Luger írta:
Sziasztok tudom hogy másodikvh meg minden de gondoltam szólok mit hallottam a rádióban .
Megtörtént ez 1. sikeres elektromágneses ágyú kipróbálása nem egy tesztpályán hanem egy hadihajón még pedig az amerikai hadseregbe .
A lövés sikeres volt és a végleges változat becsült hatótávolsága 200 km

A légellenállás nem függ attól, hogy miből lövik ki. Nagyobb sebesség, nagyobb légellenállás. Az a gyanúm, hogy egy robotrepülőgép kisebb energiával, olcsóbban juttat el egy töltetet mint egy ilyen nagy sebességű lövedék. Ekkora sebességre vagy nagyon hosszú úton vagy nagyon nagy erővel lehet fölgyorsítani a lövedéket. A pontosságával is baj lehet, mert 200 km-en végig nem lehet ismerni a pontos légköri viszonyokat: szél, hőmérséklet stb. Az I. VH. idején ugyanez volt a probléma a párizs ágyúval, 5 km szórása volt. Be lehet építeni robot pilótát is, de a nagy gyorsulás miatt az nagyon drága lehet. A gyorsításhoz szükséges nagy energiaigény miatt a lövedék tömege nagy nem lehet, tehát a rombolóereje is behatárolt. A véleményem szerint ez inkább kísérletezés mint használható fegyver, talán egyszer lesz belőle valami.
A lövéshez szükséges elektromos energia biztosítása a legnagyobb probléma. Helyhez kötött fegyvernél a karnyi vastag kábelek megoldhatók, de akkor könnyen felderíthető. Szerintem a cél nem a 200 km, hanem egy néhány km hatótávolságú fegyver, ekkora sebességnél a távolságmérésnek nincs jelentősége kis távolságnál.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-12-15 07:28