skype!<br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2010-12-14 08:37
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 14 12:02 #50212

• Einer spinnt immer!
Az meg mi? Elmondanád?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 14 14:13 #50214

koi írta:
Érdekes...Hát,sok ilyen cikk van fenn az interneten,csak meg kell őket keresni.Ez pedig lustaság kérdése.

Ha nem keresed meg a cikkeket, na az a lustaság kérdése! (Rosszul fogalmazol, vagy nem egyértelműen...)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 14 16:58 #50215

• Zeki
Olyan, hogy \&quot;nap ágyú\&quot; nem volt. Maximum \&quot;Arkhimédész pajzsa\&quot;.
De bebizonyították, hogy csupán monda volt, ez a csodafegyver ami Szürakusza partjait védte a rómaiak ellen stb... stb... mese mese meskete.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 14 20:17 #50219

• Einer spinnt immer!
Én szél- és hangágyúról hallottam amit bevetettek a 2. vh-ban. De napágyúról tényleg nem. Van ezzel kapcsolatban valami cikk, link, akármi?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 14 20:31 #50222

• HunBütyök
Én meg a 10 cm sK18-ról hallottam...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 14 20:35 #50223

Sziasztok tudom hogy másodikvh meg minden de gondoltam szólok mit hallottam a rádióban .
Megtörtént ez 1. sikeres elektromágneses ágyú kipróbálása nem egy tesztpályán hanem egy hadihajón még pedig az amerikai hadseregbe .
A lövés sikeres volt és a végleges változat becsült hatótávolsága 200 km
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 14 21:08 #50224

• Gipszj
Einer spinnt immer! írta:
Én szél- és hangágyúról hallottam amit bevetettek a 2. vh-ban. De napágyúról tényleg nem. Van ezzel kapcsolatban valami cikk, link, akármi?

Sikertelen próbálkozások voltak. Aztán abbahagyták mint reménytelen ügyet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 15 06:15 #50225

• Gipszj
Luger írta:
Sziasztok tudom hogy másodikvh meg minden de gondoltam szólok mit hallottam a rádióban .
Megtörtént ez 1. sikeres elektromágneses ágyú kipróbálása nem egy tesztpályán hanem egy hadihajón még pedig az amerikai hadseregbe .

A légellenállás nem függ attól, hogy miből lövik ki. Nagyobb sebesség, nagyobb légellenállás. Az a gyanúm, hogy egy robotrepülőgép kisebb energiával, olcsóbban juttat el egy töltetet mint egy ilyen nagy sebességű lövedék. Ekkora sebességre vagy nagyon hosszú úton vagy nagyon nagy erővel lehet fölgyorsítani a lövedéket. A pontosságával is baj lehet, mert 200 km-en végig nem lehet ismerni a pontos légköri viszonyokat: szél, hőmérséklet stb. Az I. VH. idején ugyanez volt a probléma a párizs ágyúval, 5 km szórása volt. Be lehet építeni robot pilótát is, de a nagy gyorsulás miatt az nagyon drága lehet. A gyorsításhoz szükséges nagy energiaigény miatt a lövedék tömege nagy nem lehet, tehát a rombolóereje is behatárolt. A véleményem szerint ez inkább kísérletezés mint használható fegyver, talán egyszer lesz belőle valami.
A lövéshez szükséges elektromos energia biztosítása a legnagyobb probléma. Helyhez kötött fegyvernél a karnyi vastag kábelek megoldhatók, de akkor könnyen felderíthető. Szerintem a cél nem a 200 km, hanem egy néhány km hatótávolságú fegyver, ekkora sebességnél a távolságmérésnek nincs jelentősége kis távolságnál.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-12-15 07:28
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 15 10:13 #50228

Gipszj írta:
Einer spinnt immer! írta:

Sikertelen próbálkozások voltak. Aztán abbahagyták mint reménytelen ügyet.

Én annyiban pontosítanék, hogy kísérleteket végeztek velük!
Valamint értek el eredményeket, de nem nagy \&quot;hatótávolságra\&quot;, ami miatt - többek között - abbahagyták a fejlesztéseket...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 15 10:14 #50229

Gipszj írta:
Luger írta:

A légellenállás nem függ attól, hogy miből lövik ki. Nagyobb sebesség, nagyobb légellenállás. Az a gyanúm, hogy egy robotrepülőgép kisebb energiával, olcsóbban juttat el egy töltetet mint egy ilyen nagy sebességű lövedék. Ekkora sebességre vagy nagyon hosszú úton vagy nagyon nagy erővel lehet fölgyorsítani a lövedéket. A pontosságával is baj lehet, mert 200 km-en végig nem lehet ismerni a pontos légköri viszonyokat: szél, hőmérséklet stb. Az I. VH. idején ugyanez volt a probléma a párizs ágyúval, 5 km szórása volt. Be lehet építeni robot pilótát is, de a nagy gyorsulás miatt az nagyon drága lehet. A gyorsításhoz szükséges nagy energiaigény miatt a lövedék tömege nagy nem lehet, tehát a rombolóereje is behatárolt. A véleményem szerint ez inkább kísérletezés mint használható fegyver, talán egyszer lesz belőle valami.
A lövéshez szükséges elektromos energia biztosítása a legnagyobb probléma. Helyhez kötött fegyvernél a karnyi vastag kábelek megoldhatók, de akkor könnyen felderíthető. Szerintem a cél nem a 200 km, hanem egy néhány km hatótávolságú fegyver, ekkora sebességnél a távolságmérésnek nincs jelentősége kis távolságnál.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-12-15 07:28

Ez érdekes infó!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 15 10:49 #50231

• Einer spinnt immer!
Luger írta:

Én is hallottam ezt. Ez nem jó dolog ilyenkor, mikor a két Korea egymással hadban áll. Még háború lehet belőle, s bevethetnek ilyen szuperfegyvereket is. Akár 3. világháború is lehet belőle...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 15 19:24 #50248

• koi
Max. 2. koreai háború.Azért mondjuk nem ők kezdenék el a 3. világégést.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla